Војводина Медији Саопштењe

Уредница о гашењу телевизије – трпели смо неподношљиве притиске

Недавно смо објавили вест да се гаси један независан медиј и изразили жаљење због тога што ће грађани бити ускраћени за могућост да путем њега прате паралелно и равноправно изношење ставова власти и опозиције. Након нашег, објављено је и саопштење власника и уреднице телевизије ВК.

Зоран Милешевић и Дијана Суботички Милетић су, како преноси РТВ, изјавили следеће:
“Притисци које трпи ТВ ВК постали су неподношљиви и неодрживи за функционисање куће која се понаша као регионални јавни сервис и негује истраживачко новинарство. Све структуре јавних власти у Кикинди раде нетранспарентно и крију информације од јавног значаја. Одбијамо да постанемо СНС сервис или телевизија која ће пласирати хвалоспеве о власти без провере чињеница о раду било ког органа или институције”.

hand-977641_1280
Као што су храбро емитовали програм, тако се сада храбро од њега и опраштају.

Чињеница да Кикинда и окружење губе пуно одласком ВК телевизије је сада још очигледнија.

Покрет Доста је било даје подршку свим слободним медијима и новинарима који, и поред ових великих изазова, настоје да и даље објављују комплетне и истражене информације. Наставићемо да се боримо за медије какви треба да буду. Понављамо да, власт која све ради како треба нема потребу за контролом медија. Контрола медија је потребна политичким странкама које се труде да у јавности одрже позитиван имиџ за који су одавно изгубиле сваку основу. Поправљајући медијском манипулацијом слику реалности живота у Србији, покушавају да поправе слику о себи и сакрију чињенице да огромнан број грађана напушта Србију (58.000 људи у прошлој години) и да је све гори стандард, а катастрофално стање у партијским кадровима претрпаном јавном сектору који се финансира новцем грађана – пореских обвезника. Покушавају да сакрију здравство у тешком стању, образовање у којем куља незадовољство, стопу насиља у сталном порасту, нерешене афере поред којих у медијима отварају нове да покрију старе… Појединачним отварањима фабрика, ушушкавају гашења радних места на десетинама других страна. Отварањима појединачних путева покривају рупе и стање распадања на већини осталих путева. Спорадичним и понекад и дискутабилним помацима генерално покривају свеприсутна назадовања на свим осталим пољима и тачкама у Србији… За то су главна сметња медији који на игру хваљења и жаљења вође не желе да пристану.

Одбор покрета Доста је било
у Кикинди

Ознаке
ДЈБ Војводина

ДЈБ Војводина

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Kradu nam zivote, vreme i novac. Nadam se da cu za zivota dogledati kraj svemu. Tajkune koji su nastali besramnom pljackom drzave i korupcijom u sudskom procesu gde njemu i bliskim saradnicima i slicnima se oduzima sva imovina posle temeljne istrage i vraca drzavi. Da mafijaski sistem i ta korupcija nestanu a sve koruptivno činjeni biznisi i stvari nestanu i budu osudjeni. Svi smo bili isti do 91. A onda se odvojila funkcionerska pljackaska elita prvo od SPS (Beko , Misko idr) Pa redom kako se koja stranka na vlasti. Jedini koji je imao pre svih ovih je Karić. Bagra iz skupstine takodje ba de sudski procesuirana zbog zloupotrebe parlamenta. Hteli ste farmu od drzave e sada ce te da placate.

  • Poštovani,
    Jako lep članak. Ostaje žal što je još jedna nezavisna televizija ugašena.Vraćamo se u 90-te.Pa čak ni tada nije bilo ovako. Osim RTS-a sve ostale televizije su mogle da rade.
    Pozdrav

  • Poštovani,
    Evo gledam vesti u 09:00h na RTS-u i najavljuje se odmah prva vest konferencija za novinare na kojoj će Vučić predstaviti rad Vlade u prvih 100 dana.Najviše pomaka u oblasti fiskalne politike,deficit manji nego što je planirano.Onda vest koordonatora na Kosovu da je svaka porodica na Kosovu osetila kroz sadnice za maline i pakete pomoći za obnovu kuća pomoć Vlade.Treća vest Tome Nikolića o licemerju Prištine.Dakle to je ono o čemu pričamo samo lična promocija.Zasto ne pitaju te ljude na Kosovu koji brane Srbiju na teritoriji Kosova kako žive?Što ne pitaju ljude u Srbiji kako žive?