Autorski tekst Beograd

Novogodišnja zabava ili bežanje od stvarnosti

Opština Novi Beograd i njen predsednik će organizovati javni doček Nove godine. Održaće se koncert izabranih muzičara. Budžet Novog Beograda će pokriti sve troškove organizacije ove manifestacije. Možda će doći tako priželjkivani strani gosti iz regiona. Njima je ovde sve, baš sve jeftino i dozvoljeno im je da rade šta hoće. Verovatno će i novobeogradska omladina uživati te novogodišnje noći. Biće to za njih lep san.

novi-beograd

I onda će doći prvi januar, stranci će se vratiti u svoje uređene države, a novobeogradska omladina će se probuditi i sačekaće ih ružna stvarnost. Sačekaće ih beznađe života u malom stanu sa tri generacije, bez posla i budućnosti. Tražiće od svoje babe deo njene umanjene penzije za džeparac. Možda će otići do bolnice da posete dedu u osmokrevetnoj bolničkoj sobi i razgovarati sa lekarom u pregradjnom delu hodnika koji predstavlja lekarsku sobu. A možda će na kraju poći stopama svojih vršnjaka i iseliti se iz Srbije.

Predsedniče Opštine, da li je moguće da novobeogradskoj omladini ne možete da ponudite ništa više od novogodišnjeg bega iz ružne stvarnosti? Da li mislite da ćete trošenjem budžetskih sredstava na ovu jeftinu zabavu stvoriti uslove za mlade ljude da požele da ostanu u Srbiji.?Da li je moguće da ne možete da se suočite sa stvarnim problemima mladih, već i sami živite u ružičastoj iluziji?

Branislav Jorgić
član pokreta “Dosta je bilo”, Novi Beograd

DJB Mladi

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar