Говор Политика

Мирослава Миленовић: За потпуну транспарентност

Мирослава Миленовић, ново појачање у покрету и заменица председника Доста је било, подсетила је на конференцији у Медија центру да је годинама сарађивала са Сашом Радуловићем, да су заједно држали тренинге полиције и тужилаштва, са Верицом Бараћ радили извештаје, били у Министарству привреде и разишли се због њеног тадашњег уверења да “кроз институције систем може да се промени или бар закрпи”.

miroslava-milenovic

— Саша је тад био у праву. Нажалост, моје ангажовање у Савету за борбу против корупције није дало резултате које сам желела и очекивала. Много је извештаја Савета изашло али до данас нема реакције и нисмо успели да донесемо бољитак друштву и држави. Нажалост, независне институције се све више разграђују, сваког дана смо сведоци да је ситуација још гора, посебно у медијима. Чланови РЕМ се бирају по партијској сервилности и жељи да се ништа не промени, а о нетранспарентном финансирању, намештеним тендерима и играма да се медији додатно дисциплинују, о цензури и аутоцензури да не причам, ситуација је гора него 2015.г. кад су ти извештаји Савета изашли.

— За потпуну транспарентност се залажем целог живота. Не разумем шта значи нетранспарентан или тајни уговор. За мене је он увек коруптиван, јер да није, био би потпуно транспарентан. Не разумем шта то треба да се скрива и због чега суду јавности не бисмо увек полагали рачуне и због чега не бисмо признали да нисмо били способни и препустили место онима који знају и умеју.

— Интегритет је неопходан за оне који ће водити земљу. Морамо да знамо да само једна лаж уништава интегритет и да он поново неће моћи да порасте. Зато је потребно да се на једном месту окупе сви поштени људи, људи са интегритетом, да Србија не иде више уназад и да можемо да живимо као сав нормалан свет – рекла је Миленовић.

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар