Beograd Saopštenje

Večiti student, penzioner i kulturolog iz kol centra vode institucije kulture

 

cukarica-biografijeVladajuća koalicija SNS-SPS-SRS u opštini Čukarica imenovala je za novu predsednicu Upravnog odbora Kulturnog centra Čukarica Ivanu Alimpijević, 26-ogodišnjeg „diplomiranog kulturologa“ sa Megatrenda, sa 4 meseca radnog iskustva u kol centru i prodaji osiguranja. Nju će nadzirati, sa funkcije predsednika Nadzornog odbora KC Čukarica Vuk Janović, student 4. godine Megatrenda, koji je fakultet upisao 2005.g.

Ovo je samo deo imenovanja izglasanih na sednici Skupštine Čukarice (29. jun 2016. g) na kojoj su izabrani novi rukovodioci u Kulturnom centru, Galeriji 73 i JP Poslovni prostor. Protiv svih ovih imenovanja su odbornici iz DJB oštro i argumentovano govorili i glasali protiv.

U KC Čukarica, pored pomenutih, imenovani su kadrovi na 9 plaćenih funkcija. Novi član UO KC Čukarica je Ćorđe Golubović, profesor matematike u Trinaestoj beogradskoj gimnaziji, odbornik u SO Čukarica u 2 mandata i član Veća GO Čukarica od 2012-2016. Stranačku pripadnost nije naveo. Za novu članicu Nadzornog odbora izglasana je i 26-ogodišnja Snežana Maksimović, sa završenom srednjom Školom za umetničke zanate u Šapcu i „Školu Dijana Centralni institut za konzervaciju“, o kojoj nema podataka na Internetu. Većina članova je ostala ista.

Budžet Kulturnog centra Čukarica za ovu godinu iznosi 38.660.000 dinara.

U Galerili 73 imenovani su vd direktora i članovi Upravnog i Nadzornog odbora, bez minimalnih dokaza o stručnosti kandidata. Da bi izbegli raspisivanje konkursa, novi direktor ove važne kulturne ustanove biće u statusu vršioca dužnosti.

Na mesto vddirektora Galerije 73 imenovana je Mirela Pudar, novinarka po struci iz čije nepotpune biografije se ne vidi da li je, kada i kod kog poslodavca ispunila uslov od 5 godina rada u struci. Pudar nije podnela plan rada Galerije 73.

Građani finansiraju još 6 plaćenih funkcija članova upravnog i nadzornog odbora Galerije 73. Novi članovi UO Galerije 73, za koje je zakonom propisano da moraju biti „iz reda istaknutih stručnjaka i poznavalaca kulturne delatnosti“, postali su penzioner Luka Tošković (njegov drugi mandat na ovoj funkciji), sa završenom Višom pedagoškom školom, Stoja Radenović, slikarka, i Marina Veselinović, „iz redova zaposlenih“ i bez dostavljene biografije.

Članovi NO Galerije 73 biće Verica Novović, ekonomistkinja i bivša odbornica SRS, Radmilo Đoković, direktor Saobraćajno-tehničke škole iz Zemuna, koji navodi da je bio odbornik i član opštinskog veća na Voždovcu ali ne navodi ispred koje stranke, i Aleksandar Sredojević, „iz redova zaposlenih“, bez dostavljene biografije.

Budžet Galerije 73 za ovu godinu iznosi 9.486.300 dinara.

Na istoj sednici skupštine imenovan je i Nadzorni odbor JP Poslovni prostor Čukarica. Za predsednika NO Radojka Jovanović (PUPS) i za člana NO Tanja Ristivojević (nema podataka o stranci u biografiji). Uslov za imenovanje je poznavanje oblasti korporativnog upravljanja ili oblasti finansija. Jovanović i Ristivojević su, prema dostupnoj dokumentaciji, pravnice po struci i radile su na pravnim poslovima, ali nisu priložile nikakav dokaz da poznaju korporativno upravljanje ili finansije.

Budžet JP PP Čukarica u 2016. godini planiran je na 101.711.550 dinara.

Sadašnjem vršiocu dužnosti direktora JP PP Čukarica produžen je mandat za još pola godine, a naredni direktor JP PP Čukarica biće izabrani posle  javnog konkursa.  Na sednici je određena Komisija za sprovođenje konkursa za izbor direktora JP PP Čukarica koja će „sačiniti i usvojiti tekst javnog oglasa, koji mora biti pripremljen i objavljen u skladu sa odredbama Zakona o javnim preduzećima“.

Odbornici pokreta Dosta je bilo zahtevali su da komisija precizno definiše kako će sprovesti konkurs. Odbornici pokreta Dosta je bilo traže da se smanji arbitrarnost komisije u postupku izbora budućeg direktora javnog preduzeća i da se sprovede pošten javni konkurs sa sasvim jasnim uslovima i kriterijumima vrednovanja kandidata. U suportnom ima osnova za sumnju da će se desiti da pred očima javnosti i građana prođe još jedan fingirani konkurs na kome će kvazi-legalno partijski kadar zasesti u fotelju direktora javnog preduzeća u našoj opštini.

Oznake

DJB Mladi

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar