by Corax
Саопштењe Скупштина

Маја Гојковић од Скупштине прави отирач

Председница Скупштине Маја Гојковић још једном је “одлучила” да мимо логике и свих писаних правила укине време за адекватну припрему народних посланика за наредну седницу и максимално скрати време за дискусију, како би спречила скупштину да ради свој посао и контролише законе извршне власти. Тиме по ко зна који пут показује да је у сваком тренутку спремна да по партијском задатку од Скупштине направи отирач Владе.

Како би спречила опозицију да подноси амандмане на дискусију о буџету на 1.300 страна, Маја Гојковић је прошле суботе поподне сазвала седницу Cкупштине за недељу у 15 часова. Председница Скупштине је поновила ову праксу јуче поподне, заказавши седницу са дневним редом од 22 ставке, обједињене у три тачке, за понедељак у 10 сати. Посланицима је на овај начин остављен крајње неразуман рок да прочитају седамстотина страна, припреме се за ову седницу и напишу амандмане на чак 11 закона.

Разумемо да посланицима владајуће већине није потребно време за припрему за седнице Скупштине нити им је потребно време припреме за дискусију. Није им потребно чак ни да знају за шта гласају јер је ту звоно да им да знак. Посланици већине, као лутке у јефтином луткарском позоришту имају само један задатак – да вређају посланике, омаловаже и исмеју свако обраћање опозиције. Задатак им је да онемогуће било какву дискусију о суштини.

Председница је отишла и корак даље па је одлучила да у Скупштини споји небо и земљу: обједињен претрес о закону о становању и одржавању зграда, управљању аеродромима, транспорту опасне робе, комуналним делатностима… То је противно одредбама пословника зато што ови предлози закона ни по чему нису међусобно условљени, нити су решења у њима међусобно повезана да би се о њима обављао заједнички претрес.

Замислите да лекар има по један минут да уради систематски преглед неког пацијента, или да наставник има пола минута да прегледа и оцени контролни тест ученика. Замислите да, када саопштава своје налазе јавности, неко стоји поред, говори пет пута дуже и више од њих и изговара: лопуже, познати криминалац, стечајни управник, говорите будалаштине, буквално глупости …

Медији готово немо посматрају ово силовање Скупштине. Новинари као да не разумеју шта се у ствари догађа у Скупштини. Уредници избацују текстове са насловима “Поново циркус у Скупштини”, “Поново сукоб опозиције и владајуће већине”, као да је одговорност једнака.

Скупштина је главни контролор извршне власти. Скупштина је једино место на коме грађани данас уопште могу да чују критику власти. Очигледно је да се главни луткар у Србији неће смирити док не угуши то последње институционално место отпора накарадној власти. Или изгуби власт на изборима. А њу му могу одузети само грађани који су добро информисани.

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Javni dug od preko 10 milijarde evra nastao posle 2012, samo u mesecu novembru je bio preko 130 miliona dolara, ukazuje da hitno treba ucutkati sve koji o ovome govore, jer nije uradjeno nista nema rezultata samo evidentna beda i siromastvo, Djilasovci su se takodje nakrali ali nam ostavili dva mostaa sta su ovi uradili? Nula cista ko vrata. Svidelo mi se poucna polemika o investicijama i subvencijama, zaista ds je to tako sto se ne bi vise od 100 pomenutih dolara ulozilo kada je roi i profit toliko veliki.Ali lazi lazi o samo lazi itekako providne.

    • Pa da je normalan parlament u njemu bi se diskutovalo o ekonomskim idejama. Uopste da li je fiskalna konsolidacija, tj. stednja dobar nacin upravljanja zemljom. Pojedini zaposleni u MMFu su izdali publikacije u kojima svedoce da je to los model za srednji i dugi rok. Imamo dosta primera drugih zemalja.

      Svakako je bilo interesantno da se cuje nesto oko drzavnog intervecionizma, o Kenziju, neoliberalizmu itd. Mene samo cudi da niko ziv u Srbiji pocevsi od medija, pa do Sase Radulovica, ekonomista nikada ne pita ministra ili Vucica kad se prica o BDPu, da pokaze grafik i prica o BDPu po glavi stanovnika. Tu se vidi crno na belo efekat necijeg (ne)rada. Npr. kad se pogleda zadnjih 5 godina, zivotni standard je opao za 500$ po glavi stanovnika. Vreme je potroseno a mi smo siromasniji, a u medijima se prica o nekakvim ekonomskim cudima. I to mesecima, a niko da im zacepi usta sa zvanicnim podacima. I to insistiranje na full transparentnsti je super, ali se zapitam, kad imamo javno ove podatke na internetu i moze svako da dodje do njim, pa opet niko od novinara ili politicara ne postavlja kljucna pitanja koja su neoboriva.

      Plus mislim da DostaJeBilo ne ulaze dovoljno energije u pojedine ideje. Ako vam je jedan od odluka i mera da cete vratiti penzije na staro cim dodjete na vlast, toga treba da vam budu puna usta. Da pricate kako cete to da uradite i kad, i onda prosto cim dodjete na vlast da to i uradite. Taj potez nosi puni glasova, ali vi ga ne stavljate u prvi plan. Da li je u pitanju populizam ili bi zaista vratili penzije na stari nivo cim bi osvolili izbore?

  • Maja Gojkovic je nikada losiji presednik. Potupuno pristrasan i nesposoban za tu funkciju.
    Presednik skupstine treba biti Jasmina Nikolic bila bi mnogo bolja!
    Svi koji trpe pritisak u javnom sektoru bi trebalo okaciti svoje ime ispred skupstine!

  • Poštovani, nisam pametan šta da vam predložim da izađete iz ovog mraka, bolje reći magle, ne samo skupštinske, uopšte mgle koja obavija Srbiju i polako ali sigurno guši! Dobro ste rekli, javni mediji nemaju muda da kažu istunu narodu nego je relativizuju tako da je dele na ravne časti iako je iz aviona vidno da “cirkus” prave M. Gojković, A. Martinović, Rističević, Atlagić uz povremenu asistenciju paževa, Markovića i Gukanovića inače poznatog pod umetničkim imenom “moler”! Inače za njega će uskoro morati da se rekonstruiše, proširi klupa u kojoj sedi jer standard narodnog poslanika očito pušta krupne posledice. Tu se na kraju pojavljuje i jedan mudroser, dr. Vladimir Orlić, koji svoja pros…. poentira tako da proglasi svakog opozicijskog učesnika u debati, za neznalicu! Samo mu kožni mantil fali, da dočara atmosferu i sliku politkomesara čija se ne spori! Ali momak je malo zakasnio ne shvatajući da mu, možda dedine priče ne pristaju u ovo vreme!
    Ali da se vratimo temi, kako izaći iz magle. A šta ako bi probali sa kakvim mitingom? Za probu u Bg. Pa onda po Srbiji, Niš, Kragujevac, N. Sad, Ćaćak, Pirot, Požarevac, Svilajnac,…. Ako vas i tada zvanične TV stanice ne uslikaju postavite svoje videe na You Tube! Inače će vas pojesti u mediskoj galami i spinovanju kao što je javnost već obaveštena da ometate rad skupštine, da im mutite potočić kojim jedva da napajaju napaćeni srpski narod! Ili možda nešto drugo ili treće. Narod mora da vas neposredno upozna!

    • Pristojnost je zastitni znak ovog pokreta ili ja gresim, Vas nacin obracanja me podseca na one protiv kojih zelim da se borim. Ako ovaj pokret odobrava takav recnik meni nije mesto medju vama..

    • @Nebojsa trolu, ajde ucini nam svima uslugu ovde i ne pridruzuj se, bezveze nam trosis prostor na portalu. Cak si i kao bot los, prozirna ti je komunikacija. Pokusaj da razumes, moj ti je savet kad si vec ovde, sta DJB smatra resenjem za Srbiju, delovace blagotvorno na tebe a i mozda i razumes da je to jedina sansa za sve nas ukljucujuci i one koje volis i do kojih ti je stalo. Ne stavljaj interese SNS-a i sitnih beneficija kojima se nadas ispred interesa nasih pokoljenja. Ne moze partokratija biti vaznija od sudbine sutra tvoje dece i unuka. Probudi se covece. LP

    • Ovaj Nebojša je, sem ako nije onaj Nebojša iz Bga, baš neko lukavo stvorenje. Sa kakvom lukavošću a naivnom ljubaznošću se obrača g. Raduloviću da mu potanko objasni svoje postupke sa, čuj osobljem, kako bi ih on komparirao sa onim što je od šofera čuo i doneo pravilan zaključak. I to zato što on od DJB a to očekuje, jer eto DJB je jedna otmena stranka, bez pola, što će reći nešto između. Eto čak ga i moj rečnik odbija da se priključi pokretu. Pa i ne moraš. Da ti lakše bude nisam ni ja član pokreta DJB ali sam član pokreta naroda koji želi da neko na političkom terenu sažme i istera na čistac ovu recikliranu bandu iz devedesetih, da ih ponovo ne vijamo i teramo ulicama kao 2000 godine! A ako do toga dođe, verovatno posao neće biti ustavljen na pola puta! Ovaj put nejaki Uroš, Koštunica neće biti na sceni!

  • Pozdrav Svima.
    – Nas Sasa je 9. decembra, upravo uvredama sns-a, “ugrabio” vise puta, po 2 minuta, ocigledne replike, i opet pricao o temi a ne na odgovore na uvrede.
    Sasi su upravo Veroljub Arsic, Orlic, Djukanovic, “omogucili” da ministru vise puta ponovi isto, Nebitno ovo je ministar izvitoperio.
    – Druga tema – isto. Risticevic vredja,, Sasa zahvaljuje kolegi sto mu je omogucio da ponovi, mislim dva puta. I na kraju ministar se SLAZE sa Sasom. Slaze se, ali ne prihvata. Ali neka.
    Pa mnogi ce vredjanja iskoristiti konstruktivno, a sns ce odluciti,
    – da li da nastave sa vredjanjima i daju vreme Sasi i opoziciji koji ovo pocnu koristiti korisno ili
    – poceti nemusto zastupati svoju nakaradnu politiku, a tu su nejaki i sa milion i osamsto hiljada glasaca..
    U trenitnoj situaciji zabrinuo bih se ako uvrede prestanu.
    Sta god da se desi mediji ce se zapitati sto su uvrede prestale ili kako taj sns nemusto zastupa svoje zakone.
    Pozdrav svima iz sve snage od jednog Zike

  • Vucica znamo, Maju Gojkovic takodje ali Vi ste mi jedna velika nepoznanica g.Radulovicu. Imao sam priliku da razgovaram sa jednim od Vasih bivsih vozaca u Vladi Srbije i ono sto sam cuo Vam ne ide nikako u prilog, ali posto se zakljucci donose slusajuci obe strane zeleo bih da mi vi, ili neko od Vasih bliskig saradnika pojasni malo Vas odnos prema osoblju. Vase ideje su interesantne, Vas rad takodje ali zeleo bih otkloniti neke nedoumice pre nego sto se ukljucim u Vas pokret.
    S Postovanjem
    N.Boskovic

    • A šta si to čuo, majke ti? Sav sam su u UŠI, ki Martinović, pretvorio! Ne budi tako tajnovit ko onaj koji te je ovde poslao. To o šoferima smo dva puta slušali od AV a u skupštini na isti način, “šoferi su mi pričali”! Ima jedan slovenački pisac, Miško Kranjec koji je napisao roman “Strici so mi povedali” pa mi to liči, doduše samo naslov. Inače on je za razliku od vas ispričao šta je od stričeva čuo. Mi od vas ne! Izuzev literarnog bisera predsednika vlade koji je izneo pred parlament i srpskom javnošću, ” …… šofer mu po telefonu kaže dobar dan a on da sekretarici da telefon i kaže, recite ovom dobar dan…..”!!!!! I, što jes jes, zacrvene se AV shvativši svu nebuloznost izrečenoga, ali ode u etar. To bi prvi put. Kad ne lezi vraže, opet on to i pre neki dan, i opet crven ko bulaka, ali računa on, kod većine će proći a za manjinu me zabole crven ban(Basara)!
      Imam unuka, četiri godine ima ali ovakvu mudru, nemuštu rečenicu još nije uspeo da sastavi. Verovatno neće biti za politiku al, šta je tu je!
      No da se vratimo Nebojši. Da nisi ti možda onaj Nebojša iz Beograda? Ako si onda kapiram i tvoju priču!

    • Nema dana da se ne pojavi neko sa “čuo sam, priča se…”. I ja sam čuo svašta za Radulovića, te kako igra barbut, pa bije decu, pa zavlači amere za milion dolara, ojadio firme kao stečajni upravnik i slično… Kakve sve besmislice stižu iz SNS kuhinje, da li oni stvarno veruju da se ljudi lože na takve stvari?

    • Prvo, čovek je pitao kulturno, i mislim da nije zlonamerno, usput se potpisao imenom i prezimenom, što je retkost, i hrabrost u današnje vreme diktatora iz našeg malog sokaka.
      Drugo, nije pitao vas nego se direktno obratio Raduloviću.
      Treće, ako zaista ima nameru da se učlani u pokret, samo mu odmažete.
      Četvrto, i mene zanima Radulovićev odgovor, jer donosim sud o ljudima, između ostalog, i kako se ponašaju prema svojim podređenima, u ovom slučaju, prema vozačima.
      Naravno da ne uzimam u obzir šta ona karikatura baljezga, ali bih voleo da čujem drugu stranu.

    • Peto sam zaboravio, čak i da jeste Trol ili bot, iskrenim Radulovićevim odgovorom, nazadnjaci neće skupiti nikakve poene, naprotiv, pokret će ih dobiti.
      A što se tiče Vučića, tu ne treba niko ništa da mi govori, video sam svojim očima, prema svojim podređenima se ponaša kao prema stoci.

    • Vladane, već sto puta sam rekla, ali ponoviću. Niko ne treba da odgovara na besmislene optužbe, a pogotovu kad su ovako glupe, jer bi onda svi samo sedeli i odgovarali na sve baljezgarije koje se o njima pojave na netu. Priznaćete da bi to bilo besmisleno i ponižavajuće. Bilo bi to kao da igrate kako vam neko drugi (zlonameran) svira. A što se tiče potpisivanja imenom i prezimenom, ja lično sumnjam da je to pravo ime i prezime ako je njime potpisan ONAKAV KOMENTAR.

  • Nekad davno, vlast koja tlači, stvarno se kritikovala na način, da su lutkarske predstave išle od mesta do mesta, narod ih je tako sagledavao, praktično. To je bilo odlično, narodu su se tako otvarale oči. Šta reći danas, je li to internet? Ne, nije. Jer i opet, internet koriste ne onaj neobrazovaniji sloj društva. Trebalo bi znači dopreti do tog sloja u manjim sredinama. Pored toga, treba dopreti do onog sloja koji je uopšte zaposlen, a glasa za nakaradnu vlast. Ubeđena sam da glasa samo zbog straha da će ostati bez posla. Naći načina da se razbije taj strah. I onda , tako ojačan istinom, na izbore. Inače, možemo kolektivno ili da se ubijemo, ili da odemo gde-god, izvan ove lepe zemlje.

  • Маја АТП Гојковић је увек и одувек у криминалу, не ради правосудни систем и криминалкиња сад има експлозију свог дефекташког иживљавања да би касније на суду: себе вадила на ,,политички прогон”!

  • Привуците више посетилаца на овај сајт, на пример отворите форум, или чак портал са вестима и омогућите коментарисање. Омогућите људима да дају своје мишљење о разним темама. Наравно, уз квалитетну модерацију портала. Данас човек не може ни на једном порталу у Србији да изрече своје мишљење, цензура је стравична, а све то под маском заштите људских права и слично. Ево нпр. ову претходну реченицу вероватно ни један портал не би хтео да објави.

  • Ljudi su ovde u pravu, osim onog što umišlja da je pametan kao i onaj za koga radi (a ni taj se nije proslavio svojom pameću, jer činjenice govore suprotno od njegove neosnovane umišljenosti) pa misli da će upakovanim tobož zabrinutim iznošenjem prljavštine, neistine, laži, da bude neprepoznatljiv. Dopada mi se kad Kesić u 24 minuta kaže: Budale. Nije svim ljudima ispran mozak, džabe se nakaze trude. Na stotine hiljada ljudi ovde umeju da misle svojom glavom, i laži se ne lepe za njih. Tako da u tome je ta sićušna šansa. Ova pomenuta žena je kriminogeni ološ najgore vrste. Nadam se da će jednog dana umesto samo svojih prstiju u svoja prljava usta gurati i nešto čega se svako pristojan gadi. Drugo ne zaslužuje.Skupština se odbraniti mora od najezde gamadi.