Vojvodina Mediji Saopštenje

Urednica o gašenju televizije – trpeli smo nepodnošljive pritiske

Nedavno smo objavili vest da se gasi jedan nezavisan medij i izrazili žaljenje zbog toga što će građani biti uskraćeni za mogućost da putem njega prate paralelno i ravnopravno iznošenje stavova vlasti i opozicije. Nakon našeg, objavljeno je i saopštenje vlasnika i urednice televizije VK.

Zoran Milešević i Dijana Subotički Miletić su, kako prenosi RTV, izjavili sledeće:
“Pritisci koje trpi TV VK postali su nepodnošljivi i neodrživi za funkcionisanje kuće koja se ponaša kao regionalni javni servis i neguje istraživačko novinarstvo. Sve strukture javnih vlasti u Kikindi rade netransparentno i kriju informacije od javnog značaja. Odbijamo da postanemo SNS servis ili televizija koja će plasirati hvalospeve o vlasti bez provere činjenica o radu bilo kog organa ili institucije”.

hand-977641_1280
Kao što su hrabro emitovali program, tako se sada hrabro od njega i opraštaju.

Činjenica da Kikinda i okruženje gube puno odlaskom VK televizije je sada još očiglednija.

Pokret Dosta je bilo daje podršku svim slobodnim medijima i novinarima koji, i pored ovih velikih izazova, nastoje da i dalje objavljuju kompletne i istražene informacije. Nastavićemo da se borimo za medije kakvi treba da budu. Ponavljamo da, vlast koja sve radi kako treba nema potrebu za kontrolom medija. Kontrola medija je potrebna političkim strankama koje se trude da u javnosti održe pozitivan imidž za koji su odavno izgubile svaku osnovu. Popravljajući medijskom manipulacijom sliku realnosti života u Srbiji, pokušavaju da poprave sliku o sebi i sakriju činjenice da ogromnan broj građana napušta Srbiju (58.000 ljudi u prošloj godini) i da je sve gori standard, a katastrofalno stanje u partijskim kadrovima pretrpanom javnom sektoru koji se finansira novcem građana – poreskih obveznika. Pokušavaju da sakriju zdravstvo u teškom stanju, obrazovanje u kojem kulja nezadovoljstvo, stopu nasilja u stalnom porastu, nerešene afere pored kojih u medijima otvaraju nove da pokriju stare… Pojedinačnim otvaranjima fabrika, ušuškavaju gašenja radnih mesta na desetinama drugih strana. Otvaranjima pojedinačnih puteva pokrivaju rupe i stanje raspadanja na većini ostalih puteva. Sporadičnim i ponekad i diskutabilnim pomacima generalno pokrivaju sveprisutna nazadovanja na svim ostalim poljima i tačkama u Srbiji… Za to su glavna smetnja mediji koji na igru hvaljenja i žaljenja vođe ne žele da pristanu.

Odbor pokreta Dosta je bilo
u Kikindi

Oznake

DJB Vojvodina

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Kradu nam zivote, vreme i novac. Nadam se da cu za zivota dogledati kraj svemu. Tajkune koji su nastali besramnom pljackom drzave i korupcijom u sudskom procesu gde njemu i bliskim saradnicima i slicnima se oduzima sva imovina posle temeljne istrage i vraca drzavi. Da mafijaski sistem i ta korupcija nestanu a sve koruptivno činjeni biznisi i stvari nestanu i budu osudjeni. Svi smo bili isti do 91. A onda se odvojila funkcionerska pljackaska elita prvo od SPS (Beko , Misko idr) Pa redom kako se koja stranka na vlasti. Jedini koji je imao pre svih ovih je Karić. Bagra iz skupstine takodje ba de sudski procesuirana zbog zloupotrebe parlamenta. Hteli ste farmu od drzave e sada ce te da placate.

  • Poštovani,
    Jako lep članak. Ostaje žal što je još jedna nezavisna televizija ugašena.Vraćamo se u 90-te.Pa čak ni tada nije bilo ovako. Osim RTS-a sve ostale televizije su mogle da rade.
    Pozdrav

  • Poštovani,
    Evo gledam vesti u 09:00h na RTS-u i najavljuje se odmah prva vest konferencija za novinare na kojoj će Vučić predstaviti rad Vlade u prvih 100 dana.Najviše pomaka u oblasti fiskalne politike,deficit manji nego što je planirano.Onda vest koordonatora na Kosovu da je svaka porodica na Kosovu osetila kroz sadnice za maline i pakete pomoći za obnovu kuća pomoć Vlade.Treća vest Tome Nikolića o licemerju Prištine.Dakle to je ono o čemu pričamo samo lična promocija.Zasto ne pitaju te ljude na Kosovu koji brane Srbiju na teritoriji Kosova kako žive?Što ne pitaju ljude u Srbiji kako žive?