Саопштењe

Злоупотреба имена покрета Доста је било

Владимир Ђукановић, посланик СНС и водитељ телевизијске емисије коју сваког дана злоупотребљава за примитиван политички обрачун и блати новинарску професију представљајући се као новинар, пожалио се да је добио анонимно претеће писмо. Уз ограду да озбиљност ниједне претње не желимо да умањимо, Ђукановићево претеће писмо изгледа као најобичнија фарса и личи на његово ноћно “кречење” Лутрије Србије.

sloboda-stampe

Будући да је писмо потписано са “диверзантски одред Не давимо Београд у сарадњи са ДЈБ” најоштрије осуђујемо злоупотребу имена нашег покрета. Језик и фразе које су употребљене у овој фарси одражавају стил људи блиских Ђукановићу.

Посебно је опасно што Ђукановић објављивањем оваквог фарсичног писма, састављеног од исецканих слова из премијерових таблоида, извргава руглу опасност којој су изложени новинари суочени са претњама смрћу, батинама, вербалном агресијом коју према њима показује управо премијер и медији међу које спада и Ђукановићева емисија. Опасан је цинизам Ђукановићева кад каже да је затражио заштиту од НУНС-а, новинарског удружења које је стално на мети премијера и самог Ђукановића.

У последње две године драстично је увећан број напада на новинаре, а нападачи нису откривени чак ни у случајевима кад су новинари крвнички претучени због свог критичког мишљења или националне припадности. Забележено је 128 напада, а није било адекватне реакције државе. На поједине новинаре је закачена мета захваљујући оптужбама да су плаћеници страних амбасада, НАТО-а или страних фондација и да раде у њиховом интересу. Ђукановић је један од креатора те атмосфере.

Покрет Доста је било подсећа полицију и тужилаштво на њихову обавезу да расветле све случајеве напада и претњи новинарима, јер у супротном ојачавају државу страха и насиља коју гради премијер.

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Kao Milovi izmisljeni teroristi da bi posluzili svrsi i dokazivanju da je DF placen od strane susedne zemalje i Rusije, Tako i ovde po istom scenariju se izmisljaju napadaci da bi se verovatno isprozivali DJB i neko drugi. Ne znam da li je cilj da se DJB proglasi teroristickom grupacijom ali u banani Srbiji je sve moguce.

  • Ovakvi postupci, po meni, dokazuju da je AV iskreno uplašen, tj. o ovim potezima mora se razmišljati i planirati ti ih. Ako AV pored svih otvaranja fabrika i borbe sa Rusima i Amerikancima slikanjima i intevjuima , ima ekipu koja razmišlja o ovim potezima, treba ovo iskoristiti. Predlažem da DJB predloži Belog Preletačevića za predsednika republike, vrhunac Vučićeve političke borbe. Beli bi trebao da otvoreno podržava AV-a jer, pa njegovi Preletačevići su najviše prosperirali. Sa jedni strane, ako igramo kolo igramo ga i mi i vi, sa druge strane izvuku se glasovi. Svestan sam da je ovo spuštanje na nivo budale, ali budalu ne možeš ubediti argumentima sem ako je argument pesnica.

  • Ovaj postupak mi liči na plagijat i to ni manje ni više već od Njemačke pred drugi sv. rat. Vođe , a vjerovatno iz glave Gebelsa, smislile su da sa svojim vojnicima, preobučenim u uniforme Poljske vojske, napadnu jedno mjesto u Njemačkoj. Poslije čega je uslijedio žestok napad na Poljsku, a što je označilo i početak drugog sv. rata. Pozdrav srdačan…

  • “Штрајк глађу” пре неколико година садашњег актуелног председника државе Томислава Николића, исконструисане претње од стране ДЈБ Владимру Ђукановићу водитељу KCN телевизије и посланику СНС у Скупштини Србије и најновије, што је страшно ако је у потпуности истинито – прирема за атентат на г. Вучића у близини породичне куће у Јајинцима показују да нешто у овој земљио збиљно шкрипи и да је СНС у својеврсном страху. Уосталом, г. Вучић је на недавној конференцији за штампу изразио бојазан да ће му се нешто десити у блиској будућности. Или су јавна и државна безбедност озбиљно заказале, или међу њима нема праве сарадње. Напокон, нису ли полиција и тужилаштво имали неколико озбиљних гафова – почев од тога да месецима постоји кртица у полицији која је за новац одавала службене тајне страним агентурама и да је тек сада откривена, до тога да ни након 6 месеци се не зна ко је и по чијем наређењу рушио објекте у Херцеговачкој улици као и ко је наредио полицији да не интервенише? Крајње је време да се дају одговори на многе ствари, јер ако премијер државе није сигуран, шта рећи за обичног грађанина.

  • Nazadnjaci ne znaju kako vise da odrze rejting koji svakim danom ide silaznom putanjom pa ovako drzavnim udarima,atentatima…skrecu paznju sa zivotnih pitanja,korupcija na sve strane,nizak standard,ljudi masovno odlaze,nesposobni sa kupljenim diplomama se uvukli u fotelje.Iskreno ne verujem da je bilo p od pokusaja i a od antentata ali eto videcemo u narednim danima.A ko bi i izvrsio antentat pa to mogu da urade oni isti za koje on sam kaze da nema snage da im se suprostavi – navijaci a ustvari dileri droge i cega sve vec a on je vlast on kontrolise miliciju,bezbedonosne sluzne…obracunaj se sa njima ako ne mozes idi sa vlasti i pusti nekoga ko to moze. Demagog ce pred same izbore opet napraviti neki “drzavni udar” ili “antentat” kako bi kao Milo dobio sto vise glasova onih naivnih koji i danas veruju u njegove price o BDP,suficitu…Tonemo kao Titanik a slusamo bajke svaki dan,sa prodanim vlasnicima televizija koji pustaju rijaliti po ceo dan i pricaju ode i hvalospeve o uspehu demagoga koji zauzvrat daje bogate donacije tim televizijama naravno iz narodne kase!