Beograd Saopštenje

Novi Beograd: Zahtev gradu da ukine naplatu parkiranja kod Arene

Odbornici Skupštine opštine Novi Beograd zatražili su od Gradskog sekretarijata za saobraćaj da ukine nedavno uvedenu naplatu parkiranja celom dužinom Bulevara Zorana Đinđića, delu Bulevara umetnosti i ulica Milutina Milankovića, Španskih boraca i Antifašističke borbe.

Foto: http://snimanjeizvazduha.blogspot.com/
Foto: http://snimanjeizvazduha.blogspot.com/

Za ovu odluku glasali su odbornici Dosta je bilo, DS i  “Za naš grad – Aleksandar Šapić”. Odbornici su zatražili od Gradskog Sekretarijata za saobraćaj Grada Beograda da preispita svoju odluku o “Uvođenju naplate parkiranja bez vremenskog ograničenja – Novi Beograd i Zemun”.

Tražimo da se ukine naplata parkiranja na datim zoniranim parkinzima ili da se građani koji žive u pomenutim delovima opštine Novi Beograd oslobode plaćanja parking mesta, a gosti koji tu dolaze ili rade u tim delovima Novog Beograda imaju povlašćenu cenu parkiranja. Trenutno ovih 1800 parking mesta niko ne koristi.

Najoštrije smo osudili pravljenje komunalnog haosa zbog nepromišljene odluke Gradskog sekretarijata za saobraćaj. Gradska vlast je tokom predizborne kampanje pompezno najavljivala izgradnju 750 parking mesta u Bulevaru Zorana Đinđića u čiju je izgradnju navodno uloženo više od 100 miliona dinara. Predstavnici gradske vlasti obilazili su gradilište hvaleći se da će na ovaj način biti rešen problem parkiranja građana ovog dela Novog Beograda.

Nakon završenih izbora uvedena je naplata parkiranja i to ne samo na novoizgrađenih 750 parking mesta, već i na još 1000 postojećih parking mesta. Budući da većina građana ne može da podnese još jedan namet i da mesto za parkiranje traži unutar blokova, neretko se dešava da su vozila parkirana i na trotoaru i zelenim površinama. Na ovaj način, ne samo da je smanjen broj parking mesta za više od 1000, već je ugrožen i kvalitet života svih građana pomenutih ulica.

Oznake

DJB Mladi

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar