Pravosuđe Saopštenje

Podneto 16 tužbi protiv Vučića, Vulina, vlasnika i urednika medija

Lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović podneo je do sada 16 pojedinačinh tužbi pred nadležnim sudovima protiv Informera, Pinka, Kurira, Studija B, Telepromptera, Tanjuga, lista Alo, Novosadskog reportera i Srpskog telegrafa zbog grubih laži i vređanja. Tužbe su podnete i protiv Aleksandra Vučića, Aleksandra Vulina i Mire Baste, potpredsednice Vulinove fantomske Zajednice sindikata Srbije, zbog izjava i stranačkih saopštenja u kojima se iznose laži i brutalno dezinformiše javnost.

mediji-corax
Tužbe se odnose na tekstove i video priloge u kojima se, uz manipulaciju lažnim podacima, koji su više puta demantovani sudskim presudama, vređa i narušava dostojanstvo ličnosti, ugled i čast lidera pokreta “Dosta je bilo” i članova njegove porodice. Svi ovi tekstovi i TV prilozi, naručeni u kabinetu Aleksandra Vučića, deo su propagandnog rada protiv političkih protivnika i ni u jednom segmentu ne zadovoljavaju profesionalne novinarske kriterijume.

Od ovog broja, 12 tužbi podneto je zbog grubog kršenja Zakona o javnom informisanju i medijima. Svaka pojedinačna tužba sadrži višestruka kršenja zakona. U pripremi su i tužbe protiv još nekoliko internet portala pod kontrolom kabineta Aleksandra Vučića.

Zakon o javnom informisanju i medijima u članu 2 kaže da je jedini cilj medija istinito, blagovremeno, verodostojno i potpuno informisanje. Dostojanstvo ličnosti je pravno zaštićeno i nije dopušteno objavljivanje informacija kojima se namerno vređa čast, ugled, ili se lice prikazuje u lažnom svetlu pripisivanjem osobina ili svojstava koje ono nema.

Informer, Pink, Studio B, kao udarne pesnice Vučićeve propagande i drugi članovi Vučićevog propagandnog tima nisu mediji. Njihov cilj je obračun sa Vučićevim protivnicima, linčovanje i fabrikovanje i širenje laži iz jednog propagandnog centra.

Propagandni tim Aleksandra Vučića imaće priliku da u redovnim sudskim postupcima dokaže da je Saša Radulović bio član “stečajne mafije”, da je zloupotrebio položaj i pravio razne protivpravne dilove, da je ostrašćeni kockar koji igra Barbut, da je reketaš, da je opljačkao firme u stečaju za 163 miliona evra, da se Pokret „Dosta je bilo“ finansira američkim novcem i mnoge druge laži koje su fabrikovane i iz Vučićevog kabineta plasirane u javnost.

Pozivamo Ministarstvo kulture i informisanja, Regulatorno telo za elektronske medije i novinarska udruženja da reaguju na očigledna kršenja medijiskih zakona, nepoštovanje etičkog novinarskog kodeksa i konstantan medijski linč Vučićevih političkih protivnika. Sve institucije, profesionalna udruženja i regulatorna tela dužni su da rade svoj posao i suprotstave se samovolji jednog čoveka.

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • SVE BI BILO OK DA IMA PRAVNE DRŽAVE.ALI U DRŽAVI U KOJOJ JE NARODNI SUD IZ 1945GODINE TRAŽITI PRAVDU JE ISTO KAKO KAD BI AV GOVORIO ISTINU.

    • De si, Bole, sns-bote stari!
      Još nisi rešio svoj kućni problem sa 500 miliona “kineza”?
      A, vidi se da si promeno ime iz Bole u Rajko. Imaš krizu identiteta?
      To što ti se priviđa 500 miliona “kineza”, dragi Bole, to su ti znaci
      paranoidne šizofrenije. Idi kod lekara, Bole. Hitno!

    • ja pitam. ali ne za tužbe za rekla kazala ili pljunula. pitam za krivične prijave. toliko je kriminala navedeno u dosad objavljenim tekstovima na ovim stranama, da se očekuju krivične prijave, ako su navodi osnovani, istiniti. predlog – zameniti 16 tužbi za pljunula, rekla – kazala, za jednu sočnu krivičnu prijavu. ili su tekstovi isprazni? ili ima straha od nedostatka dokaza? ili, o čemu se radi? o ćevapima u skupštini, kao prvoj (valjda i bitnoj) temi iz skupštine? nije lepo da neko nekoga naziva kriminalcem, da ga kleveće, pa ni sašu, vučića, čedu, sandu, šešelja. nikog. a klevetanje je ako ga optužiš, a ne podneseš dokaz ili makar krivičnu prijavu, uz jasno izražene smernice o osnovanosti odredjene sumnje. ovde je o vučiću izgovoreno toliko toga, da, ukoliko je to tačno, on ne bi izašao iz zatvora do duboke starosti. gde su konkretne prijave koje potkrepljuju saznanja, tvrdnje u tekstovima? ako ih nema, to su klevetnički tekstovi. isti kao oni o saši, protiv koga, takodje, nema prijava. i sad možemo samo onu balaševićevu – ako lažu mene i ja lažem vas…

  • Gledajući nekoliko gostovanja g.Radulovića na lokalnim TV stanicama, tokom prošle i ove godine, mesecima pre aprilskih izbora, bio sam svestan da će AV izdati ovakvo naređenje svojim medijskim satrapima, poltronima i ljudima bez skrupula! Uveren sam da je ovo tek početak, obzirom da se AV ne plaši ni jednog ISTROŠENOG političara, koji su se za proteklih 25 godina smučili građanima Srbije!
    U tu grupu istrošenih i izlizanih, za AV bezopasnih, spadaju: ivica dačić, rasim ljajić, boris tadić, čedomir jovanović, velimir ilić, vojislav šešelj, bojan pajtić, nenad čanak, dragan šutanovac… Imena i prezimena namerno pišem malim slovima, kao znak nepoštovanja i ličnog protesta protiv politike koju oni predstavljaju!
    O ljudima iz najbližeg okruženja AV, u vrhu SNS-a, ne bih ovom prilikom jer je to za neku drugu priliku! Neki od njih sigurno čekaju posrtanje svog gospodara, kada će mu zabiti nož u leđa!? Bukvalno…
    Dakle, centar interesovanja tj. protivnička meta je čovek koji donosi nešto sasvim novo na političku scenu Srbije a to je PROGRAM koji predstavlja paradigmu nečega što se u kulturnom delu sveta zove ISTINA, PRAVO i PRAVDA !!! Politički i ekonomski program oličen u ličnosti g.Radulovića!
    Novinar, g.Predrag Popović, dugogodišnji lični prijatelj i saradnik, sa puno argumenata je opisao ličnost i delo AV us vojim knjiigama, kao i u svojim gostovanjima na nekim TV stanicama:
    https://youtu.be/jkX6HlJq6PA
    https://youtu.be/C-xiA64DV2g
    Zbog svega toga, svako ko ima malo političkog filinga, vrlo dobro zna i shvata šta g.Radulovića očekuje u budućem periodu:
    Vučićeva PALJBA IZ SVIH ORUŽJA sa ciljem trovanja onog dela Srbije koji i sopstveni život žive onako kako im to vožd nalaže!
    Juče je to bio Slobodan Milošević a danas AV…

  • Poštovani članovi pokreta DJB,
    Sve izneto je na mestu i nameće se zaključak da institucije sistema ne rade svoj posao, a morale bi. Sasvim sigurno tužbe ne smeju biti uručene. to je jasno. Da l’ je za to odgovorna izvršna vlast (čitaj Aca-obećanje) ili nešto drugo, uopšte nije bitno.
    Šta je bitno? Pa bitan je odgovor na pitanje šta preduzeti po tom pitanju jer obično svi kažu može im se i šta sad.
    Da li se treba miriti sa takvom konstatacijom ili nešto preduzeti pitanje je. Izvršna vlast (čitaj Aca-obećanje) se najčešće odlučuje na čekanje u nameri da se sve slegne i padne u zaborav, da bi posle toga nastavili po starom.
    Bezbroj afera nisu dobile sudski epilog, a mnoge su zastarile i uzaludno ih je spominjati, ali kako se boriti makar protiv onoga što se danas dešava.
    Ombudsman je “preporučio” smenu Nikole Ristića načelnika komunalne policije i…ništa
    I šta sad?
    Poslanici pokreta DJB su ukazali predsednici skupštine na kršenje poslovnika jer su pojedinci iz redova vladajuće koalicije dobacivali u toku izlaganja opozicionih poslanika, a ona je mudro odgovorila da nije kršila poslovnik jer oni, bože moj, nisu dobacivali nego su negodovali i….
    I šta sad?
    Da li je dovoljno samo mirno protestovati, kao u slučaju Ne da(vi)mo Beograd ili treba preduzeti nešto radikalnije i šta?

  • Genijalne stvari su obično vrlo jednostavne i lako primenljive. E=mc*2 su tri slova, jedna cifra i znak jednakosti. Program u 20 tačaka je jednako značajan za Srbiju koliko i pomenuti zakon ekvivalencije za čovečanstvo! Zbog toga ističem Radulovića i Pavlovića kao veoma nadarene i sposobne. Svaki prirodnjak kad pročita taj program i provuče ga kroz logiku shvati za sekundu da on jednostavno mora biti ispravan i da drugog puta nema.
    Dakle ova dvojica su postavili strateški cilj i predstavili put do tog cilja. Hoću reći da sad izgleda da imamo pred sobom dvojac koji očito ume da strateški misli. Ovo je prvi put za proteklih 50 godina koliko se sećam da se pojavio neko ko strateški misli.
    Problem je taj što ovaj strateški dvojac nema operativno-taktičke mehanizme kojima bi realizovao svoju strategiju. To Vam je kao Napoleon i Cezar (Aleksandra velikog ne spominjem iz očiglednih razloga pošto mi ovde imamo nanoAleksandra) koji imaju ideju, znaju cilj, imaju razrađenu strategiju ali nemaju vojsku.
    Ni to ne bi bio problem kada bi bilo vremena da se vojska prikupi. Nažalost vreme radi protiv njih (i nas). Dakle potrebno je pronaći način da se mrtvo more zatalasa! Duvanjem i mahanjem rukama (pa makar u njima bio i poslovnik) more se zatalasati neće ili bar neće skoro.
    Čini se da ipak postoji način da se more zatalasa! Da objasnim:
    Vučić je došao na vlast na talasu osećanja nepravde i blago rečeno izneverenih nada koju je DS napravila za 12 godina vladavine. Setite se obećanja da će tajkuni i lopovi biti kažnjeni i da će se uspostaviti socijalna pravda.
    To se nije dogodilo. Onaj cirkus sa Miškovićem malo je koga prevario. Pljačka građana Srbije se udvostručila pod SNSom.
    Postoji međutim ZAKON O ISPITIVANJU POREKLA IMOVINE. Postoji ali se ne primenjuje. Postoji SAVET ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE (koji podržava 90% građana Srbije.
    Te dve alatke je potrebno iskoristiti za uvođenje reda.
    SNS je interesna organizacija (kao i DS, LDP…) ljudi koji muzu Srbiju. Deo muže opisao je Pavlović u svojoj knjizi. Primena zakona i kažnjavanje bar jednog od njih unela bi paniku i uzrokovala trenutno urušavanje celokupnog sistema. Trpanje u zatvor na 20 godina jednog lopova napravilo bi histeriju i takvu bežaniju da ni izbori ne bi bili nužni.
    Zapitajte se zašto nikada ni jedan lopov nije odgovarao niti mu je konfiskovana sva imovina protovpravno stečena. Upravo zato jer ako jedan padne (gazda nije u stanju da ga zaštiti) onda kreće histerija. Zato niko nije odgovarao za helihopter a neće ni za Savamalu. Uvek je “sabrat-lopov” do sada bio zbrinut.
    Dakle taster koji treba pritisnuti je ZAKON O ISPITIVANJU POREKLA IMOVINE koristeći polugu SAVET ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE a ne tužbama za klevetu.

    • Sve ovo ima vrlo smisla, ali izvrsna vlast je ta koja sprovodi zakone. Da bi se to na kraju zaista desilo nazalost opet dolazimo do coveka, i njegove politicke volje. Na kraju se sve svodi da Radulovic ima politicku volju da sprovede i postuje zakon o poreklu imovine, dok ostala ekipa od unazad 20 godina to sigurno nema.

      Ako ste citali Arcibalda Rajsa.. on je o ovome govorio jos pre 100 godina:
      Najbolji način da brzo postaneš bogat jeste da postaneš ministar!
      http://www.upps.rs/wp-content/uploads/2015/08/Cujte-Srbi.pdf

      Koliko je nama potrebna korenita promena mislim da ni nismo svesni.

    • immobil, ovo iznenadno i obilato, poprilično vlažno ulizivanje “strateškom dvojcu” je rezultat čega? jel to zbog onog što su tražili da se predstavite posle vašeg nevidjenog, kontinuiranog kritikovanja (blag izraz) Djb? ccc…

    • Stvari ponekad nisu kao što se čine. Ko je tražio da se predstavim? Nisam primetio! Ne znam da je iko tražio, a i da jeste – ne bih se dublje angažovao. Zapravo, izlazim i iz ovolikog angažmana. Potpuno je neefikasan a ima polja gde sam efikasniji.
      Igore to što ste shvatili kao ulizivanje – zapravo to nije. Ulizivati se ima smisla pod uslovom da osoba ima određenu vrstu karaktera i da poseduje određene ambicije. Karakter mi je kako ste se uverili džombast i svojeglav a ambicija nemam ama baš nikakvih na ovom polju. Upravo zbog ambicija na drugom polju malo ću morati da radim više tamo.

      Da objasnim “strateški dvojac”. Vidite, od Tita pa na ovamo niko ko strateški misli. Bilo je mnogo onih koji su videli strateški cilj! Nađavola bar to nije teško (međutim neke vođe nisu u stanju ni toliko) ali ova dvojica (mislim da nijedan ponaosob ne bi to mogao) napravili su taj program u 20 tačaka.
      To je dobar iskorak. Ni jedna, ama baš nijedna druga partija to nema. Ta dvojica su za naše prilike napravile nešto što niko nije unazad 50 godina iako nisu uspeli da ga realizuju. Nadam se da hoće. Sve ostalo je iz mog ugla prilično problematično – i ja sam to kritikovao.
      Šta mislim o naučniku koji ode u politiku – bolje da ne znate. Ako ste čitali reči Gotliba u knjizi Martin Arrowsmith(koja je još uvek) moja “Biblija” biće Vam jasno.
      Šta mislim o inženjeru koji ode u ekonomiju i politiku – još bolje da ne znate.
      Iskreno se nadam da je to samo izlet.
      Dakle iako se dvojac sastoji od teoretičara i inženjera oni su uradili samo prvi deo posla definisanje cilja i formulisanje strategije. Nisu međutim uradili ( i koliko vidim čak ni ideju nemaju) plan realizacije programa. Program je odlična ali mrtva ideja na papiru. Ni jedan korak u pravcu realizacije. Ono koraka što je činjeno je bilo pogrešno (odlazak kod gazde, ulazak u Vladu, mahanje poslovnikom, pogrešan pristup ostalim “opozicionim” strankama ako takvih uopšte ima). Ipak ostaje činjenica da su napisali taj program. To što ne znaju kako da ga realizuju je njihov limit. DJB izgleda čeka da se mafija uruši sama od sebe ili da je neko drugi sruši umesto DJB.
      Mafija se sama urušiti neće dok god je časti i masti koji mogu da se uzurpiraju. Neki mesija spolja možda i sruši mafiju ali tek pošto joj istekne rok upotrebe. To će potrajati.
      Dakle Igore izneo sam svoje viđenje i pohvalu ovoj dvojici za to što su uradili. Ono što nisu uradili nisam ni mogao da pohvalim. Nije dovoljno samo napisati odličan program – treba ga i realizovati. Na način kako se ponaša rukovodstvo DJB i sa pojavama koje postaju jasno uočljive sa vremenom i sve frekventnije čini se da će ta realizacija ići jako teško. No, možda grešim. Daj Bože da grešim.

    • Ovo je već bolja analiza. Neobično je da niste uočili da su oni (Djb) tražili i da se predstavite. Naravno, bili su odgovorni, korektni, nisu oni objavili Vaše podatke sa kojima raspolažu (mejl, možda i ime), ali su Vas pozvali da to sami učinite. Pobunio sam se protiv toga, jer nije principijelno. “Strateški dvojac” sam naglasio – jer on to nije. Ni po jednoj karakteristici. Želje za strategijom ima, ali fali ono – strategija. Pitanje je da li su i dvojac. Bliski očigledno jesu, to je ok, “čovek nije kamen, a ni ostrvo”, pa tako valjda ni Saša, i njemu treba rame… Ljudski je. Djb bi trebalo da bude, ipak, nešto više od ponudjenog, u kadrovskom smislu. Verujem da će Saša vremenom shvatiti ovu neophodnost i da će menjati svoj prvobitni personalni odabir, za potkovaniju priču. Da bi izgurao približno ono što je započeo, mislim da će morati da menja nešto u svom “koordinacionom telu”, kako medju poslanicima, odbornicima, tako i u svom neposrednom okruženju (vrhu stranke). Prijatelji, kumovi, zemljaci, sve ono što je sada oko njega, jednostavno, nema jačinu. Političku jačinu. Stratešku (stvarnu) moć. Samo da to ne ukapira kasno, pred potpuno urušavanje pokreta, stranke…

    • Igore,
      Koliko god da Vas čudilo meni je zaista promaklo da je DJB ili neko od komentatora eksplicitno tražio da se predstavim. Nisam video tako nešto. Promaklo mi je, Mada čini mi se da jako pažljivo čitam. Ipak ja sam samo čovek i kao takav sklon da činim propuste.
      DJB moje podatke nema. Mejl koji imaju koristim jednom u 5 godina ako se setim. To svedoči da apsolutno nikakvih ambicija u politici nemam. Bio sam immobil na početku a takav ostajem i na kraju.
      Igore, osim svog rutinskog posla radim još dva najvažnija posla za mene na svetu. Podižem svoju decu. Jednog sam lansirao u stratosferu (pa čak i sad mu pomalo trebam za one stvari za koje sam kvalifikovan) a sad moram i za ovu drugu to isto da učinim. To ima primat nad svim ostalim. Možda se to može tumačiti kao sebičnost ali može i drugačije.
      Igore nemojte se zavaravati program jeste strategija i to odlična strategija. Program ako prevedem,o na jezik mašina kaže da ako podmažete motor i smanjite opterećenje tada će stari izhabani motor ipak moći da vuče, kao i da je prema Jevrejskoj mudrosti bolje zaraditi od 100 ljudi jedan dinar nego od jednoga 100 dinara. Ako imate ovo u vidu shvatićete da program jeste strategija. Nije njihova ali je njihova ideja da je primene ovde i napišu taj program.
      Njih dvojica jesu dvojac (jer ni jedan od njih pojedinačno ne bi sastavio program) al bez kormilara. Veslaju neodređeno i ponekad nekoordinisano pa i besciljno.
      Međutim ni taj program iako jednostavan i sadrži u sebi nekoliko ključnih poteza koji se jednostavno moraju dogoditi pre ili kasnije ipak je daleko od savršenog. Prvo program tretira zdravstvo kao uslužnu delatnost što ona nije. Zdravstvo je druga po snazi industrija u SAD a ako u njega ubrojimo i farmaceutsku industriju onda je svakako prva ispred vojne i naftne industrije. Dubai postaje jedan od centara industrije zdravstva. Zdravstvo zarađuje novac – i to veliki, a da neko u ovoj zemlji ima grama mozga shvatio bi da je to tržište bez ikakvih limita, granica, ograničenja… Najskuplja mečka košta 150 000 $. Rutinska operacija uz bolničke dane može da košta dvostruko. Onaj idiot Bojić je to shvatio pre 20 godina. Ovi mamlazi (SPS, DS i SNS) su uspeli što nikad i nigde niko nije – da unište farmaceutsku industriju. Da li ste znali da Srbija ima 2. po uspešnosti kardiohiruršku ustanovu u Evropi? Znate li koliko naših radi na Mejo klinici i drugde. Znate li da su idioti oterali u emigraciju br1 dečijeg patologa na planeti koji je pritom takav patriota kakvog je teško i zamisliti. DJB predlaže overavanje knjižica svima. Progutao sam to kao demagogiju. Zdravstvo je posao kao i svaki drugi. Neko to mora da plati. Neko uvek mora da plati. Ako država misli da plati malo onda će takvo zdavstvo i imati. Cena od 1,5 e za pregled nekoga ko je školovan za 200 000-1 000 000 e je smešna. Takva investicija se ne isplati! Sa druge strane postaviti normu od 100 pregleda dnevno znači da taj pregled ne može biti urađen ni na koji način. Dakle postoji cela nauka koja određuje kako pregled mora da izgleda. To je najmanje pola sata-sat. Teorijski lekar ne može da napravi više od 15 pregleda dnevno. Ako je više – onda to nije pregled već susret sa lekarom. Malo ko je u Srbiji ikad i video pregled.
      Sa druge strane ako se novac od 20-30 e mesečno po zaposlenom uz uslov da je nezaposlenost 0%(dakle da proradi tačka 1 programa) direktno (bez posredstva RFZO koji pojede sav novac) prosleđuje zdravstvenim ustanovama (uz razumnu proviziju reda vel 1-5 %) onda takav sistem može da funkcioniše veoma dobro. Pacijent bi imao obavezujući ugovor u rukama a zdr. ustanove sredstva srazmerno kvalitetu i obimu rada.
      Pokrenuli ste pitanje kadrovske politike. Podigao sam malo veću zvezdu od Jankova, i imao je priliku da ga upozna. Hvala Bogu nije mu predavao ali ga poznaje. Zbog informacija koje mi je dao ja sam ozbiljno vagao između programa i Jankova. Jankov se bavio politikom i pre DJB. Video sam da je poznat po svojim zaslugama i drugima ovde. Prevagnuo je program pa sam zato i glasao za DJB. Napisao sam da je efikasnost mašine DJB u Skupštini i van nje na realizaciji programa = 0.
      Da stvar bude gora, šta god Vi, Makarije, neko treći ili ja napisali ovde – to nema ko da čuje. Tada se postavlja pitanje razložnosti ulaganja energije i rada u mašinu koja šlajfuje. Nisam brojao sate koje sam uložio u nastojanje u dobroj želji da poguram ali koliko god da je bilo efekat je 0.
      Ta se energija može potrošiti i na pametniji način.

    • Immobil bio jos neki Djindjic posle Tita, njega ste zaboravili? Ne mozete ga bacati u isti kos sa ostalim olosem srpske politike zadnjih 1/4 veka.
      Ja se sa vasim stavovima najvecim delom slazem. Medjutim to sto vi mislite o tome, da se jedan inzinjer bavi politikom je zaista pitanje samo za vas. Ja o tome ne moram da razmisljam. Previse je to pitanje naivno na neki nacin i dosta neshvatljivo.

      Ko to treba -po vama- da se bavi politikom? Samo onaj ko je zavrsio fakultet politickih nauka? A da ni dana radnog staza u ekonomiji nema? U demokratijama sveta svaki gradjanin se *bavi* politikom. Ima svoje stavove i zastupa ih. To je taksista, kafe kuharica, sekretarica, radnik, inzinjer i naucnik. Svako od njih ima pravo da ono sta zastupa javno kaze. I da ga gradjanin nekog grada na osnovu jasnog stava izabere kao odbornika u gradski odbor. Ako je dobro zastupao gradjane, sto se on nebi mogao probiti do vecih nivoa partije cije ideje zastupa i na osnovu kojih ga gradjani podrzavaju? Mislite li da je bitno da li neko naucnik, inzinjer ili taksista? Nije, jer svako radi svoj posao od kojeg zivi.

      Naravno da neko ko ima vise skola, ima i vise znanja i lakse moze doci do toga da bude lider neke politicke opcije. Pa tako i inzinjer moze veoma lako da se bavi politikom, a jos jednostavnije ekonomijom. Gde to pise, da se ekonomijom mogu baviti samo ekonomski fakulteti? To pise tako u Srbiji zar ne? Puna Srbija takvih fakulteta, a ekonomija medju najbednijima u svetu.

      Jedan inzinjer koji je radio u velikim poznatim kompanijama sirom sveta i bio na vodecim funkcijama, zna mnogo vise o ekonomiji, nego najveci deo ekonomskih *strucnjaka* Srbije. A deo onoga sto mu nije poznato moze veoma lako doznati ako zna gde da trazi.
      Znaci od Sase Radulovica nema prihvatljivijeg kandidata za Premijera od svih srpskih politicara. Radio po svetu, bio veoma uspesan, usavrasavao se i van onog sta mu je polazna struka, video kako funktionisu sistemi u drzavama gde gradjani dobro zive, prosirio horizont, stalno se kroz zivot edukovao itd. To je razlika naspram svih Dacica, Vucica, Ilica, Vulina, Cuckovica itd. I to je ogromna razlika.
      Kao sta rekoh – inace mi se vasi tekstovi dopadaju. Ja konstruktivnu kritiku nekog ko je nesto video, ili nesto zna, ne smatram losom – vec bas suprotno. Da bi bio bolji moras imati one koji ce da ti kazu sto si propustio. Jer i pored najbolje namere niko nije nepogresiv.

  • Treba podneti prijavu protiv Sase Radulovica koji se tako bahato ponasa prema studiju B. Ne sme da vredja medije kojima se ne svidja njegova politika. Onog Klacara vrlo kvalitetnog coveka je izbacio sa liste i ubacio svoje kumove i Nadu Kostic izbacio. DJB je najveca partokratija niko ne oduzima 30-50% novca od svojih poslanika. Ako Radulovic ne zna u svetu svako stranka dobija za kampanju od podrske novcem pristalica. on to nece da da ne bi nikom dugovao. Hilari, Sanders-Demokrate, Tramp-Republikanac, Geri Dzonson-liberterijanac , Stil iz Zelenih i drugi nezavisni kandidati i male partije svi skupljaju novac od pristalica. to ne zna za svet. Kao i dusaqn pavlovic sto ne zna kako se u svetu kontrolisu rashodi na drzavnom univerzitetu. Nema ni govora da mogu da dizu cenu i rade kako hoce. Ona lista na Vracaru je cist nepotizam. Radulovic je stavio sve svoje kumove, rodbinu i prijatelje. Kako nudi Banetu Kuzmanovicu koaliciju a on je prvi najveci partokrata u zemlji. Zaposlio je 100 svojih pomocnika koliko nema ni jedna KIna. Radulovic napada ovaj ugovor sa Kinom jer radi za Americku ambasadu. Gde je sad taj cuveni zastitnik gradjana da stane u odbranu novinara studia B, Informera i Pinka. PInk je jedan veoma demokratski medij tokom predizborne kampanje dovodio je predstavnika svih stranaka Zelenih, SPS, LDP,SDS, Narodnog Saveza, SRS, DS,SNS-a, Levice svi su bili…

    • Auh Nikola,, kad zabije čovek kao noj glavu u pesak onda nema predstavu šta se dešava na površini Zemlje. Vi niste noj, i dok vaše partijske kolege u ovim minutima “muzu” sve što se iz suve drenovine da izmusti Vi ste došli ovde po istinu. Pa hajd da je damo.
      Nikola Vaš post je pun nelogičnosti!
      Mediji su tu da prenesu informaciju. Samo to, ništa više. Reč medij to označava. Medijima nije dozvoljeno da im se nešto sviđa ili ne sviđa. Zamislite TV aparat koji bi puštao muziku ili programe koji se samo njemu (aparatu) sviđaju. Zamislite novine koje bi štampale samo ono što se njima sviđa. MEDIJI su stvari koje prenose informacije – ništa više.
      Urednici tih medija bi morali u normalnom društvu biti neutralni i prenositi informacije objektivno. U nenormalnim državama međutim na mesto urednika se postavljaju ljudi koji selektivno puštaju informacije već prema želji onoga ko ih je postavio. U još nenormalnijoj zemlji postavljaju se urednici koji kreiraju informacije koristeći različite tehnike od manipulacije, konstrukcije pa da otvorene laži. To je tačka kada medij postaje sredstvo propagande.
      Plašim se da su Pink, Informer i Studio B odavno prešli tu crvenu liniju. Na žalost Radulović je u pravu u potpunosti tvrdeći da su ovi mediji propagandna mašinerija SNS i Vučića.

    • Pink demokratski medij!? Vama ozbiljno nije dobro! A o zapošljavanju bolje nemojte govoriti! Pa danas rade samo oni koji su u nekoj od vladajućih partija. Naravno ni DJB nije zlatan ali u odnosu na ove na vlasti su benigni.

    • Ako misliš da Radulović to ne sme, evo da čuješ i nekoga iz naroda – studio b je deo fašističko-propagandne mašinerije onog govneta vučića! Sve ih treba strpati u zatvor!

    • Radulovic jeste dosta gresio oko odabira najuzih clanova,i koordinatora,mada ima vremena da to ispravi.Nije lako voditi ovako veliku organizaciju i proceniti sve ljude.Ja sam napustio ovaj pokret ali i dalje lobiram za njega jer nemam nikog boljeg.

    • @ Nikola

      Ako smatrate da treba podneti prijavu protiv Radulovića – šta čekate?

  • Pokret DJB nije neko strateski sto misli.

    Zastupa cist kombinaciju neoliberalizma i populizma

    1.Nema drzavne intervencije. Cist libertarijanizam i radikalni neoliberalizam. Svi levi i konzervativni i klasicni liberali i blazi neoliberali su za drzavnu intervenciju. Drzavnma intervewncija je kljuc stabilnosti. Citajte Kejnza i Ortodoliberale demohriscanske.
    2. Visoko obrazovanje ne treba biti besplatno. Strasno. Treba drzava da ogranicava skolarine i vecina da bude na budzetu. Nemacka, UK ogranicavaju skolarine, Svedska. Zato je potrebno da UO Univerziteta drzava ima dvotrecinsku vecinu i da drzava imenuje rektore i dekana i da moze uspostaviti privremenu upravu kao svugde u svetu. Cilj visokog obrazovanja treba biti masovnost.
    3. Mala i srednja preduzeca samo. Cist populizam. Potrebne su subvencije i investitori. Velika privreda pokrece malu. Naravno da su potrebne drzavne firme, mesovite, zadruzne, radnicko akcionarske, drustvene, neprofitne kako je rekao veliki akademik Mihajlo Markovic. Bolje zadruge nego mala porodicna firma gde ekplatisu jedan drugog.
    4. DJB je u biti neoliberalan. Aleksandar Stevanovic je pisao onaj strahota od neoliberalnog programa LDP-a 2007. Vidim Prokopijevic je tu na promocijama on je najekstremniji predstavnik te struje ovde.
    5. Ne pise nista o stanovanju, novcanj pomoci svakom nezaposlenom kao u svetu.

    • Crni Nikola,
      Vi kažete: “Pokret DJB nije neko strateski sto misli.”
      Kažem Vam: DJB ima strateški cilj – to je zemlja u kojoj se rado i lepo živi! Ima strategiju da se to postigne – to je plan u 20 tačaka.

      Vi Kažete: Zastupa cist kombinaciju neoliberalizma i populizma
      Kažem Vam: Zar neoliberalizam propagira univerzalnu zdravstvenu zaštitu? Socijalnu zaštitu? Agrarnu reformu koja daje zemlju seljacima?

      Vi kažete: 1.Nema drzavne intervencije. Cist libertarijanizam i radikalni neoliberalizam. Svi levi i konzervativni i klasicni liberali i blazi neoliberali su za drzavnu intervenciju. Drzavnma intervewncija je kljuc stabilnosti. Citajte Kejnza i Ortodoliberale demohriscanske.
      Kažem Vam: pročitajte pažljivo program u 20 tačaka

      Vi Kažete: 2. Visoko obrazovanje ne treba biti besplatno. Strasno. Treba drzava da ogranicava skolarine i vecina da bude na budzetu. Nemacka, UK ogranicavaju skolarine, Svedska. Zato je potrebno da UO Univerziteta drzava ima dvotrecinsku vecinu i da drzava imenuje rektore i dekana i da moze uspostaviti privremenu upravu kao svugde u svetu. Cilj visokog obrazovanja treba biti masovnost.
      Kažem Vam: Nijedna delatnost-pa ni visoko obrazovanje NIJE BESPLATNO! Ne može biti besplatno to je zakon održanja. To nije smislio Radulović već Majer, Džul i Helmholc! Ko treba da plati je druga stvar. Ako mene pitate država!

      Vi kažete: 3. Mala i srednja preduzeca samo. Cist populizam. Potrebne su subvencije i investitori. Velika privreda pokrece malu. Naravno da su potrebne drzavne firme, mesovite, zadruzne, radnicko akcionarske, drustvene, neprofitne kako je rekao veliki akademik Mihajlo Markovic. Bolje zadruge nego mala porodicna firma gde ekplatisu jedan drugog.
      Odgovaram Vam: Japan je tehnološki najrazvijenija zemlja sveta. Živeo sam tamo. Ima mnogo velikih kompanija čiji su vlasnici J A P A N C I a ne strani investitori ali to nije osnova. Osnova je ogroman broj malih porodičnih firmi. Rezultat: nezaposlenost=0%

      Vi kažete: 4. DJB je u biti neoliberalan. Aleksandar Stevanovic je pisao onaj strahota od neoliberalnog programa LDP-a 2007. Vidim Prokopijevic je tu na promocijama on je najekstremniji predstavnik te struje ovde.
      Odgovor: Osim pomenutih ljudi koji imaju pravo na svoje mišljenje DJB ima mnogo drugih koji imaju svoje. U programu u 20 tačaka piše ono oko čega se svi slažemo bar u većini.

      Vi kažete: 5. Ne pise nista o stanovanju, novcanj pomoci svakom nezaposlenom kao u svetu.
      Odgovor: Piše – proučite program sa više pažnje.

    • Dva sendvica… napredujemo svaka cast… do kraja meseca eto i pljeskavice

  • Pa sta se vi javljate? Pa isti taj koji ih je tuzio nam je sproveo ovaj zakon o radu, koji nas tretira kao robove.

    • Pre svega Zakon o radu je Zakon koji je kreirao SPS. Radulovic ga samo u delovima podrzao. Takav Zakon radnike ne tretira kao robove. Na Zapadu postoje jos rigorozniji Zakoni o radu, a radnici nigde bolje placeni, sa nigde vise prava. Kao robove nas tretira srpska partokratija, koja je odvela drzavu na kraj svih svetskih tabela, ali sebe obukla u Armani odela, sa racunima na Devicanskim ostrvima.

  • Da istrajete sa tužbama do Strazbura, i sa onom sa bespravno smanjenim penzijama.Beskrajna podrška. Dosta je bilo!