Саопштењe Скупштина

Кад СНС не прави хаос, у Скупштини влада ред

Након што је премијер Србије у суботу изјавио да “посланици СНС имају налог да не реагују и да се не понашају бахато и безобразно” у Скупштини је данас владала релативно радна атмосфера, углавном се разговарало о амандманима на законе, осим неколико мањих увредљивих испада Александра Мартиновића нису се чуле увреде, посланицима Доста је било није искључиван микрофон. Није било хаоса.

skupstina

Премијер је очигледно схватио да му увреде које изговарају његове марионете не доносе жељене резултате, па је наредио да се смире. Данас се у Скупштини јасно видело да хаос изазивају посланици СНС, а да њима диригује председница Маја Гојковић, јер је хаос и циркус заустављен истог момента кад су председавајући Маја Гојковић и Верољуб Арсић почели да поштују Пословник. Посланици Доста је било све време само то и захтевају, да се поштује Пословник и да ред обезбеде они који председавају седницом.

Ред може да се обезбеди само ако се поштује Пословник, ако се микрофон не злоупотребљава да би се вређали посланици опозиције, ако председавајућа не омогућава увреде у оквири јављања по пословнику, ако се посланици не обраћају директно и са омаловажавањем једни другима.

Посланици Доста је било увек у Скупштини дискутују у оквиру теме, понашају се пристојно и никада не ометају. Пристојност и одговорност према гласачима нас обавезује да реагујемо на вербално насиље и не ћутимо на најбруталније увреде и лажи посланика СНС. Посланици ДЈБ су на вербално насиље увек одговарали јављањем за реч по повреди пословника, а кад нам то није дозвољавано протестовали смо аплаузима или напуштањем сале.

За увреде и изазивање хаоса задужене су премијерове лутке: Маја Гојковић, Верољуб Арсић, Александар Мартиновић, Марјан Ристичевић, Марко Атлагић, Александар Марковић, Крсто Јањушевић, Александра Томић. Премијеров налог да се “не понашају бахато и безобразно” унео је ред у Скупштину и истовремено је на очигледан начин деградирао јер је поново показао да су посланици само инструменти у рукама премијера који је разрушио све институције у држави.

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Честитам посланицима ДЈБ!
    Још једна победа у низу! 🙂
    Низ чији је крај пад кабадахија: Маје Аганлије, Кучук-Арсић Алије, Муле Јусуф-Мартиновића и Мехмед-аге Вучића.
    Кабадахија (од турских речи кába – сиров, груб, прост, неотесан и dáhija- силник недисциплинован у односу на власт и државне законе, а тиранин према народу). Овај термин се користио за јаничарске старешине које су почетком 19. века приграбиле власт у Србији.

  • Очигледно је да конце посланичког понашања у Скупштини држи г. премијер. Вероватно да је коначно и он увидео да овакво понашање његових посланика штети самој странци, па је наредио да се “спусти лопта”. Али оно што је сигурно, то је да су посланици СНС оно што су радили у Скупштини чинили уз благослов г. Вућића. Ово је јасно “к’о дан” сваком нормалном човеку у Србији. Оваквим поступком је законодавна власт стављена у подређени положај извршној власти, што је апсурд и нонсенс својствен само СНС-у.
    Опозиција мора да се уједини у наступу у Скупштини, да штити законитост и не дозволи да буде испровоцирана. Нажалост, то до сада није увек било могуће, јер су провокације и повреде пословника о раду биле кршене небројен број пута управо од оних који су први морали да га поштују (председник и потпредседници). Најбољи пример је улични речник употребљен против заштитника грађана (шибицар), што ниједна нормална, културна и образована особа то себи неби допустила, Овим се показује какав је СНС, а и смеју им се суседне земље на “високо умним” изрекама чиме се наноси огромна штета Србији. Показује се да је СНС једна нетолерантна странка, која је на све спремна да деградира свакога ко се усуди да изнесе супротно мишљење, без обзира да ли је оно оправдано или не.

  • Ne nasedajte, nema ničeg dobronamernog, normalnog, ljudskog kod njih. Tek mali predah, dok smišljaju nove gadosti na vaš račun. Malo su samo iznenađeni, nisu očekivali da ih baš tako brzo i lako čitate, pa još i razotkrivate. Suviše dobro zapažate, nisu navikli. Ali brzo će se konsolidovati, čim pronađu nove cake kako da vam smeste. Valjda ste (a i mi ) naučili šta su sve spremni i kakvi su. Ko se zanosi da će vuk menjati svoju ćud kao svoju dlaku, vara se. Budite na oprezu i čuvajte se. Ovo “cveće” je zato tamo i zato je baš odabrano. Vama poštovanje što stoički izdržavate, i svako dobro.

  • Imam prijatelje koji smatraju da brutalni nastupi SNS u Skupštini nisu slučajni, već da su početak realizacije šireg plana stvaranja haosa na zasedanjima, što bi poslužilo kao povod da se sa predsedničkim raspišu i republički izbori. Cilj bi bio da se ispod cenzusa nađe više opozicionih stranaka te da SNS značajno uveća svoju većinu. Naravno, sve ovo moguće je stvaranjem kontrolisanog haosa na zasedanjima u narednim mesecima, za šta bi se preko media okrivila opozicija. Tu se svakako računa i na izborne krađe. Ovaj scenario nikako ne treba prevideti, nije nemoguć.

  • Lutkar je otišao u sjedište NATO u Brisel. Zna da ovaj njegov polusvijet nemože bez njega igrati na koncima. Zato šutite dok on ne dođe, mislim da im je tako naredio. Osim ako mu ovi njegovi u NATO, a NATO nije samo vojna organizacija, ako mu oni narede. Stani AV što je previše , previše je. Proglasi Srbiju Monarhijom ili pozorištem lutaka i radi šta ti volja. Mada Srbija tako po meni sada tako izgleda. Pozdrav dobrim ljudima….

  • A da na sledećem zasedanju u horu otpevate onu Čorbinu:
    “Jer, oko mene sve su ponavljaci djaci
    ili bolesnici ili manijaci
    oko mene neki mnogo jaki momci
    to su KP doma zasluzni pitomci”
    Billo bi kratko, surovo i istinito!

  • Branka kao uciteljica sa neodgovornom decom koja ne znaju sta ih sutra ceka u zivotu, haha. Samo napred Branka, bez treme, vi ste za njih intelektualna i moralana gromada. Setite se nas koji vas podrzavamo i koji verujemo u vas, pri svakom obracanju nek srdzba, pravda i um desetina hiljada nas pristojnih i vrednih gradjana prokljuca u vama. Samo hrarbo i dalje!