Beograd Politika Tribina

Večeras tribina na Vračaru – STOP izbornoj krađi i prekrajanju izborne volje

Miroslava Milenović (DJB), Vesna Rakić Vodinelić (Nova stranka), Zoran Lutovac (DS) i Nenad Konstantinović (SDS) govoriće večaras na tribini u velikoj sali opštine Vračar u 18 sati. Povod je brutalno prekrajanje izborne volje građana Vračara. Razgovaraćemo o zakonskim mogućnostima da se spreči postizborna trgovina uticajem i kupovina odbornika. Da li i kakvom promenom izbornih zakona možemo da osiguramo da upravljanje i odgovornost za opštinu preuzmu stranke za koje su građani glasali? Kako onemogućiti postizbornu koruptivnu trgovinu koja obesmišljava izborni proces?

vracar

Vračar ne pristaje na izbornu krađu i prekrajanje izborne volje koja je na vlast dovela interesnu koaliciju SNS, SPS-JS, DSS, LDP, uz pomoć odbornika Dveri i Levice Srbije koji su izbačeni iz stranaka. Građani su prevareni jer su glasali za stranke građanske, demokratske opcije, a nametnuta im je vlast SNS. Prvi “rezultati” ove vlasti su skandalozni i suprotni interesima Vračaraca: partijska podela plena u kojoj je, recimo, za direktora kultnog Božidarca doveden tek svršeni student, podeljeni nezakoniti otkazi profesionalcima, šoping odbornika u Londonu o trošku opštine, osveštavanje opštine i za zdrav razum uvredljive poruke da će miris tamjana povećati produktivnost.

Tribina “STOP izbornoj krađi i prekrajanju izborne volje” večeras u 18 sati u velikoj sali Opštine Vračar jedna je u nizu akcija koje protiv ovakve vlasti, zahtevajući vanredne izbore na Vračaru, organizuju pokret Dosta je bilo, Demokratska stranka, Nova stranka i Socijaldemokratska stranka.

Pozivamo vas na tribinu na kojoj će biti pokrenuta inicijativa za promenu zakona. Dođite da svojim pitanjima omogućite da razgovor bude kvlatitetniji, da zakonska inicijativa bude snažnija jer u njoj učestvuju slobodni građani koji ne žele da njihova izborna volja bude izigrana i upotrebljena za partijsko zapošljavanje i zloupotrebu opštinske imovine. Utičite na promenu izbornog sistema koji nas je izneverio.

vracar_tribina

Oznake

DJB Mladi

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar