Преносимо Скупштина

О мајмунима и људима

Преносимо вам коментар дана Јоване Глигоријевић из Времена.


Од овог састава парламента нико није очекивао нормално понашање. Међутим, никад нисмо озбиљно размотрили откуд потреба за пљувањем, вређањем и “мајмунисањем”.

skupstina

Још у априлу кад је постало јасно које све изборне листе улазе у Народну скупштину, било је јасно да ће парламент и овог пута бити у стању трајног хаоса, а омиљена новинарска формулација била је “скупштина ће личити на циркус”. Никад ми није било јасно то поређење са циркусом, јер, у сиркусу се ред зна, зна се кад иде која тачка, забављачи су беспрекорно увежбани и раде оно због чега су ту. Све супротно од онога на шта нам Скупштина тренутно личи.

Ако неке сличности са циркусом има, онда је то нова вест која каже да су у скупштински вокабулар ушли мајмуни. Наиме, на седници скупштинског одбора за спољне послове дошло је до инцидента када се посланица СРС Наташа Јовановић жалила да су консултације за председника и заменике председника одбора доношене иза кулиса. Посланица и потпредседница Српске напредне странке Марија Обрадовић осула је по Наташи Јовановић: “Ви да водите спољну политику? Овде сте позвани да глумите мајмуне и забављате народ. Само правите глупости.”

Обрадовић се касније извинила радикалима што их је назвала мајмунима, али у маниру нечега што се зове нон-апологy (не-извињење). Ради се о изјави која има форму извињења, али суштински, у њој нема искреног жаљења или кајања за оно што је изговорено. Тако је Марија Обрадовић рекла да је погрешила што је употребила ту реч, али да “тако сви мисле”.

Питање је ко је у овој конкретној ситуацији “забавио народ”, Наташа Јовановић или Марија Обрадовић. Пре ће бити – ова друга. Елем, откако је постало извесно да СРС улази у парламент, заиста добар део јавности од њих очекује непримерено понашање. Али, према ономе што смо у последњих недељу дана видели, у овој јефтиној забави за масе предњаче представници СНС-а. Конкретно, премијер Александар Вучић, који је у Скупштини практично само гостовао док је представљао експозе и док није изабрана Влада Србије.

На Јутубу се може наћи снимак делова скупштинске седнице у којима премијер исмева посланичку групу “Доста је било”. Тачније, видео-клип је и поставио овај политички покрет. Искрено, нису ми јасни ни политички принципи ни програм овог покрета, али они су легитимно изабрани представници грађана Србије који су за њих гласали. Тај је снимак све, само не смешан. Премијер назива посланике ДЈБ ленштинама, лажовима, лоповима, и тако даље… Све смо то већ чули, али никада до сад нисмо видели Вучића како се на силу смеје, глумата зацењивање од смеха јер посланици ДЈБ пријављују повреду пословника, добацује им: “Ајде, устаните, мало сте стајали!” За то време, поред Вучића седе министри Небојша Стефановић и Расим Лјајић. Сваки пут кад Вучић почне да се смеје у стилу лудих научника из цртаних филмова, ова двојица се закикоћу. Тај ниво снисходљивости, понизности и само-понижавања никад нисмо видели.

Шта нам ово говори? Да, знамо да се за све у Влади, министарствима и институцијама пита један човек. Знамо да се дерња на сараднике, те да је овима најгора ноћна мора да их Вучић јавно прозове. И томе смо сведочили гледајући скупштинске преносе, кад је са говорнице подвикнуо шефу посланичке групе СНС: “Мартиновићу, остави тај телефон, видим те на екрану.” Знали смо и да владајућа већина свесрдно гаји култ личности. Али нисмо знали да владајућа већина функционише по принципима правог правцатог култа. Нема тога код нас, али догађа се у и тамо у свету, да неки опсенар унајми повеће имање и ту привлачи следбенике, проповеда и држи њихове животе под апсолутном контролом. А они, следбеници, истовремено га обожавају и плаше се његовог гнева. Јавно понижавање “грешника” најчешћа је )и најблажа) казна.

Баш зато што владајућа већина функционише попут култа, Небојша Стефановић и Расим Лјајић морају да се смејуље кад је Вучићу нешто смешно. Из истог разлога је Марија Обрадовић, иначе увек одмерена и смирена, изгубила живце и радикале назвала мајмунима. Као правоверна следбеница култа, заслепљена оним што јој се свакодневно сипа у главу на проповедима вође, она не може да појми како други не схватају његове идеје. А она сама, као и други следбеници уосталом, гутају све што им вођа сервира без икакве рефлексије, промишљања и преиспитивања његових речи. Уосталом, није ли сумња највећи грех? И наравно, како другачије да реагује, ако не тако што ће изгубити контролу и треснути нешто агресивно, те назвати некога мајмуном?

Али, знате како: то слепо зилотско веровање, понизност и гажење сопственог достојанства – тога нема код мајмуна.

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Prozivaju se, vredjaju, spinuju… jedino sto nikada necete cuti su argumenti. Nastup Sase Radulovica je primer ponasanja poslanika. Ne govorim o tome da li je neko u pravu ili ne, mora da postoji pristojnost. Nasa skupstina je nedostojna tog imena. Nasi poslanici ni obrazovno ni kulturoloski ne ispunjavaju uslove da zastupaju narod, pa cak i da je narod najgori na svetu. Onakve uvrede koje se cuju u skupstinskoj sali, nisu ni za najgore ulicne zargone. Naravno, postoje poslanici kojima se ovo dopusta, a postoje i oni kojima se ne dopusta. Ono sto ja volim kod poslanika DJB je da oni NE ZELE ovako da se ponasaju.

 • SJAJAN tekst Vremena – TUK NA LUK. Ko tebe PLJU – ti uposliš Vreme da umesto tebe kulturnog, plju – VRATI, tj, uzvrati. I to je ok, LEGITIMNO. Iz ovog sad već N-tog teksta o gusarima i vilama u Skupštini, POTKRALA se jedna NEVEROVATNA stvar o kojoj, eto, ja, ali i još nekoliko posetilaca – uporno govorimo, pišemo. Citiram (zapravo – KLJUČNI) deo ovog tekstića o kontrapljuvačini: ” ISKRENO, NISU MI JASNI NI POLITIČKI PRINCIPI NI PROGRAM OVOG POKRETA”, … i dalje tralala,”glumatanje”, ” izgledaju kao ludi naučnici” , “dernja” se premijer, “sledbenici kulta2, “sipanje u glavu”, i salva – kontra uvreda, ko može više – Djb ili Vreme umesto njega – ili Vučićevci ? Tuk na luk. BRAVOOO za Djb, konačno imamo svoj INFORMER! Proizvodnja BLATE – RASTE, time i BDP! Banju (takodje blatnu) otvorio i Djb. Legitimno, na radost pojedinih (brojnih) mudrih simpatizera Djb. Čestitam! Sve je legitimno. Potpuno. ALI – ŠTA ĆEMO SA CITATOM!?

  • Saša, video sam jutros u jednoj prodavnici su već istakli ovu Vašu 1.000-tu fotku sa skupštinskom biblijom, znate, kao nekad Titove, samo umesto iznad kase, postavili su je iznad kućne hemije, jer je na istočnoj strani. I ko prodje, čim ugleda – klekne. Samo je par bezbožnika prišlo da pročita neki tekst ispod slike: “nisu mi jasni politički principi ni program ovog pokreta”. No, to je valjda ostalo kako su “skidali” sliku usred ovog teksta, pa je povuklo…

  • Igor@ Zasto je vazno to sto novinarka Vremena Jovana Gligorijevic kaze “nisu mi jasni politicki principi ni program ovog pokreta”?
   Nesto drugo je u pitanju: Da li mozete da zamislite da SNS i AV na portal svoje stranke postave neki tekst Boska Jaksica /Politika/, Dragoljuba Zarkovica /Vreme/, ili Draze Petrovica /Danas/, u kome pominju vlast AV, ali bez AV ili SNS komentara.
   Naravno da ne mozete.
   SNS i AV tekstove i Coraxove karikature postavljaju na izlozbi “Necenzurisane lazi” – kao upozorenje /pretnju/ – autorima.
   U tome je sustina /Vase ruganje/, a ne to sto Jovani Gligorijevic “nisu jasni” politicki principi i program DJB.

  • Kad ste pomenuli izlozbu,
   Borko sa levicom organizuje neku izlozbu u prestonici,obicni gradjani prikupljaju clanke i donose,ko je od opozicije,iz skupstinskih kabineta,pomogao u realizaciji?
   Ovi iz Vremea i Danasa(zive u nekom njihovom svetu),ziveli su od inostranih donacija,i sad se ogrebu za koju crkavicu iz budzeta,tiraz oko 1000 primeraka vec godinama.
   Nedostaje taj preduzeticki duh,listovi slicnih sadrzaja na zapadu ili nestanu ili se razviju u medie sa ogromnom citalackom publikom i uticajem.
   I u Holandiji je opste poznato, da se Vlada bira u Hilversumu,media centar,ne u Hagu.

  • Ih bre igor, našao si ekser na koga si se obesio; Citiram (zapravo – KLJUČNI) deo ovog tekstića o kontrapljuvačini: “ ISKRENO, NISU MI JASNI NI POLITIČKI PRINCIPI NI PROGRAM OVOG POKRETA“. A šta ako se je novinarka ogradila navedenom rečenicom od vas i vaših saopštenja. Elegantno. A možda i iskreno ne razume PRINCIPE I POLITIKU DJB a jer ta ni malo ne liči na onu u kojoj je dotična novinarka odrastala i koja je možda uverena da mora da liči svim onim partokratima koje haraju Srbijom? Ali ne može/š/te iz svoje kože, evo čak si i ti zagrabio tu kosku iako oduševljen rečenicom odmah si pao u amok(Basara) jer to dokazuje da je Vreme DJB u kao Informer AV/SNS u. Pa gde to pronađe? Da ti Žarković. Vasić, Živkov, Anastasijević, Pančić, Švarm,….. liče na onu nakazu Vučićevića, pa to je stvarno višak neznanja ili bezobrazluka. Zato je i novinarka rekla to što je rekla, na to sam već upozorio, vi bi da je Srbija još močvarnija od ove u koju ste je pretvorili!

  • Dragi čika Duško, imate mogućnost da odgovor (iako sam tek sad video ovu Vašu umotvorinu) pronadjete u onom odgovoru koji sam ispod već dao za korisnika pod imenom SVETLANAST. No, pročitajte dva puta, ali u sebi, pre nego ode kompjuter na servis.

  • Daragoj igor, pročitao sam to što si mi predložio dva puta, opet po tvojoj preporuci i…… mućak, dok nisam pročitao i komentar Emigranta koji vam preporučuje da ne komentarišete ono što ne razumete! Ali džaba, upravo ste tu najači na čelu sa vašim AV om. Koliko je samo puta na jasno postavljena pitanja u skupštini napravio onu glupu facu, kao dobronameran a zbunjen i onda pobegao u frazu “i pored najbolje volje nisam vas ili vaše pitanje razumeo”? Ali je onda uzeo sebi za pravo i u proseku po pola sata da mlati praznu slamu ili krene sa uvredama na račun onoga koji se je usudio da pita! Pa i ti, kažu da iver ne pada daleko od klade!
   Ali da ti nisi u zabludi, za novinarku sam siguran da nije, evo ti ovde zažetak programa i politike koju ne razumeš a zastupa i promoviše DJB:
   Наш програм
   Институције и одговорност
   Хумано друштво и друштвено одговорна држава
   Тржишна привреда
   Реформа политичких институција

   Наша политика:
   ПОТПУНА транспарентност
   Година прекретнице – план у 20 тачака за Србију
   Црвена линија политике
   Зашто нећемо у интересне коалиције
   Европска унија
   Косово и Метохија

   Наше локалне политике
   Хумана контрола популације паса
   Принципи за учешће у локалној власти

   Наши програмски ставови
   Наша политика је политика центра
   Социјална политика је посао државе, не привреде
   Привреда је тржишна окренута ка породичним фирмама
   Посао државе је систем, социјална политика, регулација, надзор и наплата пореза
   Посао грађана је привреда, квалитет, конкуренција, профит, плаћање пореза
   Тржиште без регулације и надзора државе је дивљи запад
   Државни интервенционизам у привреди је урушавање система и подлога за корупцију
   Пољопривреда је тржишна окренута ка породичним газдинствима и задругама
   Слободни медији без финансијског утицаја државе
   За војну сарадњу, против уласка у војне савезе
   Референдум за сва најважнија државна питања као што је улазак у ЕУ
   Спољна политика заснована на интересима, не митовима

   Конкретна решења за конкретне проблеме
   Решење за кредите у швајцарцима

   Pa ajde sada da te čujem da i dalje ne razumeš. Kraće, jasnije, razumljivije teško može da se napiše. Onom ko je pismen. Voleo bih da suprostaviš politiku SNS a na ovako koncizan način a ne referat a la Fidel Kastro, pun slame i perja!

  • Spisak floskula. Gotova je činjenica da sam nerazuman, pa kao takav, vi umni, politički obrazovani, iskustvom nabijeni, razumećete da ja – ne razumem floskule. I sad – hajde da dodjemo na ono – umesto polugodišnjeg palamudjenja o izložbama, o ekspozeu u najavi, hoće li ili neće mandatar u roku formirati svoju vladu, o skupstinskim gusarima, nekulturnim majmunima, itd,itd – hajmo da pobrojane floskule – umesto svih ovih tekstića svake vrste – pretočimo – baš ovde – u nešto konkretno – da bi, eto, i ja, pored vas umnih – uspeo da razumem – koji je zapravo vaš – program. Može? Tastautru u ruke – i bez israznog palamudjenja.

  • @ dusko, @ Igor

   Izvinjavam se što upadam u vašu raspravu, ali želeo bih takođe da stavim akcenat na ovu rečenicu.
   Ona je zapravo važnija od ostatka teksta.
   I zato bi DJB morao veoma ozbiljno da se zamisli nad njom.

   Ukoliko jednoj novinarki koja prati politička dešavanja (znači profesionalac) nisu jasni principi ni program ovog pokreta, kako očekivati da taj pokret može te svoje ideje da širi među običnim narodom i privuče ga da glasa?

   Ne mislim @ Igore da je ovo naručen tekst, niti da je Vreme DJB-ov Informer. Tekst je zapravo sasvim neutralan za DJB. Naprosto oni nemaju neki stav o tome, odnosno njihovo viđenje DJB-a se još uvek formira. A kako je Radulović do sada uspešno izbegao da se izjasni o nekim ključnim pitanjima po kojima se na domaćoj političkoj sceni vrši razvrstavanje, verovatno ni većina novinara ne ume da ih uhvati “ni za glavu ni za rep”.
   No, vreme izjašnjavanja će morati da dođe i ne znam kako će to da se završi.

   Ponoviću po ko zna koji put – DJB uspešno komunicira isključivo sa već opredeljenim biračima, ali ima veliki problem u komunikaciji sa ostalima. DJB to ne shvata. DJB uporno podgreva antivučićevsko raspoloženje svojih tvrdih pristalica, misleći pritom da će to isto da upali i kod ostalih. VELIKA GREŠKA.

  • Igore, trebalo bi da čitate pažljivije – komentar Jovane Gligorijević uopšte nije posvećen pokretu “Dosta je bilo”, ona se poslužila dogadjajem u kojem je pokret bio jedan od učesnika da bi ilustrovala svoju tezu o unutrašnjoj strukturi naprednjačke vlasti i o principima na kojima se kult Vučićeve ličnosti gradi i održava. Taj famozni citat kojim vi uzbudjeno mašete u tekstu ima zadatak da novinarku politički distancira od pokreta, što bi za posledicu trebalo da doda na objektivnosti njene analize.
   Drugo, da bi neko imao pravo da jedan smisleno napisan, pravopisno korektan tekst nazove “tekstićem”, morao bi, u najmanju ruku, da u svojim tekstovima dostigne isti ili viši nivo. A to sa vašim pisanijem, Igore, nije slučaj. Zastanite ponekad, promislite pre nego što iz sebe izručite bujicu nepovezanih asocijacija i samo vama znanih metafora i, za ime sveta, prestanite da zloupotrebljavate velika slova. Velika slova u “online” komunikaciji znače vikanje, urlanje.
   Treće, u odgovoru na komentar @svetlanast. napisali ste sledeće, citiram:

   “I na samom kraju, nisam, priznajem to, uopšte razumeo dva Vaša poslednja pasosa, tačnije, njihovu korelaciju, ali ni kontekst onoga u zagradi, u poslednjoj rečenici. Još i više – uopšte nisam razumeo – kompletan post.”

   Ako niste razumeli, nemojte da komentarišete. Pitajte, ljudi su ovde dobronamerni, objasniće vam.
   Toliko.

  • Emigranat, Johhny, deo onih koji prate sva mišljenja koja se ovde pojavljuju, pa tako i moja zapažanja, stavove, imaju malo ( ili dramatično ) – drugačiju percepciju – šta zapravo piše u nekom mom postu. Vratite se mnogo tekstova unazad, kada preskočite one šaljive (ukoliko uspete da razlikujete), a zaista ih ima dosta, onda one druge možete i štampati, po sazrevanju vam mogu biti od koristi. Tu nema dileme. No, što se ovog današnjeg tiče, ja sam “Vukadžija” – čitam ono što piše. Navijači “sa severa” ( opisani u post-odgovoru za korisnika Svetlanast.) – “odgovaraju” – pljuvačinom, ili, poput Vas – “tumačenjem” šta je autorka teksta htela da kaže, šta je mislila, a šta je izrekla… Nisam čuo – nijedan demantij – onoga što piše. I sad , umesto da se (uz sav lični intelektualni napor) skoncentrišete na poruku posta – jer ni vi NEMATE POJMA šta je politika i šta su rešenja pokreta Djb – ali, umesto toga – palamudite “odgovorima” – i to na ono što je samo – citirano. Poruka posta je poruka Djb-u – da koriguje, pojasni, izoštri svoju politiku i da iz stanja dezorjentacije – promenom načina političkog delovanja – predje u jasne tokove svog političkog delovanja, te započne rad na temeljima nove državne politike. . A tu ima pod a,b,v, itd,itd, itd, što nije moguće – postovati. Elem, proseravanja u beskonačnom nizu odgovaranja i pojašnjavanja koja baš ovde – nedeljama i nedeljama slušamo, tj, čitamo o jebenoj izložbi (7x više objava od Sns-a), jebenoj nekulturi i autoritatizmu vladajućih – jeste takvo palamedjenje – KAKVO NIJE VIDJENO U SVETSKIM RAZMERAMA. No, za raju – to je hrana. Najedite se. A kad podrignete – podjite do ranijeg teksta: VIDEO: IZVOD IZ DNEVNIKA SKUPŠTINSKIH UVREDA, i pročitajte post od 13.08, postavljenog u 23:56. Ako ni tada ne shvatite, jebiga, ponovo u ruke pištaljku, zastavicu, kačket – i u navijanje. Pa šta bude…

  • Da, da, toga sam se i plašio – ja zapravo ništa ne shvatam! Svejedno, lepo je znati da postoji neko, kao vi Igore, kome je sve jasno i ko je toliko iznad ove naše intelektualne bede, a opet je dovoljno milosrdan da nam povremeno udeli pokoju mrvicu svoje mudrosti. Evo, suze mi krenule, radosnice, naravno!
   Elem, prava je šteta što takvi kao vi, Igore, nemaju prilike, ili ne žele da se spuste na taj nivo, da u skupštini ponekad održe vatreni govor o suštinskim pitanjima i svima njima pokažu kako treba! Da!
   U nastavku, moram da se izvinim što neke vaše preporuke neću poslušati. Iskreno, teško mi je da čitam vaše tekstove, iz razloga koje sam naveo u prethodnom javljanju, pa ću to, eto, preskočiti. Propustiću, takodje, da poslušam i vaš drugi savet da se najedem i posle toga podrignem. Vidim da to vama uopšte nije pomoglo.
   p.s. na dobrom ste putu, ali pokušajte još malo da smanjite upotrebu reči pisanih velikim slovima.

