Saopštenje Skupština

Kad SNS ne pravi haos, u Skupštini vlada red

Nakon što je premijer Srbije u subotu izjavio da “poslanici SNS imaju nalog da ne reaguju i da se ne ponašaju bahato i bezobrazno” u Skupštini je danas vladala relativno radna atmosfera, uglavnom se razgovaralo o amandmanima na zakone, osim nekoliko manjih uvredljivih ispada Aleksandra Martinovića nisu se čule uvrede, poslanicima Dosta je bilo nije isključivan mikrofon. Nije bilo haosa.

skupstina

Premijer je očigledno shvatio da mu uvrede koje izgovaraju njegove marionete ne donose željene rezultate, pa je naredio da se smire. Danas se u Skupštini jasno videlo da haos izazivaju poslanici SNS, a da njima diriguje predsednica Maja Gojković, jer je haos i cirkus zaustavljen istog momenta kad su predsedavajući Maja Gojković i Veroljub Arsić počeli da poštuju Poslovnik. Poslanici Dosta je bilo sve vreme samo to i zahtevaju, da se poštuje Poslovnik i da red obezbede oni koji predsedavaju sednicom.

Red može da se obezbedi samo ako se poštuje Poslovnik, ako se mikrofon ne zloupotrebljava da bi se vređali poslanici opozicije, ako predsedavajuća ne omogućava uvrede u okviri javljanja po poslovniku, ako se poslanici ne obraćaju direktno i sa omalovažavanjem jedni drugima.

Poslanici Dosta je bilo uvek u Skupštini diskutuju u okviru teme, ponašaju se pristojno i nikada ne ometaju. Pristojnost i odgovornost prema glasačima nas obavezuje da reagujemo na verbalno nasilje i ne ćutimo na najbrutalnije uvrede i laži poslanika SNS. Poslanici DJB su na verbalno nasilje uvek odgovarali javljanjem za reč po povredi poslovnika, a kad nam to nije dozvoljavano protestovali smo aplauzima ili napuštanjem sale.

Za uvrede i izazivanje haosa zadužene su premijerove lutke: Maja Gojković, Veroljub Arsić, Aleksandar Martinović, Marjan Rističević, Marko Atlagić, Aleksandar Marković, Krsto Janjušević, Aleksandra Tomić. Premijerov nalog da se “ne ponašaju bahato i bezobrazno” uneo je red u Skupštinu i istovremeno je na očigledan način degradirao jer je ponovo pokazao da su poslanici samo instrumenti u rukama premijera koji je razrušio sve institucije u državi.

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Čestitam poslanicima DJB!
    Još jedna pobeda u nizu! 🙂
    Niz čiji je kraj pad kabadahija: Maje Aganlije, Kučuk-Arsić Alije, Mule Jusuf-Martinovića i Mehmed-age Vučića.
    Kabadahija (od turskih reči kába – sirov, grub, prost, neotesan i dáhija- silnik nedisciplinovan u odnosu na vlast i državne zakone, a tiranin prema narodu). Ovaj termin se koristio za janičarske starešine koje su početkom 19. veka prigrabile vlast u Srbiji.

  • Očigledno je da konce poslaničkog ponašanja u Skupštini drži g. premijer. Verovatno da je konačno i on uvideo da ovakvo ponašanje njegovih poslanika šteti samoj stranci, pa je naredio da se “spusti lopta”. Ali ono što je sigurno, to je da su poslanici SNS ono što su radili u Skupštini činili uz blagoslov g. Vućića. Ovo je jasno “k’o dan” svakom normalnom čoveku u Srbiji. Ovakvim postupkom je zakonodavna vlast stavljena u podređeni položaj izvršnoj vlasti, što je apsurd i nonsens svojstven samo SNS-u.
    Opozicija mora da se ujedini u nastupu u Skupštini, da štiti zakonitost i ne dozvoli da bude isprovocirana. Nažalost, to do sada nije uvek bilo moguće, jer su provokacije i povrede poslovnika o radu bile kršene nebrojen broj puta upravo od onih koji su prvi morali da ga poštuju (predsednik i potpredsednici). Najbolji primer je ulični rečnik upotrebljen protiv zaštitnika građana (šibicar), što nijedna normalna, kulturna i obrazovana osoba to sebi nebi dopustila, Ovim se pokazuje kakav je SNS, a i smeju im se susedne zemlje na “visoko umnim” izrekama čime se nanosi ogromna šteta Srbiji. Pokazuje se da je SNS jedna netolerantna stranka, koja je na sve spremna da degradira svakoga ko se usudi da iznese suprotno mišljenje, bez obzira da li je ono opravdano ili ne.

  • Ne nasedajte, nema ničeg dobronamernog, normalnog, ljudskog kod njih. Tek mali predah, dok smišljaju nove gadosti na vaš račun. Malo su samo iznenađeni, nisu očekivali da ih baš tako brzo i lako čitate, pa još i razotkrivate. Suviše dobro zapažate, nisu navikli. Ali brzo će se konsolidovati, čim pronađu nove cake kako da vam smeste. Valjda ste (a i mi ) naučili šta su sve spremni i kakvi su. Ko se zanosi da će vuk menjati svoju ćud kao svoju dlaku, vara se. Budite na oprezu i čuvajte se. Ovo “cveće” je zato tamo i zato je baš odabrano. Vama poštovanje što stoički izdržavate, i svako dobro.

  • Imam prijatelje koji smatraju da brutalni nastupi SNS u Skupštini nisu slučajni, već da su početak realizacije šireg plana stvaranja haosa na zasedanjima, što bi poslužilo kao povod da se sa predsedničkim raspišu i republički izbori. Cilj bi bio da se ispod cenzusa nađe više opozicionih stranaka te da SNS značajno uveća svoju većinu. Naravno, sve ovo moguće je stvaranjem kontrolisanog haosa na zasedanjima u narednim mesecima, za šta bi se preko media okrivila opozicija. Tu se svakako računa i na izborne krađe. Ovaj scenario nikako ne treba prevideti, nije nemoguć.

  • Lutkar je otišao u sjedište NATO u Brisel. Zna da ovaj njegov polusvijet nemože bez njega igrati na koncima. Zato šutite dok on ne dođe, mislim da im je tako naredio. Osim ako mu ovi njegovi u NATO, a NATO nije samo vojna organizacija, ako mu oni narede. Stani AV što je previše , previše je. Proglasi Srbiju Monarhijom ili pozorištem lutaka i radi šta ti volja. Mada Srbija tako po meni sada tako izgleda. Pozdrav dobrim ljudima….

  • A da na sledećem zasedanju u horu otpevate onu Čorbinu:
    “Jer, oko mene sve su ponavljaci djaci
    ili bolesnici ili manijaci
    oko mene neki mnogo jaki momci
    to su KP doma zasluzni pitomci”
    Billo bi kratko, surovo i istinito!

  • Branka kao uciteljica sa neodgovornom decom koja ne znaju sta ih sutra ceka u zivotu, haha. Samo napred Branka, bez treme, vi ste za njih intelektualna i moralana gromada. Setite se nas koji vas podrzavamo i koji verujemo u vas, pri svakom obracanju nek srdzba, pravda i um desetina hiljada nas pristojnih i vrednih gradjana prokljuca u vama. Samo hrarbo i dalje!