Војводина Саопштењe

Зрењанин: насиље већине над принципима парламентарне демократије

Одборници покрета “Доста је било” Зрењанин напустили су III заседање Скупштине града Зрењанина због потпуног обесмишљања рада одборника и гушења принципа парламентарне демократије.

zrenjanin-opstina

Одборници покрета рад у градској скупштини сматрају крајње озбиљно и пажљиво се припремају за сваку тачку дневног реда. На прошлој (другој редовној) седници оштро су критиковали две допуне дневног реда које су уследиле пред сам крај седнице. Одборници не виде ни један разлог да се тачке дневног реда које се тичу разрешења и именовања на неку функцију не уврсте у редовне тачке дневног реда Скупштине за које се материјал добија уз позив на седницу, најкасније 7 дана пре заказивања.

На јучерашњој III седници Скупштине града одборници су критиковали Градоначелника јер су имена кандидата за 3. редовну тачку дневног реда „Избор заменика Градоначелника и чланова Градског већа“ сазнали тек на седници. Пред крај седнице, ван редовно усвојеног дневног реда и након што су новинари напустили седницу, заменик председника Скупштине је без образложења предложио допуну дневног реда шездесет једном новом тачком, што је број довело укупно на 140. Ове допуне дневног реда су изгласане, а да материјал за њих није подељен. По команди су за њих гласали одборници коалиције СНС и СПС.
Након што су за скупштинском говорницом одборницима свих странака у зрењанинској скупштини пренели став да је допуном шездесет једном тачком дневног реда, без образложења, без материјала за учешће у претресу даље учешће на седници потпуно обесмишљено, одборници покрета “Доста је било” напустили су седницу.

Александар Коровљев,
Председник одборничке групе “Доста је било – Саша Радуловић”

Прилог:
Дневни ред III седнице Скупштине града Зрењанина (од 79. тачке наредне су накнадно убачене)

 

Zrenjanin III sednica - 1 Zrenjanin III sednica -2 Zrenjanin III sednica -3 Zrenjanin III sednica -4 Zrenjanin III sednica -5 Zrenjanin III sednica -6 Zrenjanin III sednica -7 Zrenjanin III sednica -8Особа за контакт:
Светлана Вукобратовић,
Портпарол
zrenjanin@dostajebilo.rs, dostajebilozr@gmail.com, svetlanavukobratovic@me.com

ДЈБ Војводина

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар