Vojvodina Saopštenje

Zrenjanin: nasilje većine nad principima parlamentarne demokratije

Odbornici pokreta “Dosta je bilo” Zrenjanin napustili su III zasedanje Skupštine grada Zrenjanina zbog potpunog obesmišljanja rada odbornika i gušenja principa parlamentarne demokratije.

zrenjanin-opstina

Odbornici pokreta rad u gradskoj skupštini smatraju krajnje ozbiljno i pažljivo se pripremaju za svaku tačku dnevnog reda. Na prošloj (drugoj redovnoj) sednici oštro su kritikovali dve dopune dnevnog reda koje su usledile pred sam kraj sednice. Odbornici ne vide ni jedan razlog da se tačke dnevnog reda koje se tiču razrešenja i imenovanja na neku funkciju ne uvrste u redovne tačke dnevnog reda Skupštine za koje se materijal dobija uz poziv na sednicu, najkasnije 7 dana pre zakazivanja.

Na jučerašnjoj III sednici Skupštine grada odbornici su kritikovali Gradonačelnika jer su imena kandidata za 3. redovnu tačku dnevnog reda „Izbor zamenika Gradonačelnika i članova Gradskog veća“ saznali tek na sednici. Pred kraj sednice, van redovno usvojenog dnevnog reda i nakon što su novinari napustili sednicu, zamenik predsednika Skupštine je bez obrazloženja predložio dopunu dnevnog reda šezdeset jednom novom tačkom, što je broj dovelo ukupno na 140. Ove dopune dnevnog reda su izglasane, a da materijal za njih nije podeljen. Po komandi su za njih glasali odbornici koalicije SNS i SPS.
Nakon što su za skupštinskom govornicom odbornicima svih stranaka u zrenjaninskoj skupštini preneli stav da je dopunom šezdeset jednom tačkom dnevnog reda, bez obrazloženja, bez materijala za učešće u pretresu dalje učešće na sednici potpuno obesmišljeno, odbornici pokreta “Dosta je bilo” napustili su sednicu.

Aleksandar Korovljev,
Predsednik odborničke grupe “Dosta je bilo – Saša Radulović”

Prilog:
Dnevni red III sednice Skupštine grada Zrenjanina (od 79. tačke naredne su naknadno ubačene)

 

Zrenjanin III sednica - 1Zrenjanin III sednica -2Zrenjanin III sednica -3Zrenjanin III sednica -4Zrenjanin III sednica -5Zrenjanin III sednica -6Zrenjanin III sednica -7Zrenjanin III sednica -8Osoba za kontakt:
Svetlana Vukobratović,
Portparol
zrenjanin@dostajebilo.rs, dostajebilozr@gmail.com, svetlanavukobratovic@me.com

DJB Vojvodina

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar