Акцијa Београд

Акција – 100 дана окупације Врачара

Покрет Доста је било организовао је, заједно са другим опозиционим странкама на Врачару, протест поводом 100 дана власти СНС. Прикупљање потписа за смену окупационе власти на Врачару у лику СНС у потпуности је успело. Акција је показала шта грађани мисле о манипулацији и крађи гласова које су довеле до власти СНС на Врачару.

Акција прикупљања потписа за смену направила је праву пометњу у редовима напредњака. Мислећи да ће опозициони стандови бити испред Општине Врачар, они су већ око 9.30 поставили десетак својих штандова и заузели сав простор испред општине. Изненадила их је вест да су штандови опозиције постављени на платоу Соје Јовановић, па је настала права лудница око хитног премештања напредњачких штандова на ову локацију. Своје штандове поставили су на периферију јер су централно место већ заузели ДЈБ и друге странке из Коаллиције за Врачар. Трпали су и по три штанда с једне и друге стране, буквално су се сместили по средини тротоара, али грађани су их заобилазили, дајући потписе опозицији.

Бес и немоћ напредњака кулминирали су пред крај акције прикупљања потписа. Кад је, после 12 сати на платоу остао само штанд ДЈБ, група од 15-так СНС активиста, обучених у црно, пришли су нашем штанду и насилничким понашањем, примитивним провокацијама и позивом на кавгу онемогућили даљу акцију.

Ознаке

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар