Београд Политика Трибина

Вечерас трибина на Врачару – СТОП изборној крађи и прекрајању изборне воље

Мирослава Миленовић (ДЈБ), Весна Ракић Водинелић (Нова странка), Зоран Лутовац (ДС) и Ненад Константиновић (СДС) говориће вечарас на трибини у великој сали општине Врачар у 18 сати. Повод је брутално прекрајање изборне воље грађана Врачара. Разговараћемо о законским могућностима да се спречи постизборна трговина утицајем и куповина одборника. Да ли и каквом променом изборних закона можемо да осигурамо да управљање и одговорност за општину преузму странке за које су грађани гласали? Како онемогућити постизборну коруптивну трговину која обесмишљава изборни процес?

vracar

Врачар не пристаје на изборну крађу и прекрајање изборне воље која је на власт довела интересну коалицију СНС, СПС-ЈС, ДСС, ЛДП, уз помоћ одборника Двери и Левице Србије који су избачени из странака. Грађани су преварени јер су гласали за странке грађанске, демократске опције, а наметнута им је власт СНС. Први “резултати” ове власти су скандалозни и супротни интересима Врачараца: партијска подела плена у којој је, рецимо, за директора култног Божидарца доведен тек свршени студент, подељени незаконити откази професионалцима, шопинг одборника у Лондону о трошку општине, освештавање општине и за здрав разум увредљиве поруке да ће мирис тамјана повећати продуктивност.

Трибина “СТОП изборној крађи и прекрајању изборне воље” вечерас у 18 сати у великој сали Општине Врачар једна је у низу акција које против овакве власти, захтевајући ванредне изборе на Врачару, организују покрет Доста је било, Демократска странка, Нова странка и Социјалдемократска странка.

Позивамо вас на трибину на којој ће бити покренута иницијатива за промену закона. Дођите да својим питањима омогућите да разговор буде квлатитетнији, да законска иницијатива буде снажнија јер у њој учествују слободни грађани који не желе да њихова изборна воља буде изиграна и употребљена за партијско запошљавање и злоупотребу општинске имовине. Утичите на промену изборног система који нас је изневерио.

vracar_tribina

Ознаке
ДЈБ Млади

ДЈБ Млади

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар