Vojvodina Saopštenje

NOVI SAD: Vremena relativiteta

Nije ostalo mnogo toga što može da me iznenadi u današnjoj Srbiji, ali naprednjačkoj većini pošlo je za rukom da u Novom Sadu zakrivi prostor i vreme. Iznenađenje velikog kalibra i ko zna kolikog dometa.

Sat

Na poslednjoj sednici Skupštine grada Novog Sada, dogodilo se veliko finale serijala grubog kršenja poslovnika prilikom zakazivanja sednice i kontraproduktivnog, megalomanskog planiranja dnevnog reda. Sednica je zakazana u petak 15.07. za naredni petak 22.07. sa dvadesetak tačaka dnevnog reda, a onda je svakodnevno proširivan dnevni red i dostavljan dodatni materijal, pa smo stigli do skoro stotinu tačaka dnevnog reda. Jedna od izmena dnevnog reda dočekala nas je u odborničkoj klupi.

Usledile su reklamacije o povredama članova poslovnika, ali je većina sve zamerke koje su stavljene na glasanje, odbijala pritiskom na taster. Usledilo je reklamiranje poslovnika od člana odborničke grupe “Dosta je bilo” Relje Aleksića, koji je pročitao član poslovnika koji kaže da se izmene, čak i one po hitnom postupku, mogu dostaviti najkasnije dva sata pre početka sednice. Sastanak kadrovske komisije zakazan je za 8:00, a skupštinska sednica za 10:00, pa kako Aleksić lepo reče, da je komisija zasedala do 8:01, poslovnik bi bio prekršen, jer do 10:00 nema dva sata. Predsednik skupštine, Zdravko Jelušić, umesto da konstatuje povredu poslovnika, ulazi na teren kvantne fizike, teorije relativiteta, ali i ličnog i stranačkog transa u kojem se nalaze svi odbornici koji čine većinu i stavlja na glasanje ovu prijavu povrede poslovnika. Naravno, nema povrede poslovnika po mišljenju većine.

Ej, Skupština je izglasala da dva sata ne traju 120 minuta!!! Neslućene kosmičke moći stanuju u Skupštini grada Novog Sada. Davno su uspeli da zaustave vreme u Srbiji, a sada nam ga (u)skraćuju. DOSTA JE BILO!
Do neke naredne sednice na kojoj ćemo pretvoriti Zemlju u ploču, proširiti veliki prasak ili izračunati kvadraturu kruga, molim za oprost Ajnštajna, Teslu, Pupina i sve one koji sa nama imaju bilo kakve veze.

Aleksandar Bujić
Novosadski odbornik

DJB Vojvodina

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • ,,Izmenili” se ideološki konvertiti u verbalizmu ali primitivci bili i ostali – tu nema promena niti su moguće kod njih..

  • Sigurno su konsultovali Gašića, on se razume u ta teleprontovanja i ostale fenomene, koje ni Tesla ne bi mogao da odgonente.