Медији Саопштењe Скупштина

Зашто смо певали “Пада влада”

Вест о перформансу посланика Доста је било у Скупштини објављена је, кад се посматрају сви медији, чак 124 пута. Од тога је 27 пута у различитим медијима објављена основна вест, без коментара, и то је у рангу најобјављиванијих вести из ДЈБ. Негативне реакције на перформанс објављене су три и по пута више, чак 97 пута. Ниједан медиј није објавио зашто су посланици ДЈБ отпевали у скупштини Бајагину песму Пада влада.

На конференцији за медије у скупштини Србије, пре него што су отпевали песму, посланици ДЈБ су обавестили јавност о срамној последњој седници скупштине у овој години на којој је лутка Гојковић слупала 27 разиличитих закона и одлука у једну тачку дневног реда и тиме онемогућила било какву смислену расправу о њима. Уместо да се расправља барем 10 пута дуже о важним законима, расправа је угурана у 2 дана. Ни то није било доста, па су у страху од тога да ће расправа потрајати до четвртка кад би премијер морао да дође у скупштину и одговара на питања посланика, држали бесмислену седницу целу ноћ до 8 ујутро и спасили га од питања. Током редовног заседања Скупштина је за 75 дана усвојила 88 закона и тај податак говори о томе да је Скупштина постала ургентни центар слупане Владе. Из протеста против оваквог гажења скупштине, посланици ДЈБ су владајућој већини и грађанима отпевали песму. Ове разлоге НИЈЕДАН медиј није пренео. Пренели су само да смо певали у скупштини.

Вест или професионални извештај о томе да су посланици Доста је било у Скупштини Србије отпевали “Пада влада”, уз новогодишње жеље грађанима да следеће године добију демократску владу, нису објављени на РТС-у, Пинку, Студију Б, Б 92 и Радио Београду, не рачунајући портале РТС и Б92, где се вест у првом тренутку ипак пробила. Гледаоци и слушаоци наведених, најмоћнијих медија под премијеровом контролом два дана су слушали искључиво коментаре представника власти на перформанс посланика Доста је било. Нису имали прилику да чују ни реч од онога што је Саша Радуловић рекао на конференцији за новинаре на чијем крају су посланици отпевали песму “Пада влада”. Пробијање медијске блокаде на РТС-у, без обзира што је у оквиру негативне кампање, био је један од циљева и остварен је. Зато смо певали. За сад је важно да сви грађани Србије чују за Доста је било. А онда ће брзо разумети да се не плашимо и да смо врло озбиљни.

Чланови пропагандне машинерије власти радили су ударнички да би “покрили” вест о посланицима Доста је било и то показује колика је цензура у Србији и под каквом су контролом национални медији кад су приморани да газе заиста најосновнија правила новинарства, а то је да прво објавиш вест а затим је коментаришеш. Кризни маркетиншки тим подигнут је на највиши степен. Страх од објављивања вести о перформансу посланика Доста је било подједнако је велики као и срамно гажење елементарних новинарских постулата. Медији су претворени у крпе којима премијер брише и последње остатке пристојности.

Перформанс посланика Доста је било изведен је не само са идејом да се пробије медијски мрак и укаже на то да је скупштина претворена у отирач власти, већ и да би се грађани тргли из стања страха у који их Александар Вучић увлачи путем медија вичући и претећи свакоме ко другачије мисли. Слободни медији који поштују професионалне стандарде основа су демократског друштва. Без њих нестају грађани. Покрет Доста је било радиће и даље на стратегијама да се људи тргну из бесмислености, баналности и претњи којима их је окружио луткар који уништава Србију, главни уредник медија, возач МИГ-а, политичка кукавица која бежи од сучељавања са политичким противницма, ваш и наш председник Владе Републике Србије. Срећна нова година свим грађанима Србије, да нам падне влада у новој 2017.години и са њом падне и медијски мрак који је обавио Србију.

У прилогу линк на видео са конференције за новинаре

ДЈБ Млади

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Lep performans, ali zar nije ocigledno da je Beograd i cela Srbija u jednoj septickoj jami.
  Dovoljno je samo ovo sto se desava ja novogodisnjom javnom rasvetom, gde je stvar jasna iz aviona.
  Ucesnici na tenderu pored redovnog posla u javnom sektoru su sa svojim licnim firmama u APR proverljivo akteri ove afere.
  Isti je slucaji sa jednim od povezanih lica u Feromont, covek ima nekoliko procenta a brat dodeljuje poslove.
  e moj BEOGRADE sta si doziveo da se opet mora setati.
  SETNJOM DO POBEDE.

