Привреда Саопштењe

Државна предузећа плаћају Вучићеву пропаганду

Надзорни и управљачки органи предузећа у којима држава има власништво служе мандатару да би награђивао рад својих пропагандиста. У Телекому, Арени, Политици и Ер Србији функције имају шефица информативне службе СНС-а, Вучићева саветница за медије у Влади и уредница СНС страначког билтена.

partijsko-zaposljavanje

По образовању и стручности немају баш никакве везе са делатношћу предузећа у којима примају додатну апанажу. Оне су још један доказ да се мандатар према државном новцу понаша као према освојеном џаку пара из кога захвата и дели коме хоће, без полагања рачуна.

Владанка Маловић, шефица Информативне службе СНС која је шире постала позната јавности на отварању изложбе “Нецензурисане лажи”, председница је Скупштине Арена Београд доо. У Скупштину је као члан ушла 13. децембра 2013.г, након што је СНС преузео владавину Београдом, а од 16. јула прошле године је председница Скупштине са месечном апанажом од 25.000 динара.

Скупштина Арене Београд доо има значајна овлашћења, од избора директора, преко надзора његовог рада, усвајања финансијских извештаја… Ништа не говори да Владанка Маловић има било какве квалификације које јој омогућавају да добро обавља посао председнице Скупштине Арене Београд.

Уредница билтена Српске напредне странке „Информатор“, новинарка Соња Влајнић је доласком СНС на власт убачена у Надзорни одбор „Телекома Србија“, а према регистру Агенције за борбу против корупције, прима 108.000 динара надокнаде месечно. На тој функцији је од 20. децембра 2012. године. Завршила је Факултет политичких наука у Београду, а пре уласка у политичке воде била је новинар магазина “Базар”. Ни њене квалификације нису препорука за чланство у надзорном одбору Телекома.

Сузана Васиљевић у кабинету мандатара води све комуникације са новинарима и чланица је два Надзорна одбора: Политике ад, где прима 120.000 динара и Ер Србије, где не прима надокнаду. У Влади као саветница за медије прима 97.754 динара.

Покрет Доста је било залаже се да се чланови управних и надзорних одбора јавних предузећа бирају на јавним конкурсима. Партијско запошљавање нестручних и неспособних партијских кадрова уништава Србију. Оваквом партијском паразитском политиком мандатарева партократија је задужила Србију за додатних 9 милијарди евра и довела Србију до 25 милијарди евра дуга (од 15,4 милијарде које је наследила од Тадићеве партократије 2012. године). Партијско запошљавање мора да се прекине. Оно убија Србију. Воде нас најгори док нам деца беже из земље.

Прилози
Извештај имовине Владанке Маловић
Извештај имовине Соње Влајнић
Извештај имовине Сузане Васиљевић

Nadleznost Skupštine Arene Beograd doo

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Problem je ko bi bio u komisiji da bira clanove upravnih i nadzornih odbora drzavnih, mesovitih i drustvenih preduzeca? Potrebna je i tu komisija da izabere najbolje od prijavljenih i da utvrdi postojanje i nepostojanje uslova? Kako je izabrati?

    • Nikola, vrlo lako. Komisije su postojale i u Titovo vreme Čak i komunisti koji su imali apsolutnu vlast nisu na profesionalna mesta dovodili nestručne ljude. To je jedan od razloga što je tadašnja privreda radila odlično, a i plate su bile dobre. Ljudi bez znanja i profesionalnog iskustva ne mogu biti rukovodioci. Skupo će nas neznanje koštati.

    • Критеријуми су много важнији, а у комисију може да уђе било ко.
      Критеријум који доноси највише поена би био да је кандидат нестраначка личност.
      Уколико таквих нема, следећи услов би требало да буде године радног искуства проведеног у тој струци…

      (Зашто игноришете ћирилицу?)

    • Ako prebacite sajt na ćirilicu, ćirilični komentari će biti prikazani na prvobitnom pismu.

    • U Brozovo vreme, komunisti su se trudili da strucnjake ubede da postanu clanovi Partije /SK/, “da se uclane”.
      Rezim AV od neobrazovanih, alavih i nevaspitanih clanova SNS pokusava da “napravi” strucnjake.
      Zato narod i zivi sve gore i gore a Srbija je sve zaduzenija.
      Stop PARTOKRATIJI.

  • Posebno mi je iritantna Suzana Vasiljević koja je spremna da gazi preko leševa samo da bi se uvukla svom šefu i živela svoj trendy život. Pogledajte joj Instagram profil i sve će vam biti jasno. Sve to naravno preko grbače naroda. Penzioneri umiru od gladi a ona se bahati.

  • Pročitah žitije sv. Suzane. Zaklučih:
    1. Naš premijer bivši i budući je siroma, jadan i za svako žaljenje. Obožava da prekopava kontejnere gde međ tuđim smrdljivim i pokvarenim đubretom pronalazi bisere – razne Suzane, Vesiće, Kneževiće, Zorane, Mlađe…dugačak je spisak.
    2. Gospođa je vrlo nasilna i voli pištolje i one proizvedene u Francuskoj ali bogami patriotski i domaće. Ponekad maše njima po Vladama a i drugde verovatno.
    3. BIA i kontraobaveštajna služba ne vredi ni pišljiva boba. Treba je ukinuti danas.

  • Posle izbora pojavili su se novi radnici na šalterima pošte.
    Pola njih i posle 2 meseca toliko sporo rade da će nama proći godine čekajući a njima radno vreme sa dobrom platom, garantovani godišnji odmor, bonusi i posle dobra penzija.
    Ja lično nigde nisam video da u pošti raspisan konkurs za nova radna mesta.

  • Dans napravim jedan djir po selima,sad kradu zemljiste i grade industrijske zone,iz sela do sela vozim kroz industrijsku zonu.
    Sta rade nemam pojma,ali je svuda guzva.
    Svratim kod jednog,pitam ga,koliki je porez,nema pojma,koliko otkidaju od plate,nema pojma,da li zna da drzava duguje 450 milijardi evra,nema pojma,
    ko je PM,nema pojma,da li zna da je clan UO stambene zadruge kupio ferari,nema pojma,dali zna da je drugi clan isao na putovanje po svetu o trosku fabrike crepa,nema pojma,da li zna da je zeljenica kupila vozove od Italijana za 2 milijarde i da je sve propalo,vozovi vraceni Italijanima,izgradnja brze pruge propali projekt jos 3 milijarde evra,nema pojma.pitam ga, ko placa to,kaze,krajni kupac a sreca je da njih ovde i u svetu ima mnogo.

    Nenad T. je na ovom sajtu preneo poruku da ima neki projekt,zdravlje mu nije na bolje,dva puta su ga prevarili,signaliziro je da bi pomoc IT strucnjaka DJB dobro dosla za realizaciju projekta.
    Obzirom da se vise ne javlja,verovatno da simptizeri DJB-a “cekaju” u redu