Војводина Политика Саопштењe

Зрењанин: Ћутање, обмане и мрак у Скупштини Града

Грађани Зрењанина морају да знају да листа око СНС-а већ сама има потребну већину у локалној Скупштини за изгласавање свих тачака које предложе. СПС их подржава у свему још поврх тога.

4.11.2016. на 5. седници Скупштине Града опет су показали свој начин рада. Њихови одборници аутоматски гласају за све тачке које СНС, Градско веће и градоначелник предложе, без икаквог сагледавања суштине проблема и без икакве расправе. Да постоји иоле мало савести код њих понеко би поставио и неко питање. Морамо подсетити грађане да су се приликом давања заклетве при преузимању одборничких мандата ти људи обавезали се да ће радити у интересу грађана. Оваквим понашањем показују да никако не раде у интересу грађана Зрењанина, већ искључиво за своје шефове, партије, личне интересе.

bez-diskusije-censorship-1315071_1920

Не знају шта ће са одређеним јавним предузећима. Уместо да смање већ превелики број запослених у Градској управи којих по нашим неким прорачунима има 10-15%, они ће још придодати велики број партијских послушника у јавни сектор. Зашто ти људи имају права на делуx социјалну помоћ (како је ми називамо), зашто не иду на биро и не примају исте надоканде и евентуално социјалну помоћ као и остали грађани? Одговор се сам намеће – очигледно СНС-у требају партијски послушници. Међутим, несрећа је у томе што сви ми плаћамо то њихово партијско намештење. Да би апсурд био још већи, на седницама Скупштине Града они одборницима намећу, пред сам крај заседања, тачке за које одборници не добију никакав материјал.

На последњој седници, коју смо из протеста напустили (јер и са нама и без нас СНС већина може да изгласа највеће махинације које могу ужасно пуно да коштају грађане), додате су тачке дневног реда које се тичу јавно-приватних партнерстава у области енергетике и снабдевања топлотном енергијом. То су ствари од изузетне важности за Зрењанинце, а уводе се на мала врата на такав начин да опозиција нема времена нити материјала да ту проблематику проучи, укаже на недостатке, а одборници владајуће већине по команди, притом не водећи рачуна о интересима оних који су за њих гласали, гласају “За“. Иначе ови поступци и сама проблематика је ставила у запећак, тј. из дискусије елиминисала, предлоге за допуну дневног реда опозиције који су се тицали обнове Средње ЕГШ “Никола Тесла”, јавности седница и др.

Покрет Доста је било се никада на овакав начин неће понашати и својим деловањем ћемо се увек борити за здраворазумски приступ политици и интересе грађана. Осуђујемо горе наведене поступке владајуће већине јер се боримо за транспарентност у свим сферама јавног деловања и пословања. Ово што ради СНС већина јесте један мрак и обмана јавности.

Светлана Вукобратовић
Одборница Покрета Доста је било у Зрењанину

ДЈБ Војводина

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Pa imaju na koga da se ugledaju!. Da ste pod Majinom ingerencijom, proradilo bi zvonce… 🙂 Salu na stranu, kako vreme prolazi, SNS i njegovi trabanti sve ogoljenije ispoljavaju svoju prizemnost.Naravno da diploma i titula ne cine coveka!