Ауторски текст Војводина

Посланици говоре: Упорност нам крчи пут

Главна тема у последњем периоду, на опште изненађење многих политичара, аналитичара, и осталих квази претендената који имају амбицију да се угурају у поменуте групе, јесте успех покрета Доста је било. Постали смо трећа политичка снага у Србији. Идеја нам је остала иста – изградити систем у којем ће наша деца живети као сав нормалан свет.

Zorica-DamjanovićИстине ради и због сагледавања ствари из угла ДЈБ, незваничног победника протеклих избора, морамо се вратити у период од две претходне године.

Покрет ДЈБ прошао је кроз озбиљан период сопственог развоја. Може се слободно рећи да је успех на изборима резултат јасно опредељеног циља, јасног програма, одабира храбрих људи спремних да се упусте у освајање победе. Највећи и највреднији ресурси, који су реализовали активности које су довеле до циља, су људи који су имали само веру у идеје за које се вреди борити.

Почели смо скромно. Скромна финансијска средства, чланарине и мале донације, била су подлога за почетак предизборне кампање. Нисмо се појавили јуче и нисмо почели кампању оног тренутка када су расписани избори. Прича о идејама и решењима за изградњу правог система почела је да се шири још почетком 2014.године преко друштвених мрежа, организовањем трибина, стајањем за штандовима, ширењем мреже општинских одбора, константним указивањем на лоша законска решења, предлагањем бољих решења од постојећих, критиком закулисних радњи, тајних уговора и прања новца, које је актуелна власт радила у континуитету.

Džordž OrvelДа смо на правом путу, доказују подаци из јуна 2015. године, које је објавило удружење “Докторанти Србије”, по којима 61% доктораната жели да оде у иностранство , а као разлог наводе непотизам, корупцију, негативну селекцију, немогућност запослења по завржетку докторских студија, непостојање адекватних услова за наставак истраживања, као и чињеница да млади, чак и ако имају посао, не могу да заснују или издржавају породицу.

За ову борбу били су нам потребни људи, пожртвовани, храбри, изузетни, поштени, стрпљиви, неодустајући, упорни. Упорност је јединствена људска врлина, која води ка циљу. Кад је друштвено допуштена и високоморална, тада цивилизацијски ниво једног система подиже на виши ниво. У овакву борбу за нове вредности, укључили су се многи људи. Неко одмах, неко касније. Важно нам је било да идеју шире искрени. Селекцију је било тешко правити, те смо поклањали поверење новим људима, на самом уласку у покрет. Свако од нас имао је, а има и сада, могућност да то поверење прихвати и узврати личним залагањем. Став ДЈБ да верује људима и пружи им шансу, потпуно је исправан. Они који нису задовољили принципе и вредности које смо очекивали, нису више у нашем друштву. Ми идемо даље. Покрет све више расте.

Дипл. правница Зорица Дамјановић
посланица покрета “Доста је било – Саша Радуловић”
у Скупштини АПВ

ДЈБ Војводина

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Ja nisam član nijedne partije, ali sve moje simpatije i podrška idu pokretu “dosta je bilo”. To je jedina partija koja se beskompromisno bori protiv pošasti zvanoj Aleksandar Vučić, u daljem tekstu ” Superhik”, (otima od siromašnih, da bi dao bogatima). A sad malo pridike. Trebalo bi brže da primećujete neke stvari, i da o tome objavljujete tekstove i saopštenja. Naime, ne znam da li je iko primetio da je juče ili čak preključe zavod za statistiku objavio da je prosečna zarada za maj 43951 dinar. Superhik, majstor laže i paralaže je pre mesec dana napravio cirkus i organizovao konferenciju za štampu, gde je sa ponosom izjavio da je prosečna plata u Srbiji prešla 400 eura. Ja sam tada u medijima napisao komentar, koji naravno, nije objavljen, da čega se pametan stidi, BUDALA se ponosi, naivno misleći da je on stvarno proverio izvor podataka, i to izjavio. Ne, situacija je još grđa i crnja, gde nestade čak 50 eura, plata nije ni blizu 400 eura, i još jedanput se pokazalo koliki je Superhik, lažov i manipulant. Zavod za statistiku je izjavio, da je do povećanja u aprilu došlo zbog toga što su uračunata zaostala primanja iz marta. Ostavljam mu dve mogućnosti. Ako nije proverio zašto je došlo do povećanja, a onda napravio cirkus i sazvao konferenciju za štampu da saopšti tu sprdnju, onda je KOMPLETAN IDIOT I IMBECIL, a ako je proverio onda je KOMPLETAN LAŽOV I PREVARANT, može da bira.

  • On je lažov, ali nije idiot, idioti smo mi jer ga biramo i trpimo. Znate ono: svaki narod ima vlast koju zaslužuje ili posle izbora ne dobiješ što si želeo već što si zaslužio itd.