  • Ljudi, zašto se uopšte zamlaćujete sa Igorom. Čovek je dokon jer “radi” u državnoj administraciji i jedini zadatak mu je da provocira .

 • ..Hitno raditi na promeni izbornog zakona da gradjani mogu izabrati napokon svoje ljude za narodne poslanike,a ne da ih stranke biraju!Treba glasati za coveka imenom i prezimenom…da ne bude kao sto je bilo u proslom sazivu parlamenta da 100 opstina iz Srbije nema svoga predstavnika u Skupstini!U redu da Beograd ima najvise,a da li je normalno da 100 poslanika bude iz Beograda??Normalno je sve sto je nenormalno u nasoj Srbiji!!!

  • @ – i.j.kv
   Da, taj princip prvo primeniti u pokretu DJB za sledeće izbore
   O tome sam već pisao.
   Znači napraviti takav sajt da se aktuelne političke teme postavljeju na diskusiju
   Da građani diskutiju i najboljeg diskutanta čitaoci glasanem nominuju i on bude potencijalni kandidat za prestavnika udruženja DJB,u kako lokalnoj, tako i tepubličkoj skupštimi.
   E, o ovome u DJB se ćuti. Pitanje je: koliko njih bi uspelo da se kandiduje po oceni naroda.
   Anonimnost diskutanta i njegov kvalitet diskusije su jedini nužni i potrebni faktori za poverenje glasača.

  • Plasi me da ovu promenu u stvari niko ozbiljno i ne zeli!Svi oni koji poseduju najbolja Srpska preduzeca SNS,SPS,DS i ostala manja veca ne zele da te partije izgube monopol nad nasim resursima i bogatstvima!Zamislite da se vi gospodine pojavite kao poslanik izabran od svojih sugradjana bez podrske bilo koje partije….vi iz Beograda takodje mnogi drugi iz ostalih gradova ove Republike…neka jedan deo delegiraju i partije..tada bi imalo smisla i zaustaviti tog poslanika na ulici i pitati ga”…sta to radis”…ovako..oni su vlasnici nase sudbine,hteli mi to ili ne!

  • @-i.j.kv
   Odgovornost poslanika glasačima je osnovna dužnost poslanika.
   To vreme mora doći. Kada? teško je reći, jer će Dunavom i Savom još mnogo vode proteći, da građani shvate poentu odgovornosti izabranog.
   E poenta je u tome što niko do poslanika ili pak njihovih pratilaca neće da pokreću u javnosti te teme. Da se narod ne dosteti, pa da počne da zahreva rešavanje problema koje muče građane. Narod ne dotiču uvrede, pljuvanje, blatoidi, utajeni porezi. Narod dotiče prost jednostavan problem koji nemaju političari. Kako otec da zaposli sina koji je završio geografiju sa prosekom 10 a nema posao. Ili pak kako stariju građanin koji je oboleo nema mogučnost normalnog pregleda na skeneru nego čeka nekoliko meseci i taj pregled često ne dočeka.Eto to su sasvim jenostavni problemi na koje građani traže odgovore.
   Narod je smoren poslaničkim optužbama ko je lopov ko je kriminalac ko je lažov. Toliki broj optužbi a pokretanja krivičnih prijava ni u najavi.
   Nešto je mnogo trulo u državi Srbiji.
   DŽaba nam izbori.

 • Интересантно да новинарки Јовани Глигоријевић, која пише о спрској политичкој сцени, није јасан “ни политички принципи ни програм овог покрета”. Читао сам га и мислим да је написан јасним и смисленик речником, тако да је разумљив и мом теенage сину, тако да не разумем чему таква дисквалификација, можда зато да не би неко помислио (ко?), када већ спомиње покрет ДЈБ, да је, не дај боже, њихов симпатизер.

  Иначе је текст доста добар.

  • @ Nanad

   Mislim da nije stvar u nerazumevanju teksta programa. To su opšta i jasna načela i verovatno ih većina stranaka ima u svojim programima.
   Pretpostavljam da je mislila na realizaciju svega toga. Tačnije na ono što DJB zapravo radi sve ovo vreme od izbora.
   Mislim da joj tu nije jasno šta DJB zapravo hoće s takvim ponašanjem.

 • Došlo vreme za sabiranje utisaka.
  Politički okršaj DJB:SNS je protekao po scenariju koji se očekivao – mnogi komentatori su ga predvideli a po delovanju obe sukobljene grupacije vidi se da su se i one pripremile.
  Kakav je ishod?
  Vlada je formirana i njena buduća politika je usvojena. To su svi očekivali sa 100% sigurnosti. Sastav je očekivan.
  Najzanimljiviji je političko-kulturološki sukob. On se očekivao. Nije se očekivao ovako povoljan rezultat tog sukoba u korist DJB. To potvrđuju i reakcije. Sa SNS strane uglavnom od reakcija su uvrede bez argumenata. Sa druge strane se znatno proširio broj građana koji su dobili potvrdu da se u Skupštini Srbije pojavila drugojačija politička snaga; privrežna principima, organizovana i dosledna.
  Poslanička grupa DJB je takođe demonstrirala i nov postupak demokratskog protesta u Skupštini. Nazvao sam ga “CRVENI KARTON”. Kad god je neko prekršio Poslovnik to mu je pomoću “Crvenog kartona” jasno kazano. Ljutnja do granice besa poslanika SNS na to je jasna potvrda da je postupak delotvoran.
  I pored taktičkog neiskustva poslanici DJB su uspeli da postave desetak ključnih pitanja mandataru (75-80 sekundi je svaki od njih za to imao). Ni na jedno nisu dobili odgovor. I ono što je najveći uspeh u ovome je da su pokazali i dokazali da je sadašnja vlada samo skup opskurnih ličnosti a da je Aleksandar Vučić jedini koji zapravo odlučuje i određuje šta će ko reći, kada i koliko. A drugo isto toliko važno pokazana je prava ličnost Aleksandra Vučića u političkoj raspravi. kako je on vidi, kako reaguje na političkog protivnika i dr. Zapravo pokazale su se do sada dobro sakrivane slabosti njegove ličnosti. Svi građani Srbije su to videli i vrlo dobro procenili. Možda oni nemaju dovoljno znanja i informacija da procene finansijsku, socio-ekonomsku i ekološku politiku ali odlično ocenjuju ličnost i sposobnost te ličnosti da ono što je predvideo i ostvari. Videli su uživo da on i njegov tim to nisu u stanju. Okrenuće se nekom ko nudi nešto drugo. A to je u ovom slučaju DJB.
  Poslanički tim DJB će dobro prostudirati svoj prvi pravi nastup u Skupštini i izvućin pouke kako bi preuzeo preventivne i korektivne za buduće delovanje. Uvek može i bolje. Imaju moju podršku.

  • Borislave,
   Pregledaj arihvu u Parlamentu,uporedi sadasnje i ponasanje Vucica u debati sa DS-om onomad.
   Ti zaboravljas cinjenicu da ovu Vladu podrzavaju,Madjari,Albanci i Bosnjaci,uvrstijo je i onu schjoru sto smeta Palmi,neka nova muzika.
   DJB sam daje povoda za ismejavanje,kad se Risticevic obrati poslanicima,nije bitno koje je boje macka, bitno je da se na vreme nahrani

  • Повод за исмевање – али коме?
   Олошу? Простацима? Дрипцима?
   Па, нек им се смеју. Ја ћу да их поштујем.

  • Milane,
   postujem i ja njihove kapacitete,ali autorski tekst,kako sam posla u rat(Skupstinu), pre toga sam nahranila macke,prostak Risticevic ce zlouptrebiti,oni imaju logistcki centar u centrali,sakupljaju sve informacije,putem SMS-a obavestavaju poslanike u Skupstini po potrebi.

  • @ nn

   Rekao bih da ste u pravu.
   Na tom prizemnom nivou delovanja SNS je izgleda veoma dobro organizovan.
   A to je ono što kod većine naroda ostavlja najjači utisak.

 • Nevezano za temu, samo da se podsetimo da je ostalo još da se prodaju Telekom, elektroprivreda, aerodromi i još po nešto, a onda dolazi na red najslađa stavka – zemlja, što po tržišnoj, što po “tržišnoj” ceni (ko braći Arapima). A onda je svejedno…

  • @ Dejan

   To su zapravo PRAVE teme, a ne ko je koga nazvao majmunom.
   Ja se samo plašim da će, dok se mi budemo zamajavali nekim budalaštinama u Skupštini, ko je kada prekršio poslovnik, izložbama i sl., Vučić tiho ispod žita da prodaje jedno po jedno preduzeće, zemlju…

 • @ Ivan Ognjanović
  Poštovani, nije sve tako užasno, dobro uvrede, majmunisanje, je naš stil ophođenja.
  To nam nekako jača duh. Dok protivnika ne vidimo u nokdaunu nema prekida borbe.
  Primer Šešelj,on se prosto goji pri dobacivanju, a i njegovi sledbenici to podržavaju 🙂
  Ali ovim argumentima nema prigovora.
  http://www.shanghairanking.com/World-University-Rankings/University-of-Belgrade.html
  Kuka se na nauku a ona beleži neviđen svetski uspeh zadnjih godina.
  Bravo za bistre naše glave !!!
  E ovo sam se nadao od DJB u politici !?

  • Vidite, uvrede i majmunisanje nije moj a ni stil ophodjenja ljudi iz DJB. Sto se tice uspeha univerziteta u Beogradu, to nema apsolutno nikakve veze sa politicarima i ministarstvom. Ima veze sa odredjenim ljudima sa Beogradskog Univerziteta i njima svaka cast.
   U zemlji je uzasno, da uzasnije ne mo… ne ne, ipak moze biti jos gore. Uvek je moglo gore do sada.
   Sta ste se nadali od DJB u politici?

  • @- Ivan Ognjnović
   Pa upravo ta da DJB ne uđe u najvulgarniju politiku, nego pak da ostvari kao naši naučnici blistave rezultate na polju ekonomskih predloga koji bi izvukli narod iz bede.
   Slično ko Saša da napravimo u Srbiji takav biznis da ljudi ostvare svoj san uspešnog čoveka. Naravno ko Šaša u americi.
   Zato smo i glasali poistovećujući se sa Sašom koji nas je godinama na blogu uveravao da kad uđemo u skupštinu sve će podrediti ideji privrednog oporavka i borbe protiv bede a ne majmuna.
   Sad ispade da majmuni ne daju pametnima da kreiraju poslovni ambijent.
   Mislim, u mom odgovoru Vama da smo se razumeli.
   PS.
   Ova vaša izjava- Sto se tice uspeha univerziteta u Beogradu, to nema APSOLITNO nikakve veze sa politicarima i ministarstvom.
   Taj Vas APSOLUTUZAM mlo para uši koje su naviknute na harmoniju.
   Pozdrav

  • Sta cete kada su majmuni vecina. Onog momenta kada kulturni i vredni i posteni budu vecina, bice i reda i morala. Za to se borimo. Kako mislite da DJB ostvari te rezultate sa 6% glasova? Kada mu damo apsolutnu vecinu onda ga mozemo drzati za odgovornog za stanje u zemlji. Tacno je da se covek pokaze tek kada je na vlasti. Za sada, Sasa je na odlicnom putu, a odgovoran moze biti tek kada bude imao vlast. Jedina njegova mana ili greh je sto je dzukela na vlasti uspela da mu zamaze oci po pitanju namera i uvukla ga u vlast. Doduse, na kratko, hvala bogu.Nisam ja apsolutista, evo, izvolite recite mi ko je iz ministarstva ili skupstine zasluzan za uspeh mladih vrednih ljudi sa BU. Bice mi drago da promenim stav.

  • @Ivan Ognjanović
   Ваш цитат
   Nisam ja apsolutista, evo, izvolite recite mi ko je iz ministarstva ili skupstine zasluzan za uspeh mladih vrednih ljudi sa BU. Bice mi drago da promenim stav. Не морате мењати став али ево мале пажње председника државе према професору у пензији.
   Расту на Шангајској листи допринео је и професор Машинског факултета у пензији Стојан Раденовић, један од најцитиранијих математичара, који се нашао на листи најутицајнијих научних умова на свету у 2015.
   Председник Србије Томислав Николић одликовао је професора Раденовића за изузетне заслуге за Дан државности, 15. фебруара ове године.
   Проректорка Београдског универзитета проф. др Иванка Поповић такође је јуче захвалила овом професору, „чији су изузетно цитирани радови, објављени у најпрестижнијим светским часописима, били пресудни да се БУ попне у вишу категорију”.
   Данас наши универзитети нису кадри да ишколују кадар који би покрнуо привреду Србије, то је факт.
   Нажалост

  • Ja to i kazem. Svaka cast tom profesoru, ali on nije vlast niti ministarstvo. To je sam uradio i bravo za njega i njegove studente. Medjutim, nasa vlast ne podstice nauku. To je muka.

