Građevina Saopštenje

Korupcija na Koridoru 11 pod Vučićevim patronatom

Vladajuća većina u Skupštini Srbije omogućila je da se na Koridoru 11 nastavi sprovođenje veoma štetnog ugovora o zajmu od Azerbejdžana i da azerbejdžanska firma Azvirt profitira koristeći neverovatne pogodnosti koje joj premijer omogućava, dok domaće građevinske firme nemaju priliku ni da konkurišu za projekte.

buldozer

Azvirt je u Srbiji oslobođen svih carina, poreza, taksi i nadoknada. Zbog očiglednih pokazatelja o neverovatnoj količini korupcije i štete koju imaju budžet Srbije i domaća preduzeća, pokret Dosta je bilo zatražio je od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odgovore o delovima tajnog dila Azvirta i Koridora Srbije.

Pitamo Ministarstvo da li je tačano da je Azvirt zakupio separaciju „Takovo“ gde se pravi usitnjeni kamen i agregat i da ih prodaje našim podizvođačima za 35 evra po kubiku, iako je tržišna cena 21 evro po kubiku.  Da li i kome Azvirt plaća zakup i da li plaća ikakve lokalne naknade, takse, rudnu rentu.

Da li je tačna informacija da Azvirt uvozi naftu bez carinskih dažbina, akciza i da ne plaća PDV? Koliko je nafte na taj način uvezao do sada i da li je po punoj maloprodajnoj ceni prodaje našim podizvođačima? Da li je tačno da je Azvirt napravio svoju asfaltnu bazu i da u njoj pravi sopstveni asfalt na bazi bitumena od uvezene nafte, a da taj asfalt prodaje našim podizvođačima i ako se prodaje po kojoj ceni? O kolikom ukupnom iznosu asfalta se radi?

Poslanici Dosta je bilo u Skupštini Srbije glasali su protiv toga da se ugovor o zajmu od Azerbejdžana produži, a da istovremeno ne znamo kako je potrošeno 238 miliona evra dobijenih po osnovu tajne pogodbe između Ilhama Alijeva, sina komunističkog diktatora Hajdara Alijeva, i tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića. U tom sporazumu, kao i u ugovoru koji su potpisali Koridori Srbije i azerbejdžanski Azvirt nema ničeg dobrog za Srbiju. To je tip sporazuma kakav se zaključuje u banana državama u kojima nema zakona i gde korupcija u vrhu vlasti diktira uslove poslovanja.

Sporazumu srpske i azerbejdžanske vlade prethodilo je sramno podizanje spomenika diktatoru Hajdaru Alijevu u beogradskom parku Tašmajdan. I još uvek tamo stoji dokaz o političkom reketiranju, o bacanju na kolena svih demokratskih principa zbog koruptivnog dila, spomenik diktatoru koji je na vlast došao vojnim udarom i nakon toga deset godina sprovodio torturu, hapsio političke neistomišljenike i sprovodio najcrnju policijsku torturu nad njima.

Iskustvo nas uči da iza svih tajnih dilova sa stranim investitorima uvek stoji domaća korupcija i to ona najviša, u vrhu vlasti. Vučićeva Vlada nastavila je da vodi koruptivnu politiku Mlađana Dinkića. Pokret Dosta je bilo će učiniti sve da se ovakvi tajni dilovi obelodane i zaustave.

U prilogu Zahtev Ministarstvu po Zakonu o informacijama od javnog značaja.

zahtev-za-info-azerbejdzan

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Pa dokle cemo jos trpiti ove olose brutalne lopove koji otimaju sa osmehom na licu . Jedno pitanje da li ovi lopovluci pravno gledajuci mogu da zastare . Kada budu sisli sa vlasti da im se sudi i konfiskuje sva imovina .

  • Poštovani molimo Vas da potpišete ljude koji su odgovorni za ovaj tekst – razlog je jednostavan ovo napisano nema veze sa veze, samo se brukamo sa ovakvim pisanjem. Prvo i osnovno IZVOĐAČI RADOVA NE PLAĆAJU PDE CARINE POREZE PO MEĐUNARODNIM UGOVORIMA O KREDITU SU OSLOBOĐENI. Prosto je neverovatno da ovakve osnovne stvari pisac ovih redova nepoznaje, zato i treba da znamo ko je ovo napisao ?

    • Dobro, prvo lepo sažvaći i progutaj taj bajati sendvič i pročitaj šta si napisao, pa onda ponovo napiši šta hoćeš da kažeš 🙂
      Gde to još u svetu postoji da se ne plaćaju carine i porezi i ko još u svetu potpisuje takve, po svoju državu štetne medjunarodne ugovore!!!?

  • Nije to sve. Nukleus firma koja radi na koridorima ima oko 100 kamiona kojima se placa renta za zakup. 20 kamiona je od ministarke Mihajlovic a ostali od Andrije. Oni su kocili izgradnju i njih su stalno druge firme cekali .Da li je sada jasno zasto se digla halabuka oko “niskih” tunela. Da bi se produzio rok radovima i zakup jos trajao i ako su tuneli besprekorni i gotovi.

    • Ih tu je i koridor 10 i 11…a tu su i masine i kamioni
      Vucicevog pobratima koji je uzeo kamione i masine koje nikad nisu placene a pre pola godine je kupio preko 100 scania kamiona navodno na kredit a o drzavnom budzetu..andrej i zvonko su zaduzeni za krimi politiku onu tajnu..a vucko kobajagi za leganu i javnu..a javni dug srbije svaki dan veci za 6 miliona eura a to je javni a skriveni dug…a duzni smo vec 30 milijardi