Saopštenje Skupština

Premijer beži od poslaničkih pitanja

Skupština je preživela još jedno mrcvarenje samo zbog straha premijera od poslaničkih pitanja. Poslanici su zasedali celu noć sve do jutros u osam sati da bi sednica i glasanje o 27 zakona i sporazuma bili završeni pre četvrtka, koji je po Poslovniku predviđen kao dan za pitanja premijeru i Vladi. Lutkar se plaši poslaničkih pitanja jer zna da mu svako suočavanje sa Sašom Radulovićem i poslanicima DJB obara rejting. Mrcvarenje poslanika i maltretiranje zaposlenih u Skupštini je cena njegovog straha.

0902corax

Lutkar ne pita za cenu. Upotrebljava svoje lutke u Skupštini kako mu se prohte, podjednako kao što je i sve drugo u državi podredio sebi. Svako ko se ogluši o lutkareve želje biva kažnjen. Recimo, novinari i urednici na RTS-u znaju da ne smeju ni da mu pomenu duel sa Sašom Radulovićem ili da lidera Dosta je bilo pozovu u bilo koju emisiju jer je lutkar to zabranio uz pretnju kaznama. Svaka “greška” na RTS-u, davanje reči Saši Raduloviću, plaćena je kašnjenjem plata od po 20 dana.

Zasedanje Skupštine tokom cele noći trebalo je da posluži i kao lutkareva poruka o totalnom ponižavanju institucija koje su svedene na pozornicu za demonstraciju njegove lažne moći. Lutkar se održava na vlasti samo na toj lažnoj slici koju protura kroz svoje medije. Ovaj balon od sapunice puca pri svakom njegovom susretu sa Sašom Radulovićem i zato mora i noćno zasedanje i zabrana duela ili Radulovićevog gostovanja na RTS-u.

Najoštrije osuđujemo ovakvo razbijanje države i unižavanje institucija u Srbiji gde je sve podređeno samo strahu jednog čoveka. Pokret Dosta je bilo će, kad pobedi na izborima, sve učiniti da ponovo izgradi se institucije od kojih zavisi funkcionisanje uspešne, pravne države iz koje niko ne želi da pobegne, u kojoj se rado i lepo živi. 

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • – Bivši šef diplomatije Vuk Jeremić uveliko priprema front stranaka i pojedinaca u Srbiji na čiju podršku računa i koji bi na izbore izašli pod jednim političkim geslom “kad ako ne sad” , odnosno kao novoformirani pokret ili grupa građana. Ideja mu je i da, prilikom obelodanjivanja kandidature za predsednika, javnosti, kao članove svog tima, predstavi i zvučna imena svetske politike koja će ponuditi rešenja za neke od ključnih problema Srbije, pre svega u ekonomiji, što je ključni nedostatak svih stranačkih programa.
    Po mom skromnom mišljenju, kao žitelja ove države i član pokreta mislim da je pametno i korisno da mu damo podršku . Poznata svetska politička imena i prateća programska rešenja ekonomskih problema dovoljno garantuju dobar rezultat.

    • Cenim Vaše stavove, gospodine Villgorski, i sa gotovo svim što ste napisali ja se slažem. Tako je i ovaj put, osim onih delova o podrści sa strane. Ja bih voleo autentičnog kandidata koji ne traži podršku sa strane, jer se takva vrsta podrške ovde jako negativno ocenjuje (čini mi se i s pravom).

  • Evo,Vucic se pita:,,Zar je moguce da tuzilastvo nema dokaza protiv Dinkica i Karica“.Dinkic mu predsednik komiteta za saradnju sa UAE,a Karic mu je na predizbornoj listi vec 10 godina,a isto toliko dugo finansira njegovu stranku.Klasicno vredjanje inteligencije ovog plitkoumnog i senilnog naroda.Ako posle ove izjave u ,,Blicu,,ponovo dobije skoro 50% glasova na izborima,onda ovaj narod kolektivno treba da nestane sa lica zemlje.

  • @Slavoljub Stanković
    Poštovani,
    ovde je akcenatovan ekonomski program, koji je ključni za preporod Srbije, a taj program ne ume niko ozbiljno da napravi
    U politici se mora razmišljati hladne glave s ne srcem.
    Ozbiljan političar u razvijenim demokratskim sistemima odgovara za budućnost naroda i države koju vodi a ovde to tek učimo.
    Pozdrav

    • Poštovani Vilogorski,
      Potpuno se slažem sa Vama, ali moguće je da će DJB podržati Sašu Jankovića, to se već uveliko protura po medijima. Po mom skromnom mišljenju Vuk ima najveće šanse, iako je i Saša Janković isto tako ozbiljan kandidat bojim se da je dosta (nezasluženo) iskompromitovan. DJB se još ne izjašnjava kome će dati podršku što je pametno, ne treba se zaletati. Mislim da mi ovde sa svojim kojekakvim predlozima ne možemo ništa uticati na DJB, ali nije loše da se vidi raspoloženje članstva i simpatizera DJB-a. Mene lično više zanimaju ovi komentari nego razni autorski tekstovi na ovom portalu.

    • @ Penzioner
      Poštovani, stvar oko izbora opozicionog kandidata za predsednika je u demokratskim sistemima jednostavan proces.
      Svi opozicioni kandidati stani na jednu listi obave se izbori te liste i onaj koji najviše dobije bude prestavnok opozicije. Prosto zar ne?
      E vidite to ne dozvoljavaju sujete stranaka. Zato narod i ne izlazi na glasanje.
      Pozdrav

  • U pravu ste Slavoljube. Niski udarci uglavnom dolaze sa strane. Što se tiče Karica, AV pikušava da se opere, kako bi sutra imao opravdanje kad se dotični tajkun bude kandidovao za predsednika i to kao njegov kandidat.
    DJB!

  • Kada ce te javno u skupstini reci da sns ima samo 19.6 posto birackog tela tj svaki peti srpski birac je glasao za sns a ostali su protv . To narod ne zna a treba mu reci jer to vucic zna. Zato nece vise na izborima da pokriva