 • SVETLANAST., ne smemo biti podvojene ličnosti, još gore – ne smemo imati dvostruke standarde. Ne mislim ovde na (lično) javljanje pojedinih pripadnika vrha DJB – i to samo ispod tapšanja i slavopohvalnih postova, već na nas obične smrtnike. I mi obični, često i nekulturni smrtnici, moramo držati, razvijati sebe na principima ravnopravnosti, istinoljublja, a posebno – ujednačenih standarda… To je ključ svega. Ja sam ovde – drage volje – ukazao (naravno, govorim isključivo u moje ime i u skladu sa mojom percepcijom života i politike, posebno) na čitav splet grešaka , kako u načinu razmišljanja, tako i u političkom postupanju, što pokreta u celini, što pojedinaca iz rukovodećih struktura. Dobio sam niz uvreda “kolega” iz navijačke grupe Djb. I to je super, jer nije da ima samo primitivizma, već ima i puno vatre u njima, a to je dobro. Nešto poput zvezdinog stadiona, recimo. Mi, neki, sedimo na istočnoj ili zapadnoj tribini, svejedno, navijamo, onako kako smo odgajani, obrazovani, ali tu je i sever, severna tribina… I oni navijaju. Samo na svoj “način”, jel… Elem, od kada su se završili izbori i “napumpao” ovaj sajt, ko zna koliko je tastatura otišlo na servis zbog kratkog spoja uzrokovanog popljuvanim tastaturama zbog navijačkog besa, a nemogućnosti da se svaka reč baš razgovetno izgovori… SVETLANAST., kažete da “nije važno što dotična novinarka kaže – da ne razume politiku i principe pokreta”… Pa šta je važno? To što je rekla, dakle,nije važno, ali je možda važno ono drugo što je rekla, da su gusari – zapravo, majmuni? Ili su obe izjave važne ili obe nisu važne. Sve ostalo je – dvostruki standard. Nadalje, Vaše navodjenje notorne činjenice da, za apsolutnu razliku od Sns medija – ovde ima prostora (ja bih rekao – za kritiku) i za suprotno mišljenje, potpuno je tačna konstatacija – koju veoma često ističem i pohvaljujem. Od samo starta. I? Kakve to veze ima sa dvostrukim standardima? I na samom kraju, nisam, priznajem to, uopšte razumeo dva Vaša poslednja pasosa, tačnije, njihovu korelaciju, ali ni kontekst onoga u zagradi, u poslednjoj rečenici. Još i više – uopšte nisam razumeo – kompletan post.

  • Dečko, ti si ili onaj Ivan N. od pre nekoliko meseci ili si autentični primerak neizlečive logoreje. Sjaši malo s tom donkihoterijom. Ili, ako si već na zapadu, kupi ušećerene jabuke i fišek semenki. Dobri su za živce.

  • Johnny, kauboju, popni se malo gore, izadji iz te dubine, tamo kog Emigranat – a, pa kad pročitaš, osedlaj ga, pa zajašite zajedno u noć… Ne zaboravi da se posle nokog vremena – zamenite. Korektnosti radi.

 • Ja ne znam šta se dešava. Ovi Vučićevi sendvičari se uvalili i ovde, mesto vam je na Informeru, tamo ste kao kod kuće.
  DJB – samo napred, imate podršku, nema pauze dok ne srušite sistem AV, tamo na bojnom polju, u skupštini.

 • Odličan tekstić. Nisam siguran koliko ovo poslednje stoji. Tj. da su ljudi oko Vučića internalizovali priču o Vođi. Mislim više da to rade jer je to logika funkiconisanja sadašnje vlasti, a da kad su u *svoja 4 zida* da se potpuno drugačije ponašaju. Elem, svejedno. Politička smo organizacija i političko treba da nas interesuje pre svega.

  Btw, ne kapiram šta dotična novinarka ne razume oko/kod DJB Pokreta?…Stvarno ne kapiram..

 • Вероватно нисам гледао цео пренос или преглед говора у Скупштини.То би била баш велика жртва. Али, нисам приметио да се министар Љајић у било ком моменту непристојно понаша, да се смеје, исмејава, исмева друге и сл. Док се неки грохотом смеју и кикоћу, некако поменути министар гледа у под. Шта више, увек је озбиљно наступао, у оделу како приличи једном министру и одмерено говорио. Па се бојим да неко није пренаглио уврстивши и њега у исти кош.

 • Konj je plemenita životinja. Majmuni su simpatični. SNS čopor, ako već treba porediti sa nečim to je pre čopor kojota i hijena na čelu sa alfa mužjakom poglavicom Mali Vuk Koji Sedi (na toaletnoj šolji).
  Stoga predlažem poslanicima da svi do jednog se prijave za reč nabave poveću lupu i fenjer i da ćutke prošetaju oblastima gde sede Vučićevi koprofagi. Ako Vas zabezeknuta predsednica zapita šta radite – pa kažite joj da TRAŽITE ČOVEKA! Ni lupa Vam ne pomaže, pa zatražite dozvolu (pošto malo zrači) da sledeći put ponesete elektronski mikroskop jer je izgleda taj hipotetički napredni čovek veličine virusa. Jednako štetan pa i opasan je na nano skali pa će vam trebati sledeći put mikroskop da bi ga detektovali. Ako ni to ne pomogne znači da je ČOVEK IZUMRO!

 • Konji,hijeni,vukovi,olosi,dripci.
  Ton potpuno isti cak i gori jer Vucicevi kad kazu glumatas majmuna zaebavaju i narod to ukapira pa crkava od smeha a ovi kad kazu olosu,dripcu,konju jedan mnogo su ozbiljni,ne dao bog da si njegovoj blizini kad to izgovara i zato nije nista smesno nego zalosno.

  • Ne nije smešno – tu se slažemo. Žalosno je – i tu se slažemo. Vidite objektivna stvarnost daje žalosnu sliku. Deca koja u 15 godina nikada nisu videla more, penzioneri koji lekove kupuju na komad, egzodus mladih obrazovanih ljudi, armija nezaposlenih sa malo nade da će posao dobiti u struci (kome ovde treba dr hemije, fizike, fizičke hemije, mašinac, elektroinženjer, biolog, lekar…), roditelji koji čupaju kosu kako da opreme svojih dvoje dece za školu ovih dana, “srećno” zaposleni koji stavi na sto svojih u znoju zarađenih 200 e, vlasnik male firme koji je i ovaj put za dlaku ostao na površini, svi mi koji plaćamo porez na stan kao da smo u Parizu, kupci koji su u supermarketu kupovali na gram meso na akciji po 300 a sad, nedelju dana kasnije na miligram po 500-ko da su sve svinje izumrle za 10 dana… sve je to posledica 25 časovnog rada premijera i njegove (straho)vlade. Ma stvarno je tužno.
   Premijer čak ne ume ni da sedi u toj stolici pristojno. O načinu komunikacije bolje da ne pričamo. Erudicija mu je jača strana? Čitao čovek, samo ne znam kad je čitao pripadajući navijačkoj grupi i tukući se po stadionima. Bogat rečnik? Da i prebogat prostaklucima.
   Kako se zove čovek koji drugom čoveku veže ruke, noge i usta pa ga udara kao u džak pozivajući sledbenike da ga kuraže dobacivanjem i navijanjem “Krvi, satri…”? Plemenit gospodin nema šta?
   Enolog – iz potrebe da bude nobl je naj običniji SNOB kome praziluk viri xx xxxxxx očigledno. Nema taj pojma šta je plava krv – niti može imati. Da nije bilo socijalizma još bi i on i tako mu ovce čuvali po Bosni. Niti ima plavu krv – nit obrazovanja, nit vaspitanja sve u svemu plač Majke Božije. Stvarno tužno! Pretužno i otužno!

  • Vase je da kritikujete ako ste clan djb al da se ne trosi tolko vreme na kritiku sadasnjosti.To je najlaksi poso.Nije dobar glumac onaj koji kritikuje tudju ulogu nego je dobar onaj koji dobro odigra svoju ulogu. A odigrace je samo onaj ko se spremi za svoju ulogu s ljubavlju i energijom.E Vucic nema plavu krv i tu ste vi u pravu, fala bogu nije reptil al imao ovo.I to bas ono sto su imali nasi preci koji su stvarali ovu drzavu.Siromasni ,neskolovani ali bili optimisti.

  • Ne bih rekao da su siromašni optimistički nastrojeni preci stvarali našu zemlju. Neće biti! Ta romantična slika baš i ne odgovara stvarnosti.
   Pri tom nisu se lažno predstavljali kao neki aktuelni. Misliti da ćeš ako naučiš imena vina postati nobl je komična i samo dokazuje snobizam. Plemenitost se zaslužuje ili nasleđuje. Vučić nit je zaslužio a niti je nasledio. Snobić se svojski trudi da ostavi utisak ali – nit porekla, nit zasluga, nit vaspitanja… uzaludan posao! Ako postoje tri vrste brada: znanja, zvanja i ono treće, Koja bi bila Vučićeva? Zvanja nikako, znanja još manje, dakle…!?
   Vidite, imam utisak da DJB ne glumi – to je specijalitet i potreba nekih drugih. PRAVI ne glume – to rade oni LAŽNI!

 • RETKO kad, zaista, ne baš često – se ubacujem u tudje komentare u nekoj direktnoj formi obraćanja. Kada postavim neki post, najčešće se ne obraćam “korisnicima” ovog prostora, već – DJB-u. Zašto se ne obraćam drugim korisnicima koji postavljaju svoje postove? Zato što je to njihovo mišljenja, njihov doživljaj. Njihovo (svima ovde nam – dato) pravo. Nasuprot tome, retko ko se nije uključio u komentar tudjeg posta, još više – u tudju korespodenciju. I to je dobro, interesantno, ovaj forum čini “živim”. Često i – eksplozivnim. Lično, odgovorim uvek, a neki ovdašnji navijači neće verovati – to činim iz poštovanja prema onom ko se potrudio da udje u korespodenciju, potom iz poštovanja prema onom koji je pogodjen komentarom, i to ne lično pogodjen, jer mu se prvi nisam ni obratio, već, najčešće – kada popljuje tastaturu psujući i kojom prilikom poskoči da brani nešto u šta je sebe ubedio da je dobro, da je to baš taj tim za koji – od danas treba da navija, jer su mu svi dosadašnji timovi za koje je navijao – listom propali. Ja ću sad, možda, delovati u ovom svom “mešanju” u nininu korespodenciju sa drugima – kao bezrezervni navijač DJB, mada imam i više nego konkretne rezerve prema liku i delu kako Radulovića, tako i pokreta koji je zajedno sa njim – osmišljen. U nastojanju da shvatim post korisnice nine, zbog nedostatka znakova interpunkcije, što može bitno promeniti smisao izrečenog – rizikujem da pogrešim. Ali, uz potpuno slaganje sa njenim zapažanjem da su bezuslovni klimači glavama i bezrezervni navijači pokreta (jedan od dva Borislava, Nenad, Ana, delimično i Milan, od milošte zvani – ćirilični, Amelija, sam pokret pod korisničkim imenom Dosta je bilo, Svedok, neki Supačok, fgpm, Dušan P Marković i još nekolcina) – svojim rečnikom u odnosu na političkog neprijatelja koga ne vade iz usta – otišli korak dublje u (sada i) svojoj novootvorenoj – blatnoj banji. Čak, na svojim stranama objavljuju potpuno pljuvačke, pa i govnarske tekstove, koji pišu baš o tome, i doslovno o – govnima. I ovde podržavam ninu – razlika izmedju (srdžbe i besmišlja) pokreta i Sns čopora – djavolski brzo se samnjuje! Bravo za pokret i klimače glavama i frenetične tapšače praznim dlanovima, a koji se od onih popljuvanih, a zapravo istih takvih iz redova Sns – razlikuju – po čemu? Na samom kraju, nina, sada ono što nikako niste trebali reći : Vučić nama plavu krv, ali ima ono – što su imali naši preci, stvarajući ovu državu… Nina, Vučić je JEDINI čovek u hiljadugodišnjoh istoriji Srba – koji sa pozicija vlasti, svojim direktnim odlukama – razgradio srpsku državu – i formalno joj smanjivši teritoriju – puštanjem Kosmeta – “niz vodu”. Ali, ta razgradnja nije samo u tom činu. Ona je sadržajnija, kompleksnija – a on, konkretno, sam sebi je zadao zadatak – da udje u istoriju srpskog naroda – na potpuno, apsolutno – jedinstvenu poziciju. Ukoliko u tome ne bude sprečen, u tome će i – uspeti. a koja je to apsolutno jedinstvena pozicija u istoriji ovog naroda u najavi, procenite sami.

  • Radis li ti nesto u zivotu, covece, kad si ovoliko dokon da pises kilometarske komentare u serijama, i to na svaki tekst, sa sve replikama, replikama na repliku itd? K’o Vucicev ekspoze…

  • Поштовани г. Игоре,
   никада никога нисам блатио нити мрзео. А мени су многи чинили неправду. Не знам одакле вам такав закључак. Ја се не плашим да се потпишем пуним именом, средњим словом, презименом и стручношћу (мр., дипл. ел. инж.). Мој лични став и образовање ми не дозвољавају да се блатоидно изражавам. Мој стил писања можете видети у двема књигама (ТЕРЕСТРИЧКА ДИГИТАЛНА ТЕЛЕВИЗИЈА и СИСТЕМИ ДИГИТАЛНЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ И РАДИЈАНити волим Сашу Радуловића нити мрзим Александра Вучића. Имате тотално погрешан закључак.

  • Izvinjavam se g.dine Dušane P. Markoviću, pogrešio sam u Vašem slučaju. Tačno je to što ste rekli, ja nisam u pravu. Verovatni razlog je – više ljudi sa istim imenom. Molim Vas, oprostite. pozdrav, igor

 • Овакво понашање представника изабране већине има јасну политичку намеру да се контролна функција скупштине чији демократски тон даје опозиција што више отежа. Тај филм смо гледали толико пута. Изненађење су људи који говоре отворено у институцијама о одговорности и траже промене у интересу већине грађана. И не само да говоре они и раде то што говоре.Такви људи заслужују поштовање и подршку.

 • Поштовани г. Игоре,
  никада никога нисам блатио нити мрзео. А мени су многи чинили неправду. Не знам одакле вам такав закључак. Ја се не плашим да се потпишем пуним именом, средњим словом, презименом и стручношћу (мр., дипл. ел. инж.). Мој лични став и образовање ми не дозвољавају да се блатоидно изражавам. Мој стил писања можете видети у двема књигама (ТЕРЕСТРИЧКА ДИГИТАЛНА ТЕЛЕВИЗИЈА и СИСТЕМИ ДИГИТАЛНЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ И РАДИЈА, обе у издању Академске мисли са ЕТФ-а у Београду, прве такве врсте на тлу бивше СФРЈ). Политичке функције ме не интересују и нисам слепи симпатизер ДЈБ. Само реално посматрам свет око себе, и увек ћу бити против незаконитих ствари. Такав сам био док је на сцени била Демократска странка, и бићу против и убудуће, без обзира ко је на власти. Г. Вучићу лично замерам што ми је узима 8.000 динара месечно од пензије потпуно противуставно. Пензија не спада у социјална давања него су то средства која сам током целог свог радног века издвајао. Уосталом, ако је то све тако добро, што се узима од пензије? Нити волим Сашу Радуловића нити мрзим Александра Вучића. Имате тотално погрешан закључак.
  Будите храбри па се потпишите пуним именом и презименом!
  Поздрав
  мр. Душан П МАРКОВИЋ, дипл.ел.инж.

 • Poštovani, nisam video i ovaj Vaš poslednji post, no , uputio sam Vam izvinjenje u okviru onog prethodnog. Naravno, izvinjenje se odnosi na epitete, ne i na politički doživljaj svega što pokret “odradi”, ma kako to zaista bilo dobro ili loše. Vi – nemate rezervu u odnosu na sve – već pružate – beskompromisnu podršku. Ali, i tu je moje jasno izvinjenje – ne “trošite” uvrede poput zaista sve brojnijih niskoprofilnih navijača Djb. Što se tiče Vašeg pozivanja na “hrabrost” da se oglasim pod punim (nema skraćenice, niti nadimka kod imena Igor) – pretpostavka je da to tražite od svih, uključujući i one iz Djb – ili samo od mene? I tu je ključ – i to nešto pokazuje o Vašoj navijačkoj “neutralnosti”. Kada sam nekom prilikom apsolutno namerno navodio korisnike ovog mesta, one iz grupe – beskompromisnih i bezrezervnih navijača (sutra su to – mrzitelji istih) – nisam ih na vodio poimence, već njihova korisnička imena, zar ne. Niti u jednom Vašem postu, kao ni u jednoj Vašoj korespodenciji – nisam uočio da to tražite od drugih Vaših “sagovornika”. Ne znam da li to ukazuje na Vaš karakter ili ne, ali standardi – ne bi trebali biti – višestruki. A, nažalost, to je postao manir baš na ovim stranama, bilo od strane korisnika, bilo od strane autora. I na samom kraju, moderator ovog sajta ima saznanja koja tražite. Niste se obratili nijednom od korisnika poput – fgmp, jaran, Neko, Pitanje, nn, Negro, Šumadinac, Emigranat, svedok… Obratili ste se – samo meni, pozivajući me na hrabrost. Poštovani g-dine Dušane, znate šta je ovde hrabrost – kada iznesete istinsku i – temeljnu – kritiku. Tapšanje, još više – pucanje dlanova od tapšanja, bezrezervne ovacije i orgazam za svaku iznetu ili uradjenu glupost – ili je glupost – ili potpuni – kukavičluk.

  • Ovo je klasican primer spinovanja. Mislim da biste se sjajno uklopili u kabinet mandatara. Probajte, zelim Vam svu srecu.

  • @Igor
   Ovo je klasican primer spinovanja. Mislim da biste se sjajno uklopili u kabinet mandatara. Probajte, zelim Vam svu srecu.

  • Ivane – evo me, “slušam” Vas, u čemu je “spin”? Molim Vas – objasnite, verujem da ćete dati odličan primer baš o onome – o čemu permanentno govorim. Izvolite – objasnite. Ako pak ne umete, osim bespredmetnog proseravanja i pljuvanja – da izustite makar JEDAN argument u prilog Vaše tvrdnje – onda, Ivane – ne KAKITE. No, možda ipak imate objašnjenje, argumentaciju za Vašu tvrdnju – tad pucajte! Tu sam – i slušam. Pozivam i sve ostale da prate Vaše “pojašnjenje” – o mom “spinovanju”. Dakle?

  • A zasto ste nervozni, kako bi rekao Vas miljenik, sav zgranut i najednom nametnuvsi polu sizoidnu, a polu sadisticku facu uz cinican osmeh? Nemojte biti nervozni, doci cemo i do Vaseg slucaja, gospodine! 🙂