Akcija Beograd

Akcija – 100 dana okupacije Vračara

Pokret Dosta je bilo organizovao je, zajedno sa drugim opozicionim strankama na Vračaru, protest povodom 100 dana vlasti SNS. Prikupljanje potpisa za smenu okupacione vlasti na Vračaru u liku SNS u potpunosti je uspelo. Akcija je pokazala šta građani misle o manipulaciji i krađi glasova koje su dovele do vlasti SNS na Vračaru.

Akcija prikupljanja potpisa za smenu napravila je pravu pometnju u redovima naprednjaka. Misleći da će opozicioni standovi biti ispred Opštine Vračar, oni su već oko 9.30 postavili desetak svojih štandova i zauzeli sav prostor ispred opštine. Iznenadila ih je vest da su štandovi opozicije postavljeni na platou Soje Jovanović, pa je nastala prava ludnica oko hitnog premeštanja naprednjačkih štandova na ovu lokaciju. Svoje štandove postavili su na periferiju jer su centralno mesto već zauzeli DJB i druge stranke iz Koallicije za Vračar. Trpali su i po tri štanda s jedne i druge strane, bukvalno su se smestili po sredini trotoara, ali građani su ih zaobilazili, dajući potpise opoziciji.

Bes i nemoć naprednjaka kulminirali su pred kraj akcije prikupljanja potpisa. Kad je, posle 12 sati na platou ostao samo štand DJB, grupa od 15-tak SNS aktivista, obučenih u crno, prišli su našem štandu i nasilničkim ponašanjem, primitivnim provokacijama i pozivom na kavgu onemogućili dalju akciju.

Oznake

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar