Ауторски текст Београд

Новогодишња забава или бежање од стварности

Општина Нови Београд и њен председник ће организовати јавни дочек Нове године. Одржаће се концерт изабраних музичара. Буџет Новог Београда ће покрити све трошкове организације ове манифестације. Можда ће доћи тако прижељкивани страни гости из региона. Њима је овде све, баш све јефтино и дозвољено им је да раде шта хоће. Вероватно ће и новобеоградска омладина уживати те новогодишње ноћи. Биће то за њих леп сан.

novi-beograd

И онда ће доћи први јануар, странци ће се вратити у своје уређене државе, а новобеоградска омладина ће се пробудити и сачекаће их ружна стварност. Сачекаће их безнађе живота у малом стану са три генерације, без посла и будућности. Тражиће од своје бабе део њене умањене пензије за џепарац. Можда ће отићи до болнице да посете деду у осмокреветној болничкој соби и разговарати са лекаром у преградјном делу ходника који представља лекарску собу. А можда ће на крају поћи стопама својих вршњака и иселити се из Србије.

Председниче Општине, да ли је могуће да новобеоградској омладини не можете да понудите ништа више од новогодишњег бега из ружне стварности? Да ли мислите да ћете трошењем буџетских средстава на ову јефтину забаву створити услове за младе људе да пожеле да остану у Србији.?Да ли је могуће да не можете да се суочите са стварним проблемима младих, већ и сами живите у ружичастој илузији?

Бранислав Јоргић
члан покрета “Доста је било”, Нови Београд

ДЈБ Млади

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар