Акцијa Војводина Екологија Саопштењe

Дим гуши Врбас

Општински одбор покрета Доста је било у Врбасу захтева од надлежних хитно решење проблема проузрокованих низом пожара на врбаском сметлишту. Грађани Врбаса већ више од два месеца трпе непријатан мирис и дим, који се највише осети у Старом Врбасу, али се шири и на остале делове града. Поред свих проблема са загађеним каналом, димом који емитује посрнула врбаска привреда, поред непријатног мириса са фарме Сава Ковачевић, грађани су читавог лета приморани да удишу и константан дим и смрад са сметлишта.

deponija-gori-fire-14369_640

Захтевамо од надлежних у ЈКП Комуналац да овај проблем без даљег одлагања реше. Од полиције и тужилаштва тражимо да покрену истрагу и пронађу неодговорне и злонамерне починиоце који су допринели угрожавању здравља грађана Врбаса. У вези са тим, предлажемо да исказ у полицији да директор ЈКП Комуналац, који је почетком јула, у изјави за ТВ Бачка наговестио да има одређене информације које би помогле у истрази и расветљавању овог еколошког инцидента. Сматрамо да је његова дужност као грађанина, али и као одговорног лица у ЈКП Комуналац, да те информације саопшти јавности и надлежним инспекцијским органима, као и полицији и тужилаштву, у циљу проналажења и, у складу са Законом, кажњавања починилаца.

У међувремену општински одбор покрета Доста је било, на иницијативу многих грађана и грађанки Врбаса, организује скуп испред зграде општине Врбас, у уторак, 04.10.2016. са почетком у 15х. На скупу ћемо јавно, од свих надлежних затражити решавање овог проблема. Општински одбор покрета Доста је било позива све грађане и организације у Врбасу, без обзира на политичко или неко друго опредељење, да се придруже у покушају да се изборимо за право на здраву животну средину, или макар оно што је од ње преостало!

У Врбасу, 28.09.2016.

Општински одбор покрета Доста је било у Врбасу

Ознаке

ДЈБ Војводина

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар