Војводина Саопштењe

НОВИ САД: Времена релативитета

Није остало много тога што може да ме изненади у данашњој Србији, али напредњачкој већини пошло је за руком да у Новом Саду закриви простор и време. Изненађење великог калибра и ко зна коликог домета.

Sat

На последњој седници Скупштине града Новог Сада, догодило се велико финале серијала грубог кршења пословника приликом заказивања седнице и контрапродуктивног, мегаломанског планирања дневног реда. Седница је заказана у петак 15.07. за наредни петак 22.07. са двадесетак тачака дневног реда, а онда је свакодневно прошириван дневни ред и достављан додатни материјал, па смо стигли до скоро стотину тачака дневног реда. Једна од измена дневног реда дочекала нас је у одборничкој клупи.

Уследиле су рекламације о повредама чланова пословника, али је већина све замерке које су стављене на гласање, одбијала притиском на тастер. Уследило је рекламирање пословника од члана одборничке групе “Доста је било” Реље Алексића, који је прочитао члан пословника који каже да се измене, чак и оне по хитном поступку, могу доставити најкасније два сата пре почетка седнице. Састанак кадровске комисије заказан је за 8:00, а скупштинска седница за 10:00, па како Алексић лепо рече, да је комисија заседала до 8:01, пословник би био прекршен, јер до 10:00 нема два сата. Председник скупштине, Здравко Јелушић, уместо да констатује повреду пословника, улази на терен квантне физике, теорије релативитета, али и личног и страначког транса у којем се налазе сви одборници који чине већину и ставља на гласање ову пријаву повреде пословника. Наравно, нема повреде пословника по мишљењу већине.

Еј, Скупштина је изгласала да два сата не трају 120 минута!!! Неслућене космичке моћи станују у Скупштини града Новог Сада. Давно су успели да зауставе време у Србији, а сада нам га (у)скраћују. ДОСТА ЈЕ БИЛО!
До неке наредне седнице на којој ћемо претворити Земљу у плочу, проширити велики прасак или израчунати квадратуру круга, молим за опрост Ајнштајна, Теслу, Пупина и све оне који са нама имају било какве везе.

Александар Бујић
Новосадски одборник

ДЈБ Војводина

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • ,,Изменили” се идеолошки конвертити у вербализму али примитивци били и остали – ту нема промена нити су могуће код њих..