Енергетика Саопштењe

Премијеров кум потрошио 300.000 евра да обнови возни парк ЕМС-а

Посланичка група покрета „Доста је било“ затражила је од ЕМС-а податке о набавкама нових аутомобила од септембра 2013. године, када је на чело тог јавног предузећа постављен Вучићев кум Никола Петровић, до данас.

elektro-mreza-srbije-ems

Док се лекарима, наставницима, професорима, пензионерима намећу мере штедње, док јавна предузећа продају вишак половних возила уз агресивну промоцију те кампање и фотографије у медијима, премијер омогућава свом куму да расипа новац грађана Србије и себи и својим сарадницима у ЕМС купује нове аутомобиле.

Само за куповину шест нових Хонди Акорд и закуп два BMW-а Електромреже Србије потрошиле су близу 300.000 евра.

Према наводима из извештаја Антикорупцијског тима тадашњег Министарства енергетике, развоја и заштите животне средине који је формирала министарка Зорана Михајловић, директор ЕМС-а Никола Петровић је 12. априла 2013. године са фирмом „Стојанов“ ДОО из Новог Сада уговорио набавку нових аутомобила за потребе ЕМС-а. Предмет уговора је набавка 6 путничких возила марке Honda тип Accord 2.0 Elegance, за укупну уговорену цену од 132.480,00 евра са ПДВ-ом.

Месец дана касније Петровић је за потребе ЕМС-а у четворогодишњи закуп од фирме „ААА-1 Рент“ доо узео да аутмобила марке BMW. Уговорена цена закупа је 145.200,00 евра, док би куповина тих истих возила, који би трајно остали у власништву ЕМС-а, коштала 107.580 евра. Критеријуми из конкрусне документације мењани су у току самог поступка на захтев „ААА-1 Рент“ доо и прилагођени овом понуђачу.

У власничкој структури фирме „ААА-1 Рент“ доо учествује фирма Трећа петолетка доо из Београда која је у власништву Младена Грујића, народног посланика Нове Србије, коалиционог партнера Српске напредне странке.

Због склапања штетног уговора између ЕМС и „ААА-1 Рент“ доо лидер покрета Доста је било Саша Радуловић је против Петровића поднео кривичну пријаву тужилаштву за организовани криминал због сумње да је извршио кривична дела злоупотребе службеног положаја и злоупотребе у вези са јавном набавком.

Прилог
Захтев за информације од јавног значаја – ЕМС (1)
Захтев за информације од јавног значаја – ЕМС (2)
Захтев за информације од јавног значаја – ЕМС (3)

Повезан текст
Кривична пријава против Николе Петровића

ДЈБ Млади

ДЈБ Млади

6
Оставите коментар

avatar
2500
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
TorontoSavetnikRastkoDragoljubDragisa Recent comment authors
најновији најстарији
zhe
Гост
zhe

bravo

Dragisa
Гост
Dragisa

Ako se ovako nastavi ne pise nam se dobro

Dragoljub
Гост
Dragoljub

Kume izgore ti kesa

Rastko
Гост
Rastko

ja sam bio zapanjen ovim sto sam ovde cuo i video… eps i njegovi dzelati!
https://www.youtube.com/watch?v=heGZ6edmJrc

Savetnik
Гост
Savetnik

sta bi sa onim konkursima za direktore…ko laze taj i krade, a ko krade taj vrsi i ubistva, a ko sve to cini ovom napacenom narodu mora da ide u zatvor….vreme je dosta je bilo

Toronto
Гост
Toronto

Brojke govore da se Petrovic „ugradio“ sa najmanje 50,000 eura