Ауторски текст

Улога подочњака у корупцији

Да скинем наочаре, да ме видите како изгледам. Не личим на човека док се то не заврши – рекао је Вучић и онда театрално скинуо наочаре и погледао у националне камере глумљеним телећим погледом великог мученика који до те мере ништа не крије да је са целом нацијом спреман да подели и оно што сви други крију – подочњаке.

 

Ухватим себе да одмеравам осенчен предео испод тих очију, као да проверим колики су подочњаци. Тешим се, ипак, да свако падне бар једном на уличну фору, ма колико ситна била. Шибицарских техника је много, нису компликоване само је потребан вешт извођач, а Вучић има (пише му и у биографији) богато (једино) искуство управо у увежбавању шибицарења и медијског опсенарства.

Ако посматрач жели да сачува новац или разум, једино што треба да има на уму је да се куглица на коју је уложио налази управо на супротном месту од оног које му шибицар показује. Све што шибицар показује управо је супротно од онога што хоће да сакрије. Што је величина онога што крије тежа за сакривање, то је чешће потребније махање наочарима и показивање подочњака.

Шта се то крије иза присног разголићивања мандатарских подочњака пред националним камерама? Крије се најмање 4 милиона евра плате за менаџере презадужене Железаре Смедерево које им је тутнуо у џеп док сам проверавала боју подочњака.

Крију се коруптивни договори склопљени уз кавијар, јагоде и шампањац у Ковници новца, осим ако нису у земунском кафанском подруму. Крију се крупни и ситни налогодавци и партнери, јер иза сваког великог шибицара стоји екипа.

Крију се и фантомке на главама комплетног тајкунског тима мандатара са подочњацима. Крију се и разваљене браве по Влади Србије од беса и лешеви погинулих у хеликоптеру и стотине хектара отете земље од сељака и 27.800 евра по радном месту неком са Кипра и станови и локали исплаћени за прелетање са листе на листу и затварање ФАП-а и отпуштање у Фиату и отете виле по Дедињу…

Шибицарење је Вучићево друго име. Сценске ефекте омогућавају му покорени национални медији, страначки покуповане локалне телевизије и веб портали и тв Пинк. Количина корупције и бахатог пљачкања је досегла толике размере, да очекујем да Вучић почне, у најмању руку, да пада у несвест пред камерама, јер подочњаци то више не могу да сакрију. Следећи пут макар да разбије наочаре.

 

Драгиња Лукин

чланица покрета Доста је било, Београд

Доста је било

Доста је било

10
Оставите коментар

avatar
2500
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
KisStevicaМиодрагDragoljubLekler Recent comment authors
најновији најстарији
Babangida
Гост
Babangida

Krije se još i radna knjižica, kumova biografija, bratova „ukradena“ lična karta, divljanje pomahnitalih SNS-ovaca i koalicionih partnera (koji su kao i veliki vođa iza zakona), kriju se i još mnoga druga nikad ne odgovorena pitanja i neispunjena obećanja.

Alex
Гост
Alex

Jedan predlog, pošto je opsednut time kako ne laže – napravite bazu podataka.
Prvo, čak je i zabavno, drugo – pobesneće još više 🙂
Zamislite lepote, jubilarna 1000. laž…

Sasa Uzelac
Гост
Sasa Uzelac

Postovana gospodjo Lukin, samo da Vas zamolim da ne brkate tradicionalnu privrednu delatnost, a uobicajeno radjenu bez fiskalnog racuna, barem na Dorcol, sa jeftinim glumatanjem u izvedbi doticnog. Na Dorcolu ta vrsta amaterske izvedbe ne prolazi, i to smo jasno pokazali na proslim izborima. Srdacan pozdrav!

Lekler
Гост
Lekler

Čedini žuljevi i Vučićevi podočnjaci…
Ne trebaju nam više cv-jevi, radne knjižice, diplome, preporuke, zapošljavajte kandidate na osovu žuljeva i podočnjaka…

Dragoljub
Гост
Dragoljub

Naručiću jednu pesmu za Vučića: Podočnjaci, podočnjaci baš mi lepo stoje…….

Миодраг
Гост
Миодраг

Одличан текст 🙂

Stevica
Гост
Stevica

ovaj Vučić je komičan

Stevica
Гост
Stevica

p.s. možda Vučić skine i gaće da nam pokaže hemoroide uzrokovane sedenjem za dobrobit Srbije

Kis
Гост
Kis

Šta su četiri miliona prema uštedi na gorivu koja je ostvarena kad su u Niš išli busom umesto kolima?