Београд Саопштењe

Нови Београд: Захтев граду да укине наплату паркирања код Арене

Одборници Скупштине општине Нови Београд затражили су од Градског секретаријата за саобраћај да укине недавно уведену наплату паркирања целом дужином Булевара Зорана Ђинђића, делу Булевара уметности и улица Милутина Миланковића, Шпанских бораца и Антифашистичке борбе.

Фото: http://snimanjeizvazduha.blogspot.com/
Фото: http://snimanjeizvazduha.blogspot.com/

За ову одлуку гласали су одборници Доста је било, ДС и  “За наш град – Александар Шапић”. Одборници су затражили од Градскog Секретаријатa за саобраћај Града Београда да преиспита своју одлуку о “Увођењу наплате паркирања без временског ограничења – Нови Београд и Земун”.

Тражимо да се укине наплата паркирања на датим зонираним паркинзима или да се грађани који живе у поменутим деловима општине Нови Београд ослободе плаћања паркинг места, а гости који ту долазе или раде у тим деловима Новог Београда имају повлашћену цену паркирања. Тренутно ових 1800 паркинг места нико не користи.

Најоштрије смо осудили прављење комуналног хаоса због непромишљене одлуке Градског секретаријата за саобраћај. Градска власт је током предизборне кампање помпезно најављивала изградњу 750 паркинг места у Булевару Зорана Ђинђића у чију је изградњу наводно уложено више од 100 милиона динара. Представници градске власти обилазили су градилиште хвалећи се да ће на овај начин бити решен проблем паркирања грађана овог дела Новог Београда.

Након завршених избора уведена је наплата паркирања и то не само на новоизграђених 750 паркинг места, већ и на још 1000 постојећих паркинг места. Будући да већина грађана не може да поднесе још један намет и да место за паркирање тражи унутар блокова, неретко се дешава да су возила паркирана и на тротоару и зеленим површинама. На овај начин, не само да је смањен број паркинг места за више од 1000, већ је угрожен и квалитет живота свих грађана поменутих улица.

ДЈБ Млади

ДЈБ Млади

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар