Beograd Prenosimo

Lažirana izjava o prihodima Siniše Malog

Prenosimo vam tekst istraživačkog portala Krik.


Marija Mali, bivša supruga gradonačelnika Beograda Siniše Malog, tvrdi da je bila ucenjena da da lažnu izjavu Agenciji za borbu protiv korupcije u postupku koji se vodi protiv Malog. U toj izjavi, kako navodi, lažno je prikazala određene prihode kao nasledstvo koje je dobila od oca, otkriva Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK.

skupstina grada

Marija Mali podnela je 14. jula krivičnu prijavu protiv bivšeg supruga zbog verbalnog i fizičkog nasilja koje je navodno trpela. Istog dana je i Siniša Mali policiji podneo prijavu protiv nje optužujući je za lažno prijavljivanje i ucenu, o čemu je pisao Kurir i drugi domaći mediji.

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu potvrdilo je novinarima KRIK-a da se u oba slučaja vode predistražni postupci.

Krivična prijava koju je Marija Mali podnela, a čiju kopiju ima KRIK, međutim, sem detalja o navodnom porodičnom nasilju, otkriva još jednu stvar.

Prema tvrdnji Marije Mali, gradonačelnik Beograda je na nju vršio pritisak da mu pomogne oko postupka koji je protiv njega pokrenula Agencija za borbu protiv korupcije, a u kojem se ispituje da li je prijavio svu imovinu i prihode. Siniša Mali je, kao funkcioner, bio dužan po zakonu da prijavi Agenciji sve što on i supruga poseduju.

Ona je pod pritiskom pristala da slaže Agenciju i određene prihode je lažno prijavila kao svoje nasledstvo od oca. U krivičnoj prijavi se ne navodi više detalja, sem da je ta sporna izjava data 14. juna 2016. godine.

„(Siniša Mali) je, iskoristivši njen strah, obećao da će se pismeno obavezati da prema (Mariji Mali) neće ispoljavati fizičko, ni psihičko nasilje, ali ju je uslovio da će tu izjavu potpisati samo ako ona potpiše lažnu izjavu o prihodima koje je navodno ostvarila nasledstvom iza pokojnog oca“, piše u krivičnoj prijavi koju poseduje KRIK.

Marija Mali u krivičnoj prijavi tvrdi i da je gradonačelnik na nju vršio pritisak da „zbog potrebe njegove političke karijere ne otkriva da su se razveli“ novembra prošle godine.

Marija Mali nije želela da razgovara sa novinarima KRIK-a i objasni detalje navedene u prijavi.

U kratkoj SMS prepisci napisala je: „Ništa nije sporno oko mog nasledstva već način na koji su to njegov advokat i on prikazali. Moj cilj je da nadležne institucije preduzmu mere iz svoje nadležnosti i mislim da mediji ne mogu da reše ovakve slučajeve.“

Siniša Mali nije odgovarao na pozive i poruke novinara KRIK-a.

„Gradonačelnik nije u mogućnosti da da intervju“, rekli su nam iz njegove službe za informisanje.

Agencija za borbu protiv korupcije nije želela da komentariše ove informacije jer je postupak u toku.

Postupak provere imovine i prihoda gradonačelnika Siniše Malog Agencija je pokrenula nakon što je KRIK pre godinu dana otkrio da je kao direktor ofšor kompanija kupio 24 apartmana u letovalištu na bugarskom primorju.

Mali je tvrdio da je njegov potpis na ugovorima falsifikovan, ali javnosti nije dostavio dokaz za to. Njegova advokatica u Bugarskoj je tamošnjem poslovnom registru podnela zahtev da Malog izbriše sa funkcije lica koje je ovlašćeno da zastupa ofšor kompanije. Zahtev je, zbog neispravnih dokumenta, odbijen i Mali još upravlja bugarskim apartmanima.

Po stupanju na funkciju pre tri godine, Mali je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio dva četvorosobna i jedan petosoban stan, dve garaže, dva automobila i ušteđevinu. Četvorosobni stanovi, prema podacima katastra, nalaze se u luksuznom stambenom kompleksu „Oaza“ u Beogradu.

Zatim je prošle godine smanjio svoje imovinsko stanje.

Prema poslednjem imovinskom kartonu objavljenom na sajtu Agencije, on poseduje petosoban stan, jednu garažu i ušteđevinu.

Novinari KRIK-a, uvidom u katastar, otkrili su da je apartmane iz „Oaze“ preneo na decu, ali pošto su ona maloletna, kao vlasnik stana upisana je Marija Mali.

 

Oznake
DJB Mladi

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Za to (objekat) slede tri moguće kazne, svilen gajtan (nije zaslužio poreklom niti delom – običan prevarant, secikesa i plagijator, uz to i prevrtljivac), panj (isuviše kratko i nedovoljno poučno) ili kolac.

  • Neko, mora da se šališ. Pa Mali nije mali da se zameri svojoj partiji ili svom Vođi. On se zamerio svojoj bivšoj supruzi. Znači ipak je nadrljao.

 • Osoba koja je u stanju da pomisli da podigne ruku na bilo koju ženu je crv.
  Osoba koja podigne ruku na bilo koju ženu je ameba, ljigava i odvratna.
  Osoba koja podigne ruku na sopstvenu suprugu, majku njegove dece je virus!
  To treba nabiti na kolac na sred Terazija!

 • Ljudi, malo ste mi zaličili na blatoide sa ovim tekstom.Verujem da ima nešto u celoj toj priči, ali deo teksta gde pise da je Mali obećao da će se pismeno obavezati da neće ispoljavati fizičko i psihičko nasilje….to je stvarno imbecilno. Ili ona ima iq amebe pa je nasela na takvu priču ili onaj ko je to smislio ima blatoidni pedigre i ne razmišlja da li ima smisla išta od toga što piše. U kojoj državi postoji nešto poput pismene obaveze da nećeš fizički i psihički maltretirati drugu osobu?? Do sada ste bili drugačiji od onih i zato sam glasao za vas ali ovo stvarno nije na vašem nivou.

  • Haha, isto sam pomislio. Glasač sam djb, i čak sam par puta i poslao po koji dinar KRIK-u, ali ovde su ga malko prećerali . Bilo bi dobro da uposke malko Mozak kada pišu članke i njihovi protivnici čitaju ovo, samo čekaju da se obruše na njih i za nepostojeće stvari, a kamo li za ovo

 • MOLBA za klimače glavama, frenetične navijače pokreta: šta ćemo sad? I ? Kava je sad razlika izmedju KOPIJA koje poseduje KRIK, i , recimo, kopije koju poseduje DW? Isto pitanje i za DJB. Čija je “tinta” verodostojnija? Podsetimo se: ultara klimači glavama (istovetnog manira poput omraženih Vučićevaca), danima su penom zasipali svoje tastature – “objašnjavajući” neverodostojnost – kopija (i optužbi DW). Dobro. A ova na koju se sad poziva i DJB? Da vidim sad njihovu paljbu po ovoj kopiji… Naravno, od toga neće biti ništa – i to, zapravo – i nije tema ovog posta. Tema je obraćanje Djb-u sa molbom da se ne briše onim istim papirima – koji su već upotrebljeni. Jer, kad tad se – umažeš… Pokret bi zaista trebao biti i odmereniji i uravnoteženiji i – drugačiji, a, pre svega – promišljeniji. Ako nema ko tako – konkurs braćo, nije vam stran.

  • Postoje babe i postoje žabe!
   Igore brkate stvari!
   Ovde se radi o jednoj amebi ili virusu koga nije vredno ni uzeti u usta!
   Da ste to kritikovali podržao bih Vas. Krupni rogati skot je digao ruku na ženu, majku njegove dece, ucenjivao je i maltretirao.
   Za to sledi kazna – svilen gajtan, panj ili kolac. Bitanga bezvredna.

  • Daragi moj immobil… Potpuno mi je neočekivano da Vama pojašnjavam post. Neko – m (poput onog na vrhu) – da, Ani – da, Borislavu (jednom od dvojice sa istim “imenom”) – da, Ljubi – da, itd,itd, ali Vama, neočekivano… Uopšte nisam mislio na sadržaj kopije, niti na počinjena dela. Mislio sam – striktno – na ono što sam obratio pažnju u postu – MERU verodostojnosti – KOPIJA. Koja je za Djb čirlidersice verodostojnija – ova Malog ili ona Sašinog. Ništa drugo, poštovani immobil…

  • evo da probam da ilustrujem tu “razliku” ‘baba’ i ‘žaba’:
   – Šta je vaša istina o vašoj imovini i prihodima? Da li je vaš potpis na onim ugovorima autentičan ili ne?
   Siniša Mali: Postoji sigurno mnogo spekulacija i insinuacija, ali samo jedna istina. U pitanju je nasledstvo koje je Marija nasledila od svog pokojnog oca. A što se tiče ugovora o kupovini 24 apartmana u letovalištu na Bugarskom primorju, taj papir je ili falsifikat ili gruba greška!
   – Ali zašto bi tako respektabilna organizacija kao što je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK objavila da imate tu imovinu i tu vest potkrepio detaljima ako to, kako tvrdite, nije tačno?
   Siniša Mali: „Ekskluzivna“ priča KRIK-a i nije baš tako ekskluzivna kako žele da je predstave, mada sam kod njih prvi put video dokument na kome baziraju priču. Pre godinu dana se na internetu pojavio jedan drugi, čudan papir koji je takođe poslužio za tvrdnju da sam kao direktor ofšor kompanije u Bugarskoj kupio 24 apartmana. Sad neke političke stranke prenose šta piše KRIK i koriste tu „ekskluzivu“ da traže da me smene sa pozicije gradonačelnika. Ne znam zašto je novinar KRIK-a bez detaljne i ozbiljne provere, po svoj prilici po „dojavi“, napisao ovaj tekst i dobro ga zasolio, i zašto mediji to prenose. To će se već otkriti. Prvo sam pomislio da se novinar „zaleteo“ jer je imao ili mu je neko doturio dokument koji deluje uverljivo, ali su me činjenica da nije sačekao moj komentar pre nego što je objavio tekst i njihovo odbijanje da objave demanti, kao i serija malicioznih tekstova koji su usledili, naveli da posumnjam da je samo greška u pitanju. Otkud taj dokument, još ne znamo, ali ćemo sigurno saznati i obavestiti javnost o tome. DJB propagandni tim stoje iza najvećeg dela izmišljenih priča koje su objavljene o meni ili mojoj porodici, ali i o svim drugim koje vidi kao političke protivnike, i to je način na koji Saša Radulović vodi politiku; s jedne strane lažima blati protivnike uz pomoć socijalnih mreža da bi izbrisao sve protivnike sa političke scene, a s druge lažima podgreva sliku o sebi kao o uspešnom “spasiocu” sistema od pošasti partokratije.

  • u slučaju da možda nekom nije sasvim jasno, ilustracija je upućena Immobilu, a nastavak je Igorove analogije. I u pitanju je onaj drugi Borislav (što je pretpostavljam sasvim jasno 🙂

  • Borislave, da niste pogrešili?? Ovaj tekst, gotovo u potpunosti “preslikan” – u delu odgovora, pa zar ga pre neki dan ne izgovara, zapravo, Radulović, u vezi sa DW, a ne Mali u vezi sa KRIK-om?

  • da, baš to Igore, u potpunosti preslikan tekst! Hteo sam slikovito da pitam – koja je kopija originalnija, i čija je tinta verodostojnija – ako se suprotstavljene argumentacije ustvari svode samo na identične narative, svaki upućen svom auditorijumu?

  • Ma razumeo sam ja Vas, ali kao mladi gospodin bilo je potrebno reći decidno svoj sud o nasilju nad ženama. Ma na to svaki normalan čovek ne sme da ćuti. To je jako bolno pitanje ovde jer svaka druga ili treća žena trpi nasilje. Nije u pitanju ni ta Mala ameba ili njegova bivša supruga. Pa on teroriše 2 miliona ljudi – da ga okarakterišem kao njegov vođa KOMPLETNI IDIOT.

  • Igore, igore, jesi ti ljisica, naivan ko mlada nevesta, zbunjen ko mandatar pred narodnim poslanicima a vešt ko M. Gojković u davanju lekcije DJB u o demokratiji. Da mi je da znam na koji crpac vas navataše? Ili možda na bućkanje?
   Priču na dokumentima koju želiš da naturiš ima jedna falinka, na dokumentu o vlasništvu 24 apartmana u Bugarskoj stoji podpis Siniše Malog a na skeniranom dokumentu koga je postavio DW nema Radulovićevog podpisa! Znači tuđa ga ruka pipala za razliku od Sinišinog. Lepo ti čovek priča o babama i žabama ali džabe gluvom pričati ili slepcu pokazivati, zadatak je zadatak inače, mrka kapa, a?

  • Igore, molim Vas da pre daljeg izlaganja naučite da pišete. Tolika upotreba crtâ u pisanju je suvišna, degute i, u najmanju ruku, odraz nedovoljno razrađenih misli. Iskreno mi je muka od čitanja Vaših poruka …

   Dakle, pre no što sledeći put uzmete tastaturu u ruke da napišete neki tako „vispren” komentar – latite se Pravopisa!

  • Kostiću dragi, kada baratate sa masom, poput Vas, odvajate im slogove, reči, kanališete i čitave rečenice – radi “doživljaja”, shvatanja sa manje muke, i to nema veze sa pravopisom. Uostalom, nisam primetio Vaše komentarisanje katasrofalno nepismenih “autorskih” tekstova koje ovde pušta – upravo DJB. Tu ste samo klimali glavom, naravno. O drugim učesnicima ovog “saobraćaja” , koji su apsolutno, ne polupismeni, već – potpuno nepismeni, i izostanku Vaše korekture, ako znate šta tp znači, da i ne govorim.Vi ste ili psiholig , pa procenjujete razudjenost i zbijenost misli ili ste korektor, pa se bavite korekturom? Kada prepoznate sebe i odlučite koja je dominantna u Vašoj podvojenoj ličnosti – javite se. Eto Vam crte i za kraj – da bi ste razumeli. Nekad valja i nacrtati, zar ne…

  • i opet se izvinjavam zbog grešaka prilikom kucanja, jer kuca 3, 4 , 5 puta brže nego što Vi Kostiću – čitate. Upsss, opet – crta!

 • “(Siniša Mali) je, iskoristivši njen strah, obećao da će se pismeno obavezati da prema (Mariji Mali) neće ispoljavati fizičko, ni psihičko nasilje, ali ju je uslovio da će tu izjavu potpisati samo ako ona potpiše lažnu izjavu o prihodima koje je navodno ostvarila nasledstvom iza pokojnog oca”

  Da li ovo nekom deluje normalno?
  Pa ko još od nasilnika traži da se pismeno obaveže da više neće da ga tuče?
  Zar je nasilje u porodici stvar obligcionog prava?

  • Makarije , Igore, za normalnu osobu NA od nasilje nad ženama je dovoljno da mu se okrene želudac, da mu se zgadi i da ne odćuti. Taj gelipter, bednik i sramota na obrazu ljudskog roda je podigao ruku na ŽENU – još gore svoju ženu, majku njegove dece. Ma geliptera i sve slične geliptere treba na stub srama, bičevati i proterati u nedođiju makar to bilo pola Srbije.
   Žene se jako teško usude da prijave nasilnika! Ona koja je to uradila sigurno je ne jednom odćutala. Nisam ni sudija ni islednik da se pitam da li je logično ili ne! Ako se žena usudila da se obrati sudu to znači da joj je dogorelo do nokata. Ipak zasigurno je nelogično pokušavati na bilo koji način opravdati agresiju prema ženi – ma bila i najgora na svetu (a i takva mora da postoji po Gausovoj krivi). Ne maltretirati ženu može samo skot neopevani i svaka normalna osoba treba da zaštiti slabijeg a svaka institucija države da rigorozno kažnjava takvu vrstu postupaka. Onaj ko ima kći – taj razume moj bes prema nasilnicima. Nađavola u ratove idemo da bi njih zaštitili. Ovakve asociojalne kretene treba izopštiti.

  • jooj moj immobil, moraćemo na latinskom, tu dobro vladate… što se nasilja tiče, otkriću Vam jedan podatak, ali pssst ! pre par dana kada sam oko podneva sleteo u bg, odmah iza toga sam sa društvom koje me je dočekalo, otišao na ručak u jednu lepu i prepunu baštu na n.bgd. prvi put sam tamo bio. osim dva stola, jednog našeg , rezervisanog i drugog do nas, takodje rezerisanog – sve je bilo krcato. ljudi su čakali i vani da se oslobodi neko mesto! i – zasluženo, moram priznati. elem, 15-tak minuta iza nas, za susedni sto je stigao upravo – mali – sa suprugom. pre svega – ne znam kada se dogodilo (i da li se dogodilo) to nasilje u njihovom odnosu – ali ono što smo mi videli (dakle, i ja lično) i čuli – apsolutno se ne slaže sa onim što kruži kao podatak ili priča. naime, pokazivali su izuzetno prisan odnos, čak je žena bila “prisnija”, on relativno odmeren, uzdržaniji. u prevodu – bio je to skladan, očito prisan, medjusobno voljen par. usred bašte i pred oko 150 ljudi u njoj. šta je istina – ne znam, u kalkulacije, ako ih i ima – ne ulazim. izneo sam samo – činjenicu.

  • Nesto ti ne verujem… Jer da si zaista bio na rucku sa drustvom, sigurno bi “potrosio” nekoliko sati na to, sto je nemoguce obzirom da ovde ostavljas kilometarske komentare iz sata u sat, plus replike, plus replike na replike, plus replike sebi samom. Jedino ako nisi jednom rukom jeo, drugom tipkao komentar, gledao Sinisu i zenu mu, i istovremeno se konverzirao sa prijateljima, sto je, slozicemo se poprilican multitasking. Ako je i od tebe – mnogo je.

  • @ immobil

   Potpuno razumem vaš gnev kada je u pitanju nasilje nad ženama.
   U suštini, bilo kakvo iživljavanje nad nekim ko je slabiji.

   Mi ovde ne znamo šta se tačno dešava između to dvoje ljudi.
   Ako je tačno da je Mali zaista maltretirao suprugu – copy/paste svega što ste napisali.
   Ali pred sobom imamo samo ovaj tekst.

   Meni deluje više nego čudno da neko sa nasilnikom uopšte pregovara i predlaže sklapanje nekog ugovora gde će on da obeća da je više neće tući. Šta bi tu pisalo? “Ugovorne strane su saglasne…”
   Nešto mi zaista ne deluje uverljivo, bez obzira što se radi o Malom.

  • “Otac Makarije”, jednom prilikom je Č. Jovanović rekao da je vama, otcima, mesto u crkvi a ne u politici. Tako da je najbolje da uputite pozdrav pućanstvu, uhvatite molitvenik pa u crkvu ili ladovinu nekog manastira. Druženje sa igorom vam neće doneti duhovni mir. Tako ja dumam!

  • Poštovani Otace Makarije, Č.Jovanović je imao petlju da kaže ono što narod misli! E sad ako narod. kažete nije pametan, nije valjda da na tome svoje bitisanje gradite?

  • @ dusko

   Šta narod misli o Č. Jovanoviću, rekao je na izborima.
   Narod se dakle dobro drži po tom pitanju.
   A vi?

 • Poštovani komentatori,
  Većina Vas koje smatram vrednim rasprava i sa kojima sam razmenio par misli počinje da se spušta u to isto tabloidno blato.
  Ostanite dostojanstveni i pustite da to rešavaju oni kojih se to tiče i čiji je to posao. Namojte da virite kroz ogradu u susedovo dvorište, nije lepo.
  Nije to Vaš nivo.
  Čovek čoveku je VUK.

 • ČIKA DUŠKO, možda Vas mešavina jezika kojima se služite onemogućava da do kraja razumete – srpski. No, barem se možete pohvaliti da ste – poligolota. E sad kao dokazani – poli golota – ukoliko biste pogledali zaglavlja oba kopirana “dokumenta” – verovatno bi ste uočili razliku izmedju njih. No, da li biste tom prilikom i – shvatli – da na jednom ima osnov da se nalazi lični potpis, a na drugom – koji je službeni izvod iz nečega – nema osnov za stavljanje (privatnog, ličnog) potpisa, to je već naučno pitanje. Bilo kako bilo, dragi čika Duško, nikad nije kasno sazreti. Uostalom, čovek uči dok je živ… Živi Vi meni bili i slobodno mi se opet javite, biću Vam više naklonjen u odnosu na prošli put, ma šta nanovo ispalili. Potrebni ste ovom mestu, pokretu još više. Veliki pozdrav, igor

  • Uf igore, igore ljisico jedna, ufati me na brzinu, na “zaglavlje”. Znači jedan na ugovoru za 24 apartmana podpisan rukom, doduše “falš”, kaže vlasnik podpisa Mali pozivajući se na bugarskog grafologa a ovaj drugi i ne mora da ima podpis Radulovića. Jeste u pravu si, državne papire podpisuju državni činovnici. Ali ne pade li ti na pamet da bi DW morao da priloži dokaz na nekom papiru o uručenju tog zahteva za porezom, tu bi morao da stoji neki Radulovićev podpis da je to njemu i uručeno sa datumom od tamo negde 2002 ili koje već godine. I tu nebi bilo vrdanja ko što ovaj tvoj AV nije zvanično od nadležnog suda dobio tužbu iz 2014 i normalno, ne izlazi na sud. Čovek nije primio tužbu i nema pojma da ga neko tuži! Pravilno! A to što sud ne mož da ga nađe, pa velika je ovo čaršija a istrah nije za zanemarivanje.
   A što se jezika tiče, pa ja pripadam narodu koji govori moravsko nišavskim narečjem pa ako nije baš usklađen sa srpskohrvatskim jezikom koji dominira Beogradom, gradom odakle su Srbi proterani, žo mi je ali sam siguran da čemo se razumeti. Ja drumom a ti šumom, pa mož se sretnemo, što rekao pokojni Đinđić, tamo negde u dalekoj budućnosti

  • Čika Duško, ZEMLJAČE! Elem, kada na kućnu adresu dobijete nešto iz poreske, i ako nadjete na tom rešenju i Vaš potpis, pijemo rakicu i mezetimo papriku sa sirom u ulju, ja častim! Može? Lično, Vučića ne mogu očima da gledam, Pink i Studio B sam skinuo sa TV-a. Ali, ježim se i od šarlatana , dragi moj čika Duško, pa makar oni bili i u samom vrhu Djb… No, ima vremena, čika Duško, ježičete se i Vi sami…

  • E pa igore, da te “Ćika Duško” nešto priupita naslanjajući se na tvoje mudrovanje, “Elem, kada na kućnu adresu dobijete nešto iz poreske, i ako nadjete na tom rešenju i Vaš potpis, ……………”? Od kada je DW kućna adresa S. Radulovića? A koliko ja znam, kada poštar donese razrezani porez u obliku preporučene pošte, moraš da mu pokažeš ličnu karui i svojeručno podpišeš pruzimanje! Piznajem da ne poznajem američki način života na tu temu ali čisto sumnjam da lična dokumenta, u koje računam i da je razrezani porez, seje na sve strane. I još nešto, nije mi baš najasnije kako da je taj papir došao na DW a ne na INFORMER ili PINK?. Šta ti misliš, a?

  • Čika Duško, taj papir se “skida” i sa interneta, jer veliki broj tih i njemu sličnih podata je – javnog karaktera. Dakle, nisu Ameri to poslali poštom DW, već su ih i sami mogli “skinuti”. Radulović, usput, nije bio decidan – što je iznenadjujuće, već pre je bio mekan: mora da je neka greška? Ili falsifikat, rekao je. Kada si u nešto siguran, radiš dve stvari: ili odmah kontaktiraš poresku u kojoj si bio prijavljen, ili decidno odbiješ sa – ne! Ovo je notorna laž! Umesto toga, zbunjenost – i – možda je neka greška, reče Radulović… A onda – je ponavljao – majke mi nije, majke mi nije… Ne ide to tako. Jer, deluje neozbiljno, politički neuko, nije baš liderski… Ma kakva da je istina…