Privreda Saopštenje

Državna preduzeća plaćaju Vučićevu propagandu

Nadzorni i upravljački organi preduzeća u kojima država ima vlasništvo služe mandataru da bi nagrađivao rad svojih propagandista. U Telekomu, Areni, Politici i Er Srbiji funkcije imaju šefica informativne službe SNS-a, Vučićeva savetnica za medije u Vladi i urednica SNS stranačkog biltena.

partijsko-zaposljavanje

Po obrazovanju i stručnosti nemaju baš nikakve veze sa delatnošću preduzeća u kojima primaju dodatnu apanažu. One su još jedan dokaz da se mandatar prema državnom novcu ponaša kao prema osvojenom džaku para iz koga zahvata i deli kome hoće, bez polaganja računa.

Vladanka Malović, šefica Informativne službe SNS koja je šire postala poznata javnosti na otvaranju izložbe “Necenzurisane laži”, predsednica je Skupštine Arena Beograd doo. U Skupštinu je kao član ušla 13. decembra 2013.g, nakon što je SNS preuzeo vladavinu Beogradom, a od 16. jula prošle godine je predsednica Skupštine sa mesečnom apanažom od 25.000 dinara.

Skupština Arene Beograd doo ima značajna ovlašćenja, od izbora direktora, preko nadzora njegovog rada, usvajanja finansijskih izveštaja… Ništa ne govori da Vladanka Malović ima bilo kakve kvalifikacije koje joj omogućavaju da dobro obavlja posao predsednice Skupštine Arene Beograd.

Urednica biltena Srpske napredne stranke „Informator“, novinarka Sonja Vlajnić je dolaskom SNS na vlast ubačena u Nadzorni odbor „Telekoma Srbija“, a prema registru Agencije za borbu protiv korupcije, prima 108.000 dinara nadoknade mesečno. Na toj funkciji je od 20. decembra 2012. godine. Završila je Fakultet političkih nauka u Beogradu, a pre ulaska u političke vode bila je novinar magazina “Bazar”. Ni njene kvalifikacije nisu preporuka za članstvo u nadzornom odboru Telekoma.

Suzana Vasiljević u kabinetu mandatara vodi sve komunikacije sa novinarima i članica je dva Nadzorna odbora: Politike ad, gde prima 120.000 dinara i Er Srbije, gde ne prima nadoknadu. U Vladi kao savetnica za medije prima 97.754 dinara.

Pokret Dosta je bilo zalaže se da se članovi upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća biraju na javnim konkursima. Partijsko zapošljavanje nestručnih i nesposobnih partijskih kadrova uništava Srbiju. Ovakvom partijskom parazitskom politikom mandatareva partokratija je zadužila Srbiju za dodatnih 9 milijardi evra i dovela Srbiju do 25 milijardi evra duga (od 15,4 milijarde koje je nasledila od Tadićeve partokratije 2012. godine). Partijsko zapošljavanje mora da se prekine. Ono ubija Srbiju. Vode nas najgori dok nam deca beže iz zemlje.

Prilozi
Izveštaj imovine Vladanke Malović
Izveštaj imovine Sonje Vlajnić
Izveštaj imovine Suzane Vasiljević

Nadleznost Skupštine Arene Beograd doo

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Problem je ko bi bio u komisiji da bira clanove upravnih i nadzornih odbora drzavnih, mesovitih i drustvenih preduzeca? Potrebna je i tu komisija da izabere najbolje od prijavljenih i da utvrdi postojanje i nepostojanje uslova? Kako je izabrati?

    • Nikola, vrlo lako. Komisije su postojale i u Titovo vreme Čak i komunisti koji su imali apsolutnu vlast nisu na profesionalna mesta dovodili nestručne ljude. To je jedan od razloga što je tadašnja privreda radila odlično, a i plate su bile dobre. Ljudi bez znanja i profesionalnog iskustva ne mogu biti rukovodioci. Skupo će nas neznanje koštati.

    • Kriterijumi su mnogo važniji, a u komisiju može da uđe bilo ko.
      Kriterijum koji donosi najviše poena bi bio da je kandidat nestranačka ličnost.
      Ukoliko takvih nema, sledeći uslov bi trebalo da bude godine radnog iskustva provedenog u toj struci…

      (Zašto ignorišete ćirilicu?)

    • Ako prebacite sajt na ćirilicu, ćirilični komentari će biti prikazani na prvobitnom pismu.

    • U Brozovo vreme, komunisti su se trudili da strucnjake ubede da postanu clanovi Partije /SK/, “da se uclane”.
      Rezim AV od neobrazovanih, alavih i nevaspitanih clanova SNS pokusava da “napravi” strucnjake.
      Zato narod i zivi sve gore i gore a Srbija je sve zaduzenija.
      Stop PARTOKRATIJI.

  • … Dragoljube, u trendu su diplomirani direktori. Čak se i titulišu i zvanično potpisuju kao… graduate manager.

  • Posebno mi je iritantna Suzana Vasiljević koja je spremna da gazi preko leševa samo da bi se uvukla svom šefu i živela svoj trendy život. Pogledajte joj Instagram profil i sve će vam biti jasno. Sve to naravno preko grbače naroda. Penzioneri umiru od gladi a ona se bahati.

  • Pročitah žitije sv. Suzane. Zaklučih:
    1. Naš premijer bivši i budući je siroma, jadan i za svako žaljenje. Obožava da prekopava kontejnere gde međ tuđim smrdljivim i pokvarenim đubretom pronalazi bisere – razne Suzane, Vesiće, Kneževiće, Zorane, Mlađe…dugačak je spisak.
    2. Gospođa je vrlo nasilna i voli pištolje i one proizvedene u Francuskoj ali bogami patriotski i domaće. Ponekad maše njima po Vladama a i drugde verovatno.
    3. BIA i kontraobaveštajna služba ne vredi ni pišljiva boba. Treba je ukinuti danas.

  • Posle izbora pojavili su se novi radnici na šalterima pošte.
    Pola njih i posle 2 meseca toliko sporo rade da će nama proći godine čekajući a njima radno vreme sa dobrom platom, garantovani godišnji odmor, bonusi i posle dobra penzija.
    Ja lično nigde nisam video da u pošti raspisan konkurs za nova radna mesta.

  • Dans napravim jedan djir po selima,sad kradu zemljiste i grade industrijske zone,iz sela do sela vozim kroz industrijsku zonu.
    Sta rade nemam pojma,ali je svuda guzva.
    Svratim kod jednog,pitam ga,koliki je porez,nema pojma,koliko otkidaju od plate,nema pojma,da li zna da drzava duguje 450 milijardi evra,nema pojma,
    ko je PM,nema pojma,da li zna da je clan UO stambene zadruge kupio ferari,nema pojma,dali zna da je drugi clan isao na putovanje po svetu o trosku fabrike crepa,nema pojma,da li zna da je zeljenica kupila vozove od Italijana za 2 milijarde i da je sve propalo,vozovi vraceni Italijanima,izgradnja brze pruge propali projekt jos 3 milijarde evra,nema pojma.pitam ga, ko placa to,kaze,krajni kupac a sreca je da njih ovde i u svetu ima mnogo.

    Nenad T. je na ovom sajtu preneo poruku da ima neki projekt,zdravlje mu nije na bolje,dva puta su ga prevarili,signaliziro je da bi pomoc IT strucnjaka DJB dobro dosla za realizaciju projekta.
    Obzirom da se vise ne javlja,verovatno da simptizeri DJB-a “cekaju” u redu