Говор Политика

Душан Теодоровић: Морамо да се боримо

Душан Теодоровић, редовни члан САНУ, председник Одбора за високо образовање САНУ, биће на челу Сената Доста је било, контролног тела чији ће чланови бити људи од неспорног угледа, кредибилитета и интегритета. Говорећи данас у Медија центру открио је да са много емоција и чврстим личним планом улази у Доста је било:

dusan-teodorovic

– Данас сам вежбао математику са једним дечаком који има 14 година, изузетно је талентован и иде на такмичења у Србији. То је мој најстарији унук, а моја највећа бол је моје размишљање да ли ће он да буде трећа генерација из моје фамилије која ће да напушта ову земљу. Неки су остали тамо за увек, неки су се вратили, ја сам ишао и враћао се. Један од разлога што сам овде је да ови талентовани дечаци, који сад имају 14 година, који се баве сликарством, тренирају спорт, остану овде и направе бољу Србију. Можда звучи патетично, али ја улажем своје емоције у ово.

25 година знам шта нећу. Први пут сам био гост у Утиску недеље, код Оље Бећковић пре 25 година. За то време су се свакакве трагедије догађале у овој земљи. Ја скуп ових људи данас разумем као скуп људи за спас Србије. Ако погледате секторе у нашем друштву, па кренете од културе, Народни музеј не ради. Ако гледате новине, у кафићима добијате само таблоиде, тв канали су пуни ријалити програма у којима некад гостују криминалци. У високом образовању које је стуб друштва имате институције које неким људима дају неке дипломе, почев од шефа државе, преко министра Вулина, доктората Небојше Стефановића, има читав низ људи у јавној управи, у министартсвима, јавним предузећима са дипломама стеченим после 45-те године. То уништава земљу, морамо тога да будемо свесни. Слична је ствар у архитектури где нисмо у стању да обновимо оно што је бомбардовано…У грађевинарству и саобраћају се дају сулуди предлози да се копају канали преко Мораве…

Постоји само један пут, морамо да се боримо, ми морамо да пробудимо групу људи који ћуте. Морамо да се боримо око гласачких спискова, око кутија, око гостовања на телевизијама, око дописа, тужби Уставном суду. У сваком тренутку морамо да се боримо и да победимо аутократску власт, вероватно најгору деспотску власт у Европи у овом тренутку. Зато сам данас са вама. Верујем да ћемо да победимо – рекао је Душан Теодоровић.

ДЈБ Млади

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Za odluku, za koga glasati na sledecim izborima /predsednicki, parlamentarni, gradski ?/, dovoljno je uporediti izbor saradnika Sase Radulovic i s druge strane izbor saradnika AV. Sasa Radulovic za saradnike bira /prihvata/ najvece strucnjake u oblastima kojima se bave /Dusan Teodorovic, Miroslava Milenovic, Dusan Pavlovic, Vladimir Gajic…/.

  Koga je za najblize saradnike izabrao AV: Nebojsu Stefanovica, Aleksandra Vulina, Maju Gojkovic, Bratislava Gasica, Krkobabice, Dacica, Risticevica, Zeljka Mitrovica, Dragana J.Vucicevica, Aleksandra Martinovica, Malog, Vesica, Jorgovanku Tabakovic…

  Sada je jasno zasto narod ne zivi bolje i pored “nevidjenih rezultata” SNS vlasti i “pohvala” koju SNS vlast dobija sa Zapada.
  Lepo bi bilo da oba spiska u sledecim komentarima stalno dopunjavamo i da nastavimo, sve do izbora.

  • @goran, ako ste mislili na moj komentar /mozda s moje strane neskromno/ ja bih ga dopunila i malo poboljsala.Mislim da bi ta poredjenja mogla biti i konkretizovana, kao:SNS za premijera ima bivseg radikala AV, Pokret DJB bi predlozio,,,SNS za predsednicu skupstine ima preletacicu Maju Gojkovic, mi bi prtedlozili…SNS za ministra spoljnih poslova ima u svakom pogledu problematicnog Ivicu Dacica, mi bi predlozili, ..SNS za ministra za rad…ima julovca Aleksandra Vulina, mi bi izabrali…

  • Svetlana, suština Vašeg komentara je odlična, pa sam zato hteo u potpunosti, sa Vašim potpisom, da ga postavim na svoj profil na FB. Potrebna su nam takva jednostavna i prodorna razmišljanja da bi probudili ljude.

 • Kako vreme odmiče sve veći broj ljudi od integriteta i kerdibiliteta pristupaće stranci DJB. Nazdnjačka koalicija će izgubiti vlast i otići na đubrište istorije gde im je i mesto. Zasluženo. Pametna i poštena Srbija na sledećim izborima pobeđuje. OSTAJTE OVDE…
  Predizborna parola treba da bude kratka i jasna:
  AKO VAM JE DODRO, GLASAJTE ZA NJIH!
  AKO VAM NIJE DOBRO, GLASTAJTE ZA SEBE!
  DOSTA JE BILO!

 • “Postoji jedan put, moramo se boriti..”na svakom mestu i u svakoj prilici jer smo okruzeni lazovima i lopovlukom svake vrste. Izbori su najbolja prilika za lopovluk koji im omogucava dalje podvale . To je prva rampa, na svakom izbornom mestu, koju ne bi smeli da predju, budnost i razoblicavanje njihovih nezakonitih radnji je imperativ. Mobilisemo se jer su izbori na pragu.