Полиција Саопштењe

Кад хулигани владају

Туче, убиства, претње и владавина безакоња у држави где се оптужби ослобађају најтежи криминалци, а са лисицама на рукама приводе недужни грађани – то је стање у Србији које већ четири године производи владајућа партократија. Општа несигурност и инциденти умножавају се сваког дана јер се на челу свих институција и организација налазе партијски кадрови, често са криминалном прошлошћу.

nasilje

Једно од таквих удружења, које воде криминализовани партијски кадрови је и Ауто мото савез Србије (АМСС). Скандалозан је и узнемирујућ напад радника АМСС на власника породичне фирме Ненада Јанковића, у Лештанима, код Београда. “Ловећи” зараду радници АМСС су упали у његову радионицу и немилосрдно га пребили, бесни што је поправљао аутомобил породице којој се, на путу из Турске ка Немачкој, возило покварило на прилазима Београду. Јанковић је пребијен само зато што је радио свој посао, а нашао се на путу лакој заради хулигана из АМСС.

О тучама, хулиганском понашању и безакоњу у АМСС слушамо већ годинама јер су на челу удружења партијски кадрови СПС-а са криминалном прошлошћу. Доласком СНС партократије на власт само је ојачано безакоње. Ово неће престати све док имамо систем који криминалу из странака помаже, а одмаже пристојним људима.

Добро је што су поводом поменутог инцидента одмах реаговали полиција и тужилаштво. Захтевамо да учиниоци буду кажњени и да се утврди одговорност руководећег партијског кадра у АМСС-у, јер без њих овакво разбојничко понашање не би било могуће.

Повезан текст
Вести онлајн: Државни терор: Радници АМСС пребили човека због шлеповања

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

    • nemoj da kukamo, zovi komsije poznanike prijatelje rodjake, pripremaj se za kampanju predsednickih izbora u korist akademika Dusana Teodorovica pod nadzorom oebs—a, skupa sa svima njima, jos nije formiran izborni stab, iskreno da ti kazem, ni novembra 2007 nije bio, tada smo pripremali za Tadica kampanju, 10meseci pre izbora i z a dlaku je pobedio, naravno odrekao sam se i ds a zbog tomice milosavljevica i vakcina dalje vlahovica djelica dulica sutanovca i ostalog zutog olosa jer su mi bili svi ortaci al na treci.

    • Akademik Dušan Teodorović je jak kandidat, ali ja mislim da treba da se kandiduje Saša Radulović, jer je poznatiji i ima više šansi.

    • @ Za mog Jarana
      Evo Jaro jednog istraživanja javnog mnjenja, za predsednika Srbije.
      http://www.danas.rs/politika.56.html?news_id=326342&title=Jeremi%C4%87%20iza%20Vu%C4%8Di%C4%87a%20izjedna%C4%8Den%20sa%20Da%C4%8Di%C4%87em
      A ti Jaro dirliš smo tako i brukaš čestitog i cenjenog Akademika Dušana Teodorovića.
      Akademik ja pametan čovek i ta blamaža mu ne treba posle ovako blistave karijere.
      Ti Jaro mora da si poturen od naših neprijatelja 🙁

    • Vilagorski znatizeljan da vidim sta je Vukadinovic napisao, znajuci da se kao Trivanova zna da ocese o neki benefit, prvo mi zapao za oko char iz excella koji je kao i sve ranije narucene ankete sa ili bez ikakvog telefoniranja, cisto dodvoravanje, mislim da su sankcije preva aktuelnoj vladi vec otpocele , Hrvatska je to jedva docekala, uskoro i Austrija, Nemacka, USA i tako redom a i za ocekivati je i suspenzija clanstva u oebs u, uostalom vidi sada ti ovaj link http://www.osce.org/odihr/elections/serbia/228556 predsednicki djurdjevdanski izbori 2017 ce biti veoma izvesno pod nadzorom oebs—a, za sada akademik Dusan Teodorovic se procenjuje kao nova licnost koja bi pobedila i raspisala ponovne izbore na svim nivoima motivisan patriotizmom spreman da se bori za pravdu, sa velikom sansom da pobedi i nema ga u excelu koji si dao na linku gubitnika ovakvih onakvih i svakakvih ili kako ga vec tebi drago moze biti nazvan.

    • @ Jaran
      Jaro, moj i tvoj način zaključivanja ne podležu istom kvalitatu razmišljanja.
      Pitaš se moj Jaro, Kako?
      Tvoji sudovi o tako kompleksnim problemima koje ti dovodiš u sumnju su puni pretpostavki, sumnji i nagađanja. To nije dobro i tačno i dansa se većinom tako razmišlja. Za posledicu imamo promašene prognoze i loše procene. Na pomaže intuicija stalno moj jaro. To što ti radiš to je čisto gatanje.
      Evo primera koji će ti jasno predočiti na bazi tačnih činjenica i ishod.
      Taj primer se lepo ogleda u nekadašnjem DOS-u. Posle petog oktobra formiran je DOS i normalna stvar na čelo treba staviti autoritarnog intelektualca kome bi narod verovao. Uslov je bio da bude nacionalno orijentisan, Najbolji prestvnik bi bio Matija Bećković. Akademik, čista obraza, omiljen u narodu a i vođe DOS-a se nekim čudom slože.
      I šta se desi?
      Bistri Matija sagleda situaciju realno i odbi kandidaturu rekavši:”od DOS-a osta samo opušak”.
      Svim mislećim ljudima je bilo jasno, šta je pesnik hteo da kaže.
      E iz ovog slučaja se može izvući ista pouka za akademika Teodorovića. On tu kandidaturu neće prihvatiti.

    • pa ni novembra 2007 se nije znalo da li ce Tadic prihvatiti kandidaturu, pa je kampanja bila od coveka do coveka, nije bio formiran ni izborni stab, ali su ljudi “mobilisani” rodjaci prijatelji kolege komsije poznanici, sjajna infrastruktura i zelja da se udje u eu, dalje ssp da se ne ugrozi itd, tada su bili pokretac koji je izrodio uspehom, kakvim, pa uz jadvite jade, jedva, Tadic je uspeo 1.8 miliona i zilet a grobar malo ispod, i sklonio sve ljude koji su bili zasluzni za pobedu i doveo olos poput Tomice Milosavljevica kome je dobar dan bilo milion evra, na primer za one vakcine, dalje mracni tipovi poput Vlahovica, Dulica, Djilasa, i da ih ne navodim sada, mozes misliti, mnogima se prevrne u stomaku kada cuju za taj sljam, tada sam i napustio ds, sada sam u djb, sta je sustina pa kriminal, Tadic izvlaci ljude sa spiska ciji je cilj kriminal, podigli dug od 10 milijarde dolara privatizacijom 200000 ostalo bezposla a novi posao im nisu nasli itd, znaci opet ono s pocetka KRIMINAL, iako sam bio na barikadama 2000. mogu da naslutim da je to isto bilo sa tehnickom vladom a i kasnije se nastavilo slicno, mozda Matija Beckovic ima ambicije koje su bile ne ostvarive, tada, bilo kako bilo locicno ili intuitivno razmisljanje nije bitno, od nas zavisi ko pobedjuje, kao sto zavisi kako ce i biti posle pobede.

  • U državi gde vlada bezakonje važe pravila sa Divljeg zapada. Više imamo poginulih i nastradalih u saobraćajnim nesrećama i uličnim obračunima nego Sirija. I po broju radnika i stručnjaka van zemlje smo slični Siriji. Samo nema građanskog rata.
    Kako ovo popraviti. Sada nikako. Možda posle predsedničkih izbora, ako pobedi neko blizak DJB. Predsednik države će valjda imati bolji pristup medijima. Pa neka javno objavi sve.

    • mislim da je uveliko trenutak organizovane predsednicke kampanje u korist akademika Dusana Teodorovica, iako izborni stab nije ni formiran, potreba za promenama je veoma velika, vidim da je nspm vec objavio neke narucene ankete u korist gazde skupa sa segamegadens direktorcicima bitangicama bugarskim biznismenom shinishovim grobarom coravim babom twitter i sinom koji za noc ulupa 2000 dolara ali ne od novca poreskih obveznika poput gdje Paitic vec od kriminala i droge. sve prijatelje komsije rodbinu rodjake i poznanike upoznavati sa akademikom Dusanom Teodorovicem koji bi po okoncanju predsednickih izbora pod nadzorom oebs a raspisao i vanredne parlamentarne i lokalne izbore, u suprotnom na ovih 15 milijarde dolara koliko smo zaduzeni za protekle 4 godine biti jos toliko, 30 a to je bankrot drzave, inace su sve pare pojedene popijene i pokradene.

    • @Dragoljub Tesko pitanje “Kako ovo popraviti”, tezak i odgovor “Sada nikako, Mozda posle predsednickih izbora…”
      Mozda bi moglo nesto malo i sada da se uradi.
      Na primer: Ne predlagati zajednickog predsednickog kandidata do zadnjeg trenutka jer ce ga SNS i sateliti provuci kroz blato, ne obracati paznju na botove kojih i ovde ima i koji u “najboljoj nameri savetuju” DJB – ne dokazuje se postenje, vec bi oni koji optuzuju za finansije ili neplacen porez trebalo i da dokazu svoje tvrdnje ali u Srbiji je sve naopako, i najvaznije /mozda ima i boljih ideja/ je uveriti gradjane da postoje DVA AV. Jedan EVROPSKI AV, koga hvale na Zapadu jer je POSLUSAN I radi bas sve sto mu kazu /Kosovo i uredno vracanje dugova/ – bez obzira na sve vece ali vec nepodnosljivo siromastvo naroda i
      DRUGI AV koji je primitivac /naziva i optuzuje neimenovane ljude i neistomisljenike OLOSEM, /nazalost za to je dobio i podrsku Bojana Djurica, bivseg poslanika LDP, Politika, juce/, AV koji otima siromasnima /penzionerima/ i daje bogatima /strani investitorima i svojim pristalicama/, AV koji u predizbornoj kampanji obecava ono sto nema nameru da ispuni, kome ne smetaju lazne diplome i doktorati, koji “ne da” ministre, kome su PINK i Informer mediji od poverenja a najjaci ministri Vulin i Stefanovic, koji bi rusio Savamalu ali “po danu”, kome je preletacica Maja Gojkovic nezamenjiva…
      Zapadu to ne smeta jer nemaju nameru da zive u Srbiji /Cercil/.
      Cinjenica da postoje dva AV, evropski i srpski mogla bi da osvesti mnoge.
      AMSS je samo kap u moru nepostenja, lopovluka i lazi na svim nivoima SNS vlasti, u svim oblastima nesrecne drzave Srbije.

  • АМСС је удружење грађана које пљачка народ преко међународних овлашћења и дозвола. Могу ли ја да добијем право да издајем те потврде?

  • G-do iz DJB,

    Tekst saopštenja vam je, kao i obično, veoma inspirativan.
    S obzirom da se zalažete za transparentnost i legalnost u radu molim vas objavite na vašem sajtu spisak lica koja su dala prilog vašoj političkoj organizaciji tokom 2015 i 2016. godine.
    Ovo naročito imajući u vidu postoje neke sumnje da su pojedini tekstovi koje objavljujete motivisani ne rušenjem vlasti, već razlozima lične prirode, a takođe i jer je to vaša zakonska obaveza.

    S naročiim uvažćvanjem

    • Kad vec istina oslobadja oslobodi i ti sebe. Dakle kad vec trazis sve ove podatke onda lepo stavis puno ime i prezime, adresu tako da se zna ko trazi. Onda da napises zasto ti trebaju ti podaci. Ne ovako bombastican pseudonim i zahtevi. Kad si vec hrabar onda budi do kraja. Ovako je malo kukavicki. Uzgred sve podatke koje trazis mozes naci kod nadleznih institucija samo se malo potrudi.

    • g-dine Bosko DJB,

      Hvala na brzom odgovoru.
      Ne znam da li mogu naći sve podatke o prilozima kod “nadležnihn institucija” (šta god to značilo), ali znam da je zakonska obaveza svake političke organizacije, (po članu 9. i 10. Zakona o finasiranju političkih aktivnosti) da evidentira i javno objavi podatatke o prilozima.
      isto tako, izvinjavam se na neukosti, ali ne vidim zašto bi zahtev za javno objavljivanje podataka o donacijama bio kukavički, posebno jer ove podatke javno objavljuju sve druge političke organizacije.

      S naročitim uvažavanjem,

      Slobodan

    • Poštovani Istine, prema spomenutom zakonu, prilozi malih vrednosti se ne objavljuju na sajtu te zato nisu ni objavljeni. Poznato je da DJB ne uzima novac od biznismena i tajkuna jer u tom slučaju se za taj novac traži protivusluga. DJB se finansira isključivo od članarina i poznato je da je imao vrlo skromnu izbornu kampanju, niti nas je bilo u medijima, niti na bilbordima, niti na bilo čemu što košta jer imamo vrlo skromna finansijska sredstva. Članovi udruženja su informisani o finansijama na redovnim skupštinama udruženja a svi ostali mogu da se upute na Agenciju za privredne registre i Agenciju za borbu protiv korupcije pa da pogledaju finansijske izveštaje koji se redovno dostavljaju.

      Za sumnje da su tekstovi motivisani razlozima lične prirode prvi put čujemo, ko to sumnja i na osnovu čega sumnja? Svakako ste pogrešno informisani, pročitajte tekst ponovo i probajte sami da nađete gde je u svemu tome lična priroda. DJB se, kako je to rečeno više puta, bori za uređenje sistema a u uređenim sistemima gorepomenuto huliganstvo nije prisutno.

      Hvala što nas podržavate, na našem sajtu imate naš program i tamo možete pogledati šta su naši ciljevi. Pozdrav

    • Istino. Znas koja tacka i kog zakona obavezuje na objavu podataka o financiranju sto tamo pise i sto si izgleda procitao, ali ne znas kome se predaju ti podaci sto opet tamo pise, a sto izgleda nisi procitao. Zasto pomalo kukavicki, pa ako trazis javno objavljjvanje podataka budi hrabar i javno objavi svoje podatke. Ne vidim u cemu je problem. Na kraju, kakve veze imaju ti podaci sa batinanjem ljudi?

    • Evo ga jedan koji zna da napise “sumnja” a ne “sumlja”. Evoluirali su.

      Napredni gospodine, objavljivanjem takvog spiska bi se ugrozili posteni ljudi koji su dali doprinos normalnoj Srbiji. Da, niste uspeli da nas pobijete iako to svakodnevno pokusavate. Ali, vama picoustima bi to odgovaralo, jer vi volite da pravite crne liste gradjana, kao onaj moron iz Nisa.

    • Odem sinoc na stadion,blizu mi je,posle utakmice da vidim ko je jos pristigao uz FC Vojovodina.
      Boze,sve neki klinci,sumnjivi tipovi,mora da su dileri nekog iz Kotor-a pa je njih castijo putovanjem.
      Put od centra grada ka stadionu vodi kroz ulicu gde su dva kofi-schopa,verujem da su tamo proveli naj vise vremena.

      Posle procitam u S.zurnalu izjave trenera,kako su nesrecno ispali.
      Ostavim komentar da mi je Holadjanin rekao da su obe ekipe igrale ocajno,i da je bilo sumnjivih tipova iz N.Sada,nisu objavili.

    • Koliko vidim, i ovi likovi u Radionici su neki klasicni krimosi i prevaranti koji deru putnike koji prolaze kroz Srbiju kad im se pokvare kola.

      Ne kazem da je ovaj iz AMSS-a trebao tako da reaguje (naprotiv), ali mislim da ako je to imalo tacno, da se sa tim ljudima iz radionice treba i policija malo pozabavi.

  • Пре две године доживео сам тешку саобраћајну несрећу на ауто-путу код Инђије. Док сам лежао у Ургентном центру у Новом Саду, АМСС је из мени непознатог разлога ангажовао приватну фирму како би извукла аутомобил из њиве и дошлепа га до Београда. Иако сам годинама плаћао Супер чланску картицу која, поред осталог, обухвата бесплатно шлеповање возила у случају саобраћајне незгоде (неограничена километража), ту услугу су ми наплатили 15.000 дин. Следеће ноћи, на паркингу исте те приватне фирме, из олупине аутомобила је украдено око 50 литара бензина, сат (који је остао у касети) и ко зна шта још.
    Шта рећи?

    • Ovo je mnogo strašno što ste napisali. To samo govori u kakvom mi jezivom i nehumanom društvu živimo. Društvu u kom političari sa vrha svojim ponašanjem, rečnikom, bahatošću daju primer svima ostalima da mogu da budu jednako bahati, jednako prosti, jednako lažljivi i jednaki lopovi.

  • Vaš sajt – vaše pravo. Pa, ipak, postalo je krajnje nestvarno – kojom brzinom uklanjate postove u kojima su iznete činjenice o vašoj brutalnoj manipulaciji nama simpatizerima – u vezi vaših finansijskih i donatorskih izveštaja. Uklanjanjem više postova u kojima se iznose činjenice o nepostojećoj transparentnosti i ukojima se ukazuje na jasnu osnovanost sumnji u vezi sa vašim finansijama – jeste potez koji i nije baš najmudriji.

    • Igore, verujem vam da se uklanjaju postovi jer pretpostavljam da to ne biste pisali napamet, ali pitam vas šta znači ukazivanje na “jasnu osnovanost sumnji…” itd.? Zamislite kada bi ovaj sajt bio zatrpan komentarima u kojima se ukazuje na “jasnu osnovanost sumnji…”. Kako bi to, recimo, delovalo na ljude koji još nisu opredeljeni a žele nešto više da saznaju o pokretu pa se ovde susretnu sa komentarima koji vrve od te iste “jasne…”, da ne ponavljam. Možda baš nije uputno nekog stalno nešto sumnjičiti. Ja shvatam da kod simpatizera pokreta postoji opravdana želja da pokret bude što transparentniji, ali ne znam da li je sumnjičenje dobar put da se nešto poboljša, sazna… Više puta ste govorili o nekakvoj manipulaciji, ali nikada jasno. Možda vi znate nešto što mi ostali ne znamo, ali onda predlažem da to ili kažete ili da svoju sumnju nekako drugačije razrešite. Ne pokušavam da vam solim pamet samo da vas podsetim da je ovaj sajt dostupan svima, i nama i njima, i ovima i onima, shvatićete šta hoću da kažem.

    • Igore, zloupotrebljavate to što ste dobili mogućnost da ostavite komentar bez provere. Nemojte pisati van teme pogotovo ako pišete napamet. Ovde dolaze ljudi koji hoće da pročitaju komentare određene teme a ne vaša nagađanja koja se odnose na druge stvari. Pravite šum i obmanjujete ljude netačnim informacijama. Ako imate nešto konkretno onda recite. Već smo odgovorili da se donacije na sajtu ne objavljuju jer ih praktično nema. Povremeno bude po koja ali to su iznosi koji su DALEKO ISPOD zakonskog minimuma za objavljivanje. Vi želite da mi na sajt stavljamo da smo dobili 1000 dinara od Pere Perića i da smo ih potrošili na gorivo kad smo organizovali tribinu u Novom Sadu i to nazivate transparentnošću? To nije transparentnost nego banalizovanje i molimo vas da prestanete. Transparentnost je kad imate na raspolaganju ogroman novac, fondove za razvoj, siepe, javna preduzeća, burazerske poslove i nameštene tendere i da se to objavljuje. Iz vaših upornih insistiranja na “netransparenstnosti” da se objave sitne donacije koje mogu da se prebroje prstima (što nigde ne postoji kao zakonska obaveza i krajnje je beskorisno) nas izjednačavate sa nestransparentnošću vlasti (koja troši milijarde eur bez traga) i time obmanjujete čitaoce. Da li je to zlonamernost ili prosto niste u materiji, ne znamo i nećemo da tvrdimo. Ako bi vaš odgovor na ovo bio “ako sad ne objavite da ste primili 1000 din, to znači da sutra nećete ni kada dobijete milion evra” to takođe nema dodirnih tačaka sa istinom. DJB kompletno poštuje zakone, sve što je propisano da se objavljuje to se objavljuje, naše finansije su vrlo skromne, uglavnom od članarina i RETKIH SITNIH donacija (jer ne pristajemo na protivusluge) i “sitnoću” istih nemojte mešati sa netransparentnošću. Još jednom bih vas zamolili da objavljujete poruke u okviru teme i izvinjavamo se unapred ako vam bude bila obrisana neka poruka u suprotnom. Pozdrav.

    • Nemojte ništa brisati. U tome i jeste poenta demokratije, koju Vučić ne prepoznaje. Kod njega i nema nikakvih komentara, on je tiranin i diktator iz našeg malog sokaka. Ako hoćete da budete bolji od drugih i da se razlikujete, što ja svim srcem podržavam, morate progutati gorku pilulu u vidu negativnih komentera. Princip je princip, ako objavljujete, objavljujete SVE.

  • Vučiću su JEDINO huligani velepoštovani građani ovog društva. Njih poštuje, i njih se boji. Prema intelektualcima ovog društva se odnosi kao prema stoki, a pred huliganima je manji od makova zrna. Arkana oslovljava sa “gospodine”, a Radulovića sa “ološe”. To dovoljno pokazuje kakav nam je “vođa”, malo, bedno, ništavno govno.

  • Čuli smo u nekoliko navrata šta kaže napredna reformska AV-dijabola na baš ovu temu !?
    Nisam sposoban da se nosim sa huliganima, banditima, ubicama i razbojnicima.Baš to je rekao.
    I umesto da posle tog priznanja momentalno da ostavku i ponudi je onima koji su mu vlast i dali.
    On to kaže, i pravi se lud, i misli da je to dovoljno što je priznao da nam zbog toga sada bude lakše.
    Ne nije nam nimalo lakše, no nam je mnogo teže, jer priznanje nemoći je vetar u ledja onima koji čine samo srž tih razbojništava i huliganstva.

  • Nešto ne vidim da se DJB prisetio otpuštenih ljudi iz AMSS koji su se više puta obraćali gospodinu Raduloviću. Nekoliko stotina radnika – uzbunjivača je protestvovalo mesecima protiv kriminala ispred Vlade Srbije i na kraju ih je primio lično Vučić. Obećao im je pomoć protiv kriminala i spas firme od SPS-SNS lopova, čak je izjavio da zna sve o tim kriminalcima (Aca Nikačević…) Sada su svi ti lakoverni na Birou i zaboravljeni od onih u koje su verovali. Krivične prijave zaturene u Specijalnom tužilaštvu, a AMSS vodi “SNS elita”, a služi im za izvlačenje novca i udomljavanje botova, “navijača”, kao i raznih “intelektualaca”. Možda ste primetili da nijedna TV ili velika novina – sajt, NE SME da objavi ovu priču. Pogledajte samo Kurir, Blic, Informer… Najveći baneri i reklame na pola strane su AMSS.

  • Arcibaldac poluintelektualac ha ha, provaljen si skroz, zasluzen samar za Vucicevog kamikazu. Eto ja se radujem sto je i pokret primetio tvoje subverzivno delovanje, isao si mu oko nogu, donosio kosku da te primete…znas one tvoje polu fore iskopleksiranog praznoglavca kakav jesi. Dakle, ne remeti raspravu i nemoj da unosis shum botu Vucicev…PS dobio si ovde odgovor jasno crno na belo o donacijama, imas na sta da odgovoris kontra argumentom, ali ne, ide zalopojka…Vucicev kamikaza i ne zna drugacije nego kao mu gazda…a ona tvoja isprazna kritika teksta predsednika omladine DJB tacno prikazuje koja si ti ljubomorna nistarija i nista vise…

  • Treba malo da se ugledamo na Kolorado i Teksas, pa da normalni građani budu naoružani.

    Ja ne nosim oružje samo zato što nemam dosije i hoću da ostanem neosuđivan, ali polako uviđam da mi je ta privilegija balast. Izem ti zemlju u kojoj jedan Kristijan Golubović ima pravo na samoodbranu, a ja ne.

  • Ni taj Nenad Jankovic ni je cvecka
    A AMSS je leglo banditizma sa ili bez svi Nenada Jankovica, Ace Ivanovica, Raketi, Vranica itd…..
    Ta bi bila clan AMSS ne treba vam stricnost nego da uplatiti ispod stola 3 miliona dinara (DA TU SUMU) i posle moezete sve strance koji prolaze nasim autoputevima ih krasti i brukati nasu zemlju.