VIDEO Војводина Државна управа Изјава Образовање

Скупштина Војводине: Поново "НЕ" – овога пута страначком постављању директора

Посланичка група покрета “Доста је било” у Скупштини АПВ је добила позив да кандидује свог представника за место директора Педагошког завода Војводине. Нисмо кандидовали никог, и никада то нећемо ни чинити. Сматрамо да директорска места морају да се професионализују и да су отворени, јавни и свима доступни конкурси начин да се постави стручан директор који ће одговарати за резултате рада, а не за допринос партији из које долази.

Skupština Vojvodine

Страначко запошљавање у овом Заводу је довело до усмеравања његових активности ка раду са гласачким телом конкретне политичке организације. Ово се јасно види у извештају о раду који достављамо у прилогу. Менаџмент Завода упозоравамо да ћемо пратити рад Завода у 2016.години и да су дужни да се посвете раду са свим просветним радницима са територије покрајине. Директорка је била кадар Савеза војвођанских Мађара, а нови директор такође потиче из те странке.

Ово је позив за кандидовање особе за место директора на који нисмо одговорили:
Poziv za direktora Pedagoškog zavoda

На линку испод је извештај о раду Педагошког завода из којег се види којим се градовима и општинама ова институција доминандно посветила.
Извештај о раду Педагошког завода Војводине 2015.

А, зашто партијско запошљавање лоше утиче на рад Педагошког завода Војводине може видети на видео снимку говора Светлане Козић, председнице посланичке групе “Доста је било – Саша Радуловић” у Скупштини Војводине.

ВИДЕО: Светлана Козић о страначком постављању директора

ДЈБ Војводина

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар