Ауторски текст Београд

Врачар – општина неиспражњених контејнера

УUlica Alekse Nenadovica јеку изборне кампање на Врачару, грађани су могли да виде, свакодневно, да немају где да одложе кесе са ђубретом. Контејнери су били препуни, нису могли ни да се отворе, а око њих пуне кесе ђубрета, чији је садржај ветар разбацивао по улици.

Становници наше општине су били, веома оправдано, љути. Неко је вешто протурао причу да је за то крива тадашња општинска власт.

Сада, општина Врачар има нову власт. Власт, која је настала политичком трговином без преседана. Грађани сигурно нису гласали за коалицију СНС-ЛДП–ДСС-СПС и прелетача који су избачени из Левице и Двери.

Један човек је решио да, по сваку цену, узме Општину Врачар. И узео је.

Смрад се и даље шири по нашим улицама. Контејнери никад нису били пунији.

Брига о контејнерима није у општинској, већ у градској ингеренцији. О њима би требало да се брине ЈП Градска чистоћа. Зашто се не брине?

Одговор је једноставан – зато што имамо неспособну градску власт. Нису у стању да раде за добробит грађана, већ за своју личну. Једино што знају да раде је да манипулишу информацијама, путем поданичких медија, да застрашују и блате одборнике, и на силу прекрајају жеље бирача, исказане кроз изборне резултате.

Следеће године су градски избори. Надамо се да бирачи неће дозволити да им се понови оваква власт – неспособна да обезбеди чак и редовно пражњење контејнера.

Миленко Петронијевић
oдборник у Скупштини ГО Врачар
члан покрета “Доста је било”, Врачар

ДЈБ Млади

ДЈБ Млади

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар