Autorski tekst Mediji Policija

Zastraši, pa vladaj

Dva dana ne mogu da prestanem da razmišljam o naslovnoj stranici Informera objavljenoj u petak. Pored nepregledne kolekcije sumanutih naslova i natpisa, ova bi mogla da odnese pobedu ne samo u ovoj kategoriji, već i u još jednoj, mnogo mračnijoj, jezivoj i zastrašujućoj. Naime, objavljeno je kako navodno CIA sprema ubistva kritičara vlasti, a da će za ta ubistva biti optužena Vlada. Svako iole medijski pismen ume da shvati direktno upozorenje koje čak nije upakovano u neku “maskirnu” formu, već je pretnja potpuno ogoljena.

ana-stevanovic

Efekat koji treba da postigne, osim da zastraši, jeste da se svi mi koji kritikujemo vlast, a ne osećamo nikakvu ”ličnu mržnju” i slične, isuviše često upotrebljavane fraze, zaćutimo i primirimo, makar dok ludilo ne prođe. U suprotnom će upozorenje koje nam visi nad glavom, poput mete zalepljene na čelo, biti ostvareno.

Gledajući tu pretnju i čitajući tekst na prvim stranicama u kome smo upozoreni da se ”sprema najgore”, setila sam se Noama Čomskog, velikog istoričara, filozofa i aktiviste, i njegovih 10 strategija manipulacije ljudima putem medija od strane vlasti koje bi svako ko živi u represivnim i totalitarnim društvima trebalo da ima uvek na umu. Jedna od strategija odnosi se na buđenje emocija, odnosno njihovu zloupotrebu. Kako Čomski objašnjava, kad se probude emocije poput straha, besa, nesigurnosti, tada kritička svest biva potisnuta i omogućava se pristup nesvesnom čime vlast može uticati i izazvati određena ponašanja.

informer-pretnjeStrah od smrti je najintenzivnija emocija koja se može osetiti. On parališe misli, duboko uznemirava, izaziva u ljudima osećanje neprestane pretnje za koju ne znamo odakle niti kada može doći. Ophrvani konstantnom brigom za svoj život, svu energiju koristimo za očuvanje sopstvenog opstanka. Čak i sama pomisao da kritikujemo, čini nas duboko anksioznim. Onaj, koji je došao na ideju da takvu otvorenu, direktnu i neuvijenu pretnju objavi na naslovnoj strani, toga je potpuno svestan. Očekujući da će zastrašivanjem ućutkati kritičare, aktuelna vlast namerava da slobodno nastavi da urušava institucije, zakone i vladavinu prava. Zastraši pa vladaj, njen je očigledan moto i “know how”.

Pre više od sedam vekova, u mračnom srednjem veku, Dante Aligijeri je napisao da su ”najmračniji krugovi pakla  namenjeni onima koji u vremenima moralne krize ostanu neutralni i suzdržani.” I pored očiglednih, najsramnijih pretnji, naša dužnost jeste da kritikujemo i borimo se protiv vlasti koja ne čini baš ništa dobro za građane. Desetine hiljada mladih koji svake godine s kartom u jednom pravcu napuštaju Srbiju, stotine hiljada ljudi koji žive od socijalne pomoći, gotovo isto toliko nezaposlenih koji godinama tragaju za dostojanstvenim poslom i hiljade dece koja žive u apsolutnom siromaštvu predstavljaju samo mali deo rezultata (ne)činjenja aktuelne vlasti. Najveći deficit u ”novijoj srpskoj istoriji” zemlju gura u potpunu sunovrat. Ostati nem na takva nepočinstva i ne kritikovati rezultate koji su proverivi, jeste znak odsustva hrabrosti i pristanak na nepočinstva aktuelnog režima. Ćutanje je u ovom slučaju znak da vlast može otvoreno pretiti svojim kritičarima sa naslovnih stranica svojih propagandnih glasila. Nemojmo dozvoliti da nas zastraše, jer ukoliko uspeju, bićemo sami odgovorni za nastavak njihove pogubne vlasti.

dr Ana Stevanović
narodna poslanica
članica pokreta “Dosta je bilo”, Novi Beograd

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Prvi čovek SNS je svakako izgubio meru za realnost u svakom pogledu, ili narodski rečeno “izgubio kompas”. S jedne strane postoje pretnje njegovih elektronskih i pisanih medija nepodobnim i neistomišljenicima, a s druge strane se sam g. Vučić predstavlja da je izgradio više autoputeva nego Broz (Josip Broz Tito) za 35 godina vladavine (ja bih dodao još od vremena Hrebeljanovića, turaka, Obrenovića i Karađorđevića!).
    Šta više, od nedavno izjavljuje da će napraviti dvostruko više puteva (od tog istog Broza). G. Vučić bi morao znati da su za vreme Broza pravljeni putevi u zemlji koja je imala 256.804 kvadratna kilometra površinu, a Srbija tri puta manje i to sa KiM. Lepo je biti ambiciozan, ali postoje granice i načini prezentovanja ambicioznosti. Toga ovde nema, i graniči se s neukusom.
    Drugo, samo dug Srbije je nekoliko puta veći nego celokupne Brozove države (SFRJ), a za vreme njegove vladavine je uvećan upravo toliko koliko je SFRJ imala u vreme raspada. Tadašnja zemlja je imala 12 milijardi dolara duga, a za Srbiju neka sam kaže koliki sada je dug u evrima. Broz
    Treće, koliko je nezaposlenih bilo na celoj teritoriji Brozove SFRJ, a koliko je sada?
    Četvrto, u Brozovoj zemlji nije bilo kupovine fakultetskih diploma, magistratura i doktorata, plagijata doktorata što je sada slučaj počev od najviših funkcionera ove države.
    U vreme raspada Brozove SFRJ, zemlja je bila srednje razvijena u rangu Irske, Portugalije i još nekih zemalja. Gde je sada Srbija a gde su ove zemlje? I, ko je s kim bio u vlasti devedesetih godina prošlog veka kada su naša “kola krenula nizbrdo”?
    Treba li još da se nabraja, kako bi umišljeni “mali Broz” shvatio da je on ipak samo premijer jedne male države u kojoj mu vršljaju domaći i strani špijuni, agenti stranih sila, visoki službenici policije prodaju službene tajne, strani ambasadori drže lekcije na ponašanja ministara, skupštinska zasedanja pretvorena u “reality show” poput “snajki” sa Happy TV (od kojih je glavna snajka predsednica skupštine)……. itd?
    Bože, ima li te? Oprosti im, ne znaju šta govore.

    • Interesantan je ovaj nebulozni pokušaj poređenja sa Titom, znajući valjda koliki je Tito bio veliki državnik i da se vredi samo sa njim porediti. Pa evo da vidi AV sa kim se je u koštac uhvatio navešću samo jedan primer iz obnove i izgradnje posleratne Jugoslavije. Naime godine 1947 kada rat u Jugi još nije bio okončan jer su još vršljali odmetnuti ustaše, četnici i balije Tito, verovatno ne sam donosi jednu od odluka, da izgradi prugu Šamac- Sarajevo. Pa evo za ovog populistu poprilično detaljan opis kako je počelo, šta se je radilo i uradilo i za koje vreme. Bojim se da ako ovo pročita AV i njegova posrebrena podpresednica zadužena za gradnju i koja je osudila domaću firmu za kašnjenje jer je upotrebila “stare” mašine ne naprave harakiri. Znate, to je ono kada ne izvrše obećanje i obavezu da nešto urade onda Japanci čine obredno samoubistvo! Mada ne verujem, pa nismo mi Japanci!
      Elem, pročitajte sa pažnjom, posebno, početak radova 1 april, završetak 15 novembar 1947 godine i sve će vam se o sadašnjem AV, konkurentu onom Titu sve samo kasti:

      Pruga Šamac-Sarajevo
      Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije

      Pruga Šamac – Sarajevo, dužine 240 kilometara, izgrađena je od 1. aprila do 15. novembra 1947. godine. Na pruzi je postavljeno ukupno 302 km koloseka, ugrađeno je 288 skretnica, od čega devet tunela ukupne dužine 2.267 metara, 17 mostova od kojih 14 preko reke Bosne, a po jedan preko Spreče, Lašve i Save. Dužina čelične konstrukcije mostova, uključujući i onaj preko Save, je 1.330 metara.
      Duž omladinske pruge Šamac – Sarajevo je u toku 1947. godine izgrađeno 107 staničnih zgrada i objekata, a najveći od njih su bile stanične zgrade u Sarajevu, Zenici i Bosanskom Šamcu. Uporedo sa radovima na izgradnji pruge, graditelji su radili i na izmeštanju uzane pruge pa su izmestili ukupno 73,5 kilometra pruge uskog koloseka.
      Tunel Vranduk, dug 1.534 metara, jedan je od primera ljudskog podviga tokom izgradnje pruge i ujedno najveći objekat na omladinskoj pruzi. Iz tunela je izbačeno 62.519 m³ brdske mase, a za njegovo obziđivanje izvedeno je 12.890 m³ betonskih radova. Radovi na tunelu počeli su 10. marta 1947. godine, a potpuno su završeni i kroz tunel je položen kolosek 27. oktobra iste godine, odnosno 11 dana pre roka. Radovi na Vranduku odvijali su se u stalnom takmičenju radnih brigada i stručnih minera koje je dalo velike radne rezultate. Najveće dnevno napredovanje u tunelu sa obe strane iznosilo je 17,5 metara, a ostvareno prosečno dnevno napredovanje je bilo 3,47 metra.
      Most „Narodne omladine Jugoslavije“ na Savi kod Šamca najveći je most na omladinskoj pruzi. Njegova dužina iznosi 600 m, a težina gvozdene konstrukcije 832.000 kg. Most je izgrađen 14. jula, 16 dana pre roka. Usek Lašva po sastavu materijala predstavljao je vrlo težak i ozbiljan zadatak za graditelje. Ranije se mislilo da se na mestu useka probije tunel, ali je, da bi se izbeglo prokopavanje tunela i veliki materijalni izdaci, rešeno da se delimično poruši greben koji se nalazi uz obalu Bosne, nedaleko od stanice Lašva i da se tuda provede nova pruga. Ovaj ogromni posao, koji je zahtevao velike napore omladinske radne brigade, završio je sa uspehom. Preko 94.000 m³ kamenog materijala razbijeno je i prebačeno na obalu Bosne. Da bi se rad odvijao, trebalo je obezbediti i 25 ambulanti sa 2.500 kreveta, stručno osoblje sa lekarima i drugim tehničkim osobljem, napraviti i opremiti oko 600 baraka za smeštaj brigadira, odnosno obezbediti oko 1.000 hektara zemljišta uz prugu pogodnog za pretvaranje u bašte za gajenje povrća potrebnog za ishranu brigadira.
      Prugu je izgradilo 211.381 brigadira svrstanih u 887 omladinskih radnih brigada. Socijalni sastav graditelja pruge je bio: 55.812 radnika, 112.277 seljaka, 34.613 đaka i 8.669 intelektualaca. Na pruzi je istovremeno u toku gradnje radilo 170 inženjera, 157 tehničara i 6.000 raznih stručnih radnika. Za izvođenje ogromnih i složenih radova na izgradnji pruge bilo je potrebno stvoriti detaljan plan razvitka radova i izvršiti raspored ljudstva. Bio je to organizacioni zadatak Štaba za izgradnju pruge. Rukovodstvo omladine izradilo je raspored dolaska i odlaska omladinskih radnih brigada koje su učestvovale na izgradnji pruge, što je omogućilo ravnomerno odvijanje radova. Prema tome planu brigade su radile na pruzi u tri smene, a svaka smena je imala dve grupe izuzev treće smene koja je imala tri grupe.
      Pored omladine iz Jugoslavije na izgradnji pruge učestvovala je i omladina iz 42 zemlje, ukupno 5.842 omladinca i omladinki radilo je u 56 radnih brigada i grupa. Na pruzi je radila omladina: Poljske, Čehoslovačke, Lužice, Bugarske, Grčke, Rumunije, Mađarske, Engleske, Italije, Francuske, Danske, Švedske… Od 56 inostranih omladinskih brigada i grupa, u kojima je bilo zastupljeno 46 raznih narodnosti, 33 brigade i grupe su proglašene udarnim, a neke od njih i više puta.
      Izgradnja pruge Šamac-Sarajevo 1947. godine je imala i edukativan karakter. Tokom radne akcije je opismenjeno 15.876 omladinaca ili 87 odsto od nepismenih na pruzi, osnovano je 41 vrsta raznih stručnih kurseva, 12.500 graditelja se posle dvomesečnog rada zaposlilo u razne privredne grane kao kvalifikovani radnici, intenziviran je bio rad na kulturno prosvetnom polju gde su organizovana mnogobrojna predavanja i kursevi, formirani tečajevi sa ispitima, brojne predstave i priredbe.
      Na izgradnju pruge je dovedena mehanizacija iz gotovo cele Jugoslavije. S obzirom na vrstu radova, vidnu ulogu u izgradnji pruge odigrale su građevinske mašine i mehanizacija. Na pruzi je radilo 539 kamiona, 106 buldoždera, 90 kompresora, 25 skrepera, 93 mješalice betona, 27 automatskih nabijača, 20 transportera, 118 agregata, 21 drobilica i 19 traktora. Mediji su bili jako prisutni u ovom poduhvatu i imali su izezetnu mobilizatorsku ulogu. Dnevni list „Borba na omladinskoj pruzi“ izlazila je dnevno u 24.500 primeraka, a od početka do kraja radova na pruzi izašlo je ukupno 4.842.000 brojeva. Radio-stanica „Omladinska pruga“ emitovala je 3.364 emisije sa 55.388 minuta programa. Dnevni list i radio-stanica su mnogo doprineli uspešnom odvijanju radova na pruzi, razvijanju takmičenja, otklanjanju nedostataka i grešaka u radu.
      Prvi voz na pruzi Šamac-Sarajevo, krenuo je 16. novembra 1947. godine. A prugu je lično otvorio Josip Broz Tito, 1948. godine na otvaranju nove železničke stanice u Sarajevu.

      Da je uzeo Velju ili Mrku pa da njih k…. vadi čovek bi i razumeo ali na Tita. Sitna si ti riba rođo. I jedna žaba se svakako htela da potkuje da bi bila konj ali kad je skočila u vodu nikad više iz nje nije izašla! Neznam zašto me sve ovo podseća na tu basnu?

  • U Srbiji sve se svelo na dramu i rijaliti i to svaki dan!To valjda pali onih 10-15 % sns botova sto glasaju za njihovog gospodara pa im tako odrzava paznju.Dok je vecina naroda zgrozena ovakvim ponasanjem vlasti,medija sto novina sto televizije botovi se jos vise ostre i socnije jedu sendvice i piju sokice koje uredno dobijajaju.Prosto ne mogu da verujem gde ja zivim!Na sta se sve svelo.Drzavni udari,atentati…pa sta je ovo Kolumbija?!A niko kriv,niko uhapsen,ne po tom pitanju a mi iz drame zvane ludilo i histerija vlasti i njenih botova nikako ne izlazimo.Pitam se ima li kraja ovoj histeriji u koju smo upali?Hoce li se ovaj narod opametiti i na izborima izabrati bar jednom one koje bi hteli stvarno dobro nasoj Srbiji.Opseli na nepismeni,korumpirani botovi koji su u zadnjih par godina pokupovali toliko diploma da sada i oni sami vec veruju da su to stekli na posten nacin a mi zbog takvih upravo propadama i takvi stvaraju haos i paniku medju gradjane jer znaju da ovu priliku koju sada imaju da kradu,gospodare,kupuju diplome…nikada vise nece imati i zato i padaju na ove price i zele da je prestave kao stvarno stanje.BIA,CIA,FBI…sta sve vec nismo culi,a niko da odgovara za taj haos!Razni Vulini,Vucicevici,Mitrovici…serviraju ono sto odgovara njihovom vodji a da li su po pravilu bar pozvani na informativni razgovor kada toliko toga znaju i da se vec jednom pohapse ti za koje oni tvrde da stvaraju terorizam u nasoj drzavi?Naravno da ne.Jer su oni ti koje drzava placa da stvaraju to ludilo u zemlji kako bi se sto duze odrzali na vlasti a da narod ne bude okupiran teskom finansijskom situacijom vec neka se zanima rijalitijem tako ce zaboraviti na bedu.

    • Dragi Nikola, pažljivo sam pročitala Vaš komentar. Što se botova tiče, oni su samo produkt besmisla aktuelnog sistema. Da postoji uređen sistem koji nudi obilje mogućnosti i zdravih perspektiva za mlade, oni sigurno ne bi svoje dane trošili na besmislen posao kojim pružaju održanje sistema koji i njih same gura u blato.
      Pitate da li će se narod opametiti… Poznato je da represivnim i diktatorskim sistemima obrazovani i misleći ljudi predstavljaju najveći trn u oku. Takvi su ujedno i najveći kritičari sistema. Ova vlast je do savršenstva dovela modus po kome gomila mladih, školovanih, obrazovanih ljudi napušta zemlju u nedostatku ikakve perspektive. Vlasti ovo u potpunosti odgovara.
      Rijaliti o kojima govorite služe ”anesteziranju” naroda, tako da umesto praznog novčanika/radne knjižice/ frižidera, glavna tema bude besmislen i isprazan razgovor ljudi sa margina društva.
      Ono što zajednički možemo uraditi jeste buđenje svesti. Verujem svim srcem da je to početak koji će pokrenuti lavinu i čini mi se da se tu slažemo. Svako dobro želim!

  • Vec sam napisao i ponovicu: Samo kulturno, ne reagujte na njihove provokacije i sami ce se srusiri. Ne dozvolite da Vas uvuku u njihov nacin komunikacije/obracuna sa politickim neistomisljenicima. Morate da znate da ovu „igru“ Vi vodite, ako imate jasna i stroga pravila/principe kojih se drzite pobeda ce doci. Do pobede!

    • Dragi gospodine Ljubo, pokušaji uvlačenja u blato su svakodnevni. Međutim, koliko god neprijatni bili, mi se protiv njih možemo boriti upornim fokusiranjem na suštinu. To je ono što činimo i prilikom nastupa u Narodnoj Skupštini. Hvala Vam na podršci.

  • Ana sta mislis jer postoji mogucnost za skoriju pobedu na izborima?Ili ce se cekati do 2024 na buduce generacije koje budu imale pravo glasa na izborima?Vec je svima jasno da oni koji godinama ne izlaze na izbore da se na njih ne moze racunati,a oni koji izadju glasaju za iste.

    • Ako oni koji godinama ne izlaze na izbore opet na sledecim apstiniraju, i zasluzili su Danteova predvidjanja.(Naravno, ovo govorim metaforicno!)

    • Uvaženi Dragane, iskreno verujem u pobedu. Volela bih i nadam se da će biti znatno brža nego što priželjkujemo. Lep pozdrav

  • Unekoliko mi je …drago (? ne znam da li je to najsrećnija reč)… što čelnici DJB dele moj pogled na tu naslovnu stranicu.
    Kad sam video to smeće, rekao sam kolegama otprilike isto što iznosi pokret ovde na sajtu – strah me je da da bi ovo mogao biti uvod u nešto strašno što može da se desi. Svi su mi rekli da preterujem, ali…
    -kažu, što bi to radio, ne može mu niko ništa
    –kažem, njegovo je vreme prošlo, puca po šavovima, sledeća godina je sudbonosna i on se bori da je preokrene u svoju korist
    -kažu, ma nemoguće da se to desi, prošla su ta vremena
    –kažem, najgora su se vremena vratila već odavno; po mnogim kriterijumima, ovi su gori od Slobinih i Mirinih vremena/ljudi
    -kažu, ma nije im u interesu, izaći će ljudi na ulice ako se ubije neki čelnik opozicije
    –kažem, ne mogu da računam na ZDRAV RAZUM sadašnje vlasti; rezoni zdravorazumske osobe i vlašću opijenog i poltronima okružnog premijera su dijametralno različiti

    Nadam se da se moj strah, da OVAKAV premijer neće predati vlast olako neće ostvariti.
    DJB, velika podrška !

  • Postovana Ana.
    Želim da vase strahove pripisem politickom neiskustvu nikako zluradosti.
    Iako nisam čitalac informera ovo o čemu oni pišu nije nikakva pretnja nego ustaljena praksa uglavnom zapadnih obaveštajnih službi koje se i najviše bave prevratima vlada koje im ne odgovaraju po celom svetu…Dakle, nista novo…stare metode specijalnog rata a to sto je ovo javno i objavljeno mozda je bas spasilo živote nekim ljudima koji bi inače postali žrtve prilikom realizacije takvih mnogo puta već viđenih operacija.
    I ako pomislite da sam teoretičar zavere…samo pogledajte svet oko sebe i pola planete koja gori i nestaje u dimu naftnih ratova…Sve najbolje

    • Poštovani Storno, i ja bih iskoristio priliku da vaše banalizovanje potencijalno opasnih stvari pripišem nerazmišljanju, nikako zlonamernosti.

    • Svi mi odlično znamo ko se prvi dosetio da upotrebi sintagmu “političko neiskustvo” primenjenu na DJB i ko je u Skupštini besomučno rabi otkako je DJB posle poslednjih izbora postao parlamentarna stranka (pokret). Da, upravo oni (Gojković, Martinović…) koje možda ne karakteriše “političko neiskustvo”, ali ih karakteriše nemanje ni trunke mozga u glavi, neznanje, pokvarenost, koristoljubivost i… da ne nabrajam sav mulj u kom može da se valja jedno ljudsko biće. To što ste nesveno, papagajski, ili vrlo svesno, zlonamerno, upotrebili tu sintagmu govori kom taboru pripadate. Svesno ili nesvesno.

      Ako se političko iskustvo sastoji u tome da se utališ sa svima koji ti mogu biti od koristi, korisiš poziciju da pribaviš sebi privilegije, radiš samo u cilju vlastitog opstanka na vlasti, zloupotrebljavaš svoj položaj itd., onda je istina da je DJB “neiskusan” i nadam se će takav i ostati.

    • Poštovani, upravo motivisana željom da ovakva pisanja nikada, nigde ne postanu ustaljena praksa, napisala sam ovaj tekst. Ovakva glasila ne priliče civilizovanim društvima.

  • Pretnje Pokretu sam predvideo u aprilu. Količina pretnji je srazmerna uticaju koji DJB postiže. Ovakve pretnje sam očekovao tek početkom naredne godine. To znači da je DJB ranije od mojih predviđanja postao pretnja političkim ciljevima SNS-a.
    Pokret je za ovih pola godine zadržao principe doslednosti i upornosti sa da je veće dobro po tome prepoznatljiv. Ustrajavanje kod ovih načela podiže uticaj DJB.
    Konstruktivnost delovanja DJB ogleda se u parlamentarnom delovanju gde se malobrojnija ekipa DJB uspešno nosi sa daleko mnogobrojnijom SNS i pored svih upotrebljenih smicalica koje su očekivane.
    DJB je krajnje konstruktivnim stavovima o spoljnopolitičkim pitanjima jasno stao na stranu građana Srbije štiteći njihove interese. To je i bio okidač sadašnjih pretnji.
    Oglašavanjem pretnji i čvrstim stavom da će se na politici kojom vladaju načela istrajati su moćmo oružje protiv ostvarenja pretnji pogotovo ako se javnost u to široko uključi.

  • Ana, bez straha, molim Vas ili molim te. Besmisleni naslov jednog tabloida verujte mi da nije razlog za bilo kakav strah, govorim Vam sa pozicije učesnika rata na Kosovu. Vi ne smete da posustanete, to je politika bez koje ce cela Srbija biti u velikom beznađu i strahu za budućnost svoje dece. Veliki pozdrav

    • Dragi gospodine Aleksa, postustajanje niti odustajanje nikako nije opcija. Svojim tekstom želela da ukažem da je ovakvo pisanje za svaku osudu i potpuno nedopustivo. Ono što plaši više nego naslovna strana, jeste ćutanje i osuda javnosti. Hvala Vam na komentaru.

  • Samo jedno mi stalno bode oči: zašto mi biramo samo one koje ćemo poslije da kritikujemo… zato što neće da odu sa “vlasti” koju su eto, zloupotrijebili. Znalo se od samog početka, ali ne zna se od kada i koje “vlasti” je to počelo. Onda kažemo da smo stalno isti tu i na istim pozicijama vrtimo se u krug. Koja smjena “vlasti”… Ajde da malo kritikujemo nas bez vlasti, a ne stalno vas i njih, a ono mi se izuzima, malo okolo ili tu negdje; možda će onda i nama dati u ruke nešto sa čim se može početi ispravno i iz početka. I bez “anksoznosti” i osjećaja krivice, molim, što “novinari” pišu svašta i prije nego što se već dogodilo, znamo šta je to, to je: propast svih vrijednosti što su nam ikad išta značile, nama a i šire; a i otupili smo više ili “omatuvili” za prave stvari, pa nam tuđa kriv(d)a lijepo stoji, ne spada… kao pantalone pravog domačina u svojoj kući koja se davno “izgubila”, a i on malo s njom…

  • Ljudi,zar vam se ne cini da je premijer malo egomanijakalan? Mene on plasi. Kada on nastupa,trebalo bi na TV-u da pise ono upozorenje- 12.Zaista,bez sale.

  • Ana, samo kulturno, istrajno i hrabro u Skupštini. Tekst je odličan i trebate da pišete o tome. Ljudi na svakom koraku trebaju da budu obavešteni i informisani i trebaju da čuju drugu stranu priče. Verujte mi, najmanje polovina ljudi u Srbiji zna o čemu pričate ali nema gde to da čuje. Verujte mi da je veći deo naroda u Srbiji pošten. Ima i poštenih policajaca i poštenih sudija i poštenog običnog naroda. Kad se zver nadje u kavezu, ona će pokušati na svaki način da Vas uvuče u taj kavez. Informer i ovi poltroni od političara su sitne marijonete kojima naredjuju šta treba da rade oni koji su ih uhvatili u kandze. istrajte još malo. Taj Vučićević je kao što reče Jovo Kapidzić, koga uopšte ne poštujem i ne volim ni da čujem za njega ali, koji je izrekao jedan tačan naziv za poltronske novinare-“trubaduri”.