 • Ja sam bio oduševljen. Dijelio sam putem poruka društvenim mrežama. Volim slušati muziku, ali sam slab poznavalac šta je i na kojem nivou. Pitao sam suprugu, odgovorila je ovo je za čistu peticu. Razloge neće da čuju, a narodu se drugačije saopši. Čekao sam baš i prebacio PINK, mada sam ga zaključo za +18, ali da vidim kako se može stvar “Gebelsovski” predstaviti narodu. Bio sam razočaran, da u Srbiji postoji neko ko te zove da ga mrziš, a toliko te mrzi, zaista su DNO. Napred DJB u sretnoj Novoj 2017. godini, sa Slovenskom dušom i više Rusije. Pozdrav za članove i sipatizere, a prije svega dobre ljude, Dveri i DJB. S R E T N O… URA.URA. URA.

 • Poštujem vaš napor da preokrenete situaciju u Srbiji, ali uz ovakvu medijsku torturu jednostavno nemate šanse. Mora da se ide radikalnije. Idu izbori za 100 dana. Kakva je situacija sa biračkim spiskovima? Šta je sa pokradenim izborima pre 7 meseci? Kako Da se spreči kupovina glasova i ucenjivanje zaposlenih u javnom sektoru? Oni sve ovo već pripremaju. Problem opozicije je što se zadovoljila ulaskom u skupštinu i nije insistirala da se kradja istrazi. Ne zaboravite da je noć 24-25 april bila izborna kradja i rušenje u Savamali. Plus pokradene penzije, nezadovoljstvo prosvetara, vojske, policije, ogromna nezaposlenost, bedne plate zaposlenih. To su takvi aduti za opoziciju da je to moralo da se iskoristi. Njih jedino ulica moze da sruši jer su vas medijski opkolili sa svih strana.

  • Скажем се са Игорем, у погледу овде опсервираног прегледа црне ситуације. Бојим се да је јако мало времена, простора и прилике да озбиљна опозиција, при чему мислим искљичиво на ДЈБ и Двери, учини ишта запаженије до на прошлим изборима. На страну проценат људи који више неће апстинирати и проценат који ће променити страну. Плаши оно што је СНС, како чујем, усталила: Уцене губитком посла људи у јавном сектору и њихово малтене присиљавање на глас СНС-у, а посреди је армија људи. Потом, организовање самог чланства, ботова… Поново армија. Не треба занемарити ни организовано и готово нескривено подмићивање по селима и засеоцима, односно директну куповину гласова… Медији, које прати гро популације са правом гласа, су до те мере окупирани и неслободни, да мислим да никад овде горе обмане нису пласиране до данас. Мислим да само кука и мотика може ове да почисти на политичко сметлиште. Бојим се да је одвећ мало времена до априла, а засигурно они већ увелико раде у потаји да се, макар и на сваку силу, обезбеди победа.
   Свим овдашњим добрим и умним људима желим свако добро у Новој години, и од Бога и од народа. Ја треба половином године да добијем своју другу бебицу и волела бих да се роди у земљи у којој неће гледати Вучићеву фацу где год да погледа. Уздравље!

 • Milslim, ne mogu da budem objektivan. Jasmina u pozadini, to je već zloupotreba atraktivnosti. Što se Nove tiče, sve najbolje svima, a što se ove mini- predstave tiče, rekoh to, hm… Moglo je i bez toga. Dodavati na već uniženu Skupštinu, nije ok. Ovo je, naravno, lično, skromno mišljenje. “Probijanje” medijske blokade? Pa sami ste sad rekli kako je to “probijanje” izgledalo… Promišljanje o svrsishodnosti mora biti na prvom mestu, odmah potom i o posledicama. Slično je sa ulascima-izlascima (napuštanja) sa skupštinskih sednica. Ili jesi ili nisi lav. Ili udji, ćuti,trpi, saučestvuj – ili izadji, pokaži stav i ne vraćaj se dok se ne obezbede uslovi dostojni najvišeg i najznačajnijeg doma u zemlji.

  • Pa posle pesme (čiji sadržaj odobravam), stigla je novogodišnja čestitka svim prisutnim o onima koji gledaju prenos . Sasvim korektno.
   Bio je to jedini način da se dobije replika, a završna rečenica kao “krem na tortu”. Tako sam ja to video. Pratim DJB.

 • Sve je cenzura i spinovanje istine!
  Zelim vam da nastavite borbu sa drugim opozicionim strankama za bolju, pristojniju, lepsu i normalnjiju Srbiju!
  U nadi da ce pasti vlada i presednik 2017!
  Srecna Nova godina svima! Narocito Igoru!

 • Meni to nekako nije išlo uz vas. DJB smatram ozbiljnim pokretom, grupom obrazovanih i upornih građana koji bi trebalo dramatično da se razlikuju od osoba koje se odazivaju na zvonce.

  • Upravo su i pokazali da se dramatično razlikuju, jer znaju da se suprotstave mračnjacima na duhovit način. Moje čestitke.

 • Ovo sa pesmom je sasvim korektan potez od strane DJB. Pokazali su da neće da ćute i da ne žele da budu ignorisani. Malo novogodišnjeg veselja ne može da škodi. Zašto političari moraju da budu smrtno ozbiljni? I trendovi u svetu idu ka tome da političari budu ljudi ko i svi ostali, postoji vreme za rad i postoji vreme za šalu. To može samo da bude dobro za duh. Komentari kako time ispadaju neozbiljni su za malu decu. Svi koji prate rad DJB vide da se oni maksimalno trude u skupštini i da ozbiljno pristupaju poslu. Ovo veselje od par minuta je bilo posle skupštinskog zasedanja i nikako ga ne treba povezivati sa samim radom za vreme zasedanja kada se ipak zahteva ozbiljan pristup radu. SNS-ovci godinama prave cirkus u skupštini (ne dozvoljavaju drugima da govore, ne pridržavaju se teme, izbegavaju odgovore, vređaju, glasaju na zvonce…) i sad su jedva dočekali ovu pesmicu koja je bila van zasedanja pa da napadnu DJB kako pravi cirkus. Jeste malo sutra, narod ima oči, kad im dođu izbori ima samo da progutaju knedlu.

 • Sretna Nova 2017-a DJB-u, simpatizerima, i svim dobrim i poštenim ljudima ove zemlje. Neka padne vlada, diiktator sa njom i svi loši neka im bude po zasluzi. Sve ovo onako od srca.

 • Колика је контрола медија захваљујућу Александру Вучићу!
  Вучић не дозвољава да телевизије објављују шта се стварно догађа.
  Стварно није у реду!
  Докле ће овај народ да трпи ово!
  Да се у 2017. коначно деси промена!
  Пада Влада!

 • Bez obzira sto taj cirkus koji su izveli nije licio na DJB moram da kazem da im je barem veoma dobro dosao besplatan marketing preko svih mogucih frekvencija. Oni koji su glasali i znaju vec odavno za DJB, aktivno prate preko interneta sva desavanja pa tako da znaju sta stoji iza ovog spektakla i nece tamo neka lazna serviranja preko medija koji su u drzavnoj kontroli umanjiti broj ljudi koji podrzavaju DJB vec ce ih samo povecati.

  U svakom slucaju je ovo islo u prilog DJB-u, dok je definitvno ovo jedan od najglupljih poteza SNS-a koji su do sada ucinili. Toliko od mene.

 • Sve sam videla na N1 TV, jedinoj tv koju gledam, a i da nisam videla tu, videla bih na FB ili twitter-u, Neki kažu ne ide uz vas, a šta tu ima da ne ide? Vlada je diktatorska, radi šta joj padne na pamet, ne poštuje Ustav, zakone, ruši noću, suspenduje pravnu državu i ….na kraju sednice i godine poslanici DJB su u znak protesta otpevali da pada vlada i treba da padne. Što pre!. U svemu vas podržavam, glasaću za vas i želim sve najbolje u Novoj godini, a pre svega svima nama – da ovima (SNS) što pre vidimo leđa.

 • Meni ovo izgleda simpatično, mada je sve čime skrenete pažnju na sebe prilika da vas gebelsovska mašinerija provuče kroz blato i sve izvrne naopačke. Po meni bi bilo efektnije da ste ostali hladni kao stena i da ste na sve nepravde, uvrede i laži reagovali stoički (bez okretanja leđa, napuštanja skupštine… pa i ovog pevanja), tj. bez emotivnog naboja po principu “Pas laje – vetar nosi.”

 • Performans je bio vrhunski, samo ironijom i satirom možete da probijete medijsku blokadu, koju je postavio premijer, zvani vučić karikatura. Malo slovo nije slučajno, malo slovo za malog čoveka. Hajde da se dogovorimo da mu svi pišemo ime malim slovom, jer veliko nije zaslužio.

 • Znate koga se karikatura boji više od DJB-a. Od Kesića, Koraksa i Somborca. Pošto je Koraks radio u nekad slobodoumnoj ” politici”, a sada medijskoj sramoti, svi znate kako je prošao. Satirom i karikaturom je oživljavao “premijera”, i od njega sam i čuo da vučić ne da je dušu dao za karikaturu, on jeste karikatura.

 • Ukapirali smo.Potrebno je da dobijete sto širu podršku.
  Inače, pesma je zarazna, uhvatila sam sebe nekoliko puta ovih dana kako je nehotice pevušim-
  pa to je i poenta, i drugima se u glavi vrti refren:
  Pada,pada, pada Vlada,
  šta to pada,pada Vlada,
  već su mnoge pale vlasti,
  pa ćes i ti dragi pasti…:)

 • SNS „samostalni potparol“ Zorana Mihajlović u izjavi „Blicu“ nazvala je povodom ove svirke Sašu Radulovića trubadurom. To je veliko priznanje jer su trubaduri u srednjem veku bili raznosači vesti.
  Znači da je SNS prihvatio vest kao tačnu – „Pada vlada“!

 • I pored neverovatnih činjenica o medijskom terorizmu koji čine premijer Srbije i njegovi satrapi.
  Pojavio se ne mali broj komentatora na ovu temu, a koji su sublimirano rečeno rekli: A šta će DJB ta pesma, zašto u skupštini i kome to treba?
  E pa sama ta pitanja daju i odgovor, al oni ne umeju da ih uoče, jer su slepi kod očiju?
  Usled blokade medija, čovek mora da se dovija kako da tu blokadu odčepi, a to su uvek neki nekonvencionalni hepeninzi tipa kao što je bio taj sa pevanjem te inspirativne poznate pesme.
  Šta je extremno zanimljivo na ovu temu: Zamislite Mićko Ljubičić kao jedan od autora medijskog pozorišnog “DNA” nije razumeo o čemu se ovde radi?
  U najmanju ruku veoma čudno i neverovatno.

 • Cilj svake politicke stranke /pokreta/ je osvajanje sto veceg broja glasova biraca.
  Kako to ostvariti u medijskoj blokadi, kada je samo nekoliko novina i jedna televizija stvarno otvorena za DJB?
  Rasprave u skupstini Srbije nisu dovoljne, jer je laz i bezobraluk stranaka na vlasti, kao i broj glasova SNS koalicije u Skupstini nedostizan.
  Nije dovoljan ni internet jer je nedostupan vecini pristalica SNS, SPS, SRS, narocito PUPs-a /penzionera “presrecnih” zbog smanjenih penzija…
  Zato je performans sa pevanjem odlicna ideja.
  I oni mediji koji su nedostupni DJB nisu mogli da odole da ne objave “nastup”.
  Interesantno da tuznu sliku o Srbiji, lazima rezima, bezakonju, autokratskom rezimu, sve vise medija /pod kontrolom/ pokusava da prikaze na duhovit nacin.
  Sada je pauza u skupstini Srbije, posle toga pocinje predizborna kampanja i za opozicione stranke nema mogucnosti da se obrate biracima.
  AV kao i ostali njegovi poslusnici nikako ne pristaju na TV suceljavanja, kukavice…
  Bravo za DJB i Sasu Radulovica.

 • performans „pada vlada“ je super dobar.
  On toliko iritira vladara da je cenzura totalitarna.
  Vladar na sednici skupštine , kada je prikazivan Pinokio i papir „nije tema“ ,
  od živčane nije znao šta da radi.
  Glas mu je podrhtavao od ljutine.
  Vladar vlada istim načinom i psihologijom kao i navijači CZ .
  *
  Na državnoj televiziji ama baš ništa ne gledam da bih sačuvao normalnost.
  I „gospođe i gospoda“ iz vlade su zadivljeni uspesima koji su mnogo veći od rezultata.

 • Kao da se pravdate za veoma dobar i efektan performans. zanimljivo i zabavno je otslusati ovu Bajaginu pesmu u vašem izvodjenju. Čim toliko ženirate vlast i njene navijače , znaci da ste uspešni.

  Napred bez kompleksa do pobede.

 • Pada, pada Šta to pada PADA VLADA…pašće pašće…

  Oni su već i pali, jer sigurno će raspustiti ovu Vladu jer njihova vlada i može najviše da traje godinu do godinu ipo dana. Jer ne znaju šta će s njom!

 • Poštovani gospodine Radulović,

  Iako se u osnovi ne slažem sa političkim porukama na profesionalnoj mreži, kao što je LinkedIn, moram priznati da sam Vaš post pročitao sa interesovanjem. Post je pravovremeno objavljen, ali sam ga ja shvatio više kao defenzivan nego ofanzivan, strategija koja nije uvek najbolja po mom mišljenju. Takodje, sama činjenica da ste bili primorani da objavljujete post i objašnjavate svoju akciju u Skupšitini je potvrda da akcija nije bila uspešna i nije dala željene rezultate. Zašto? Akcije koje su lake mete za prikazivanje u negativnom svetlu, ismevanje i prikazivanje pokreta Dosta Je Bilo kao politički bezidejne stranke koja je tu samo da zabavlja narodne mase dok Vlada I vladajuća većina vredno radi na poboljšanju života običnih gradjana – ma koliko to bilo neistinito – nisu svrsishodne po mom mišljenju. To su akcije koje se lako mogu porediti sa akcijama SRS ili Vojislava Šešelja u prošlosti i koje pred predsedničke izbore nisu korisne.

  Premijer jeste u prednosti zbog (sve)prisutnosti u medijima, ali je u prednosti i zbog svoje stripljivosti i promišljene strateije za dugoročniji ostanak na vlasti. I ta strpljivost i strategija je nešto što po mom mišljenju nedostaje opoziciji. Dok sam u prošlosti mislio da Vi imate strpljenja i strategiju, koja je na kraju rezultirala ulaskom Dosta Je Bilo u Parlament, sada kada ste u Parlamentu upadate u zamku režima i predstavljate se kao neozbiljni. Iako nisam političar, po nekad strpljenje može biti od koristi i dovesti do željenih rezultata. Kao i u biznisu doduše. Naravno, ako je Vaš performans deo dugoročnije strategije možete zanemariti moj komentar, ali ako je hir i proizvod momenta frustracije zbog nefunkcionalnog Parlamenta, molim Vas da razmislite o budućim akcijama. Do promena će doci, siguran sam i nadam se da će baš Dosta Je Bilo biti nosilac i motor tih promena.

  Jeste dugačko, ali ovo je moje iskreno mišljenje o “Pada Vlada” perfromansu.
  Srdjan.

  • Srđane, samo neko ko ne prati DJB rad u skupštini može da tvrdi da su neozbiljni. Pošto su sve akcije “laka meta” za spinovanje preko režimskim medija, to onda znači da DJB ne treba ništa da radi već da ćuti, da se bori “finoćom” i da plače nad sudbinom što niko neće da ga prenosi. Neće moći, ovo je pametan potez DJB, na fin i kulturan način pokazuju da se ne mire sa stanjem da budu ugušeni. Što se mene tiče, treba pojačati, sve ukazuje da dobro rade. Izvini ako grešim, ali sumnjam u tvoje dobre namere jer ti je poruka u standardnom botovskom formatu: “dobonamerni” simpatizer koji DJB-u skreće pažnju na niz loših stvari koje rade (a ne spominje ni jednu dobru), a pritom si dodao i komentar o Linkedinu, kome ovde očigledno nije mesto jer si verovatno hteo da DJB i Saša izgledaju još negativnije. Političarima je politika profesionalna delatnost i sasvim je u redu da se nađe na Linkedinu gde se priča o poslu i karijerama.

 • Saša,
  druže, pevali smo “Pada Vlada”…Miloševiću, Marjanoviću, Koštunici, Tadiću, SPS-u, DOS-u, DS-u…sad pevamo Vučiću. Imali smo strogo političku vladu, imali smo i ekspertsku vladu. Imali smo kordone policije, imali smo akcije na ulicama, lupali smo u šerpe, pešačili, Gotov Je i slične performanse.
  Sve te raznorazne vlade su popadale, pašće svakako i Vučićeva – a nije se ništa drastično promenilo posle svih tih silnih padavina…zašto misliš da će narod verovati tvojoj ili nekoj narednoj vlasti koja će naslediti postojeću, posle svih ovih Bajatovića, Draškovića, Tadića, Mrkonjića, Spaskovskih, Gorica Gajević raznih Dinkića, Pajtića i ostalih Maja Gojković u poslednjih 30 godina života Srbije?
  Priznajem, od svih postojećih političnik mogućnosti DJB mi je najpribližnija – ali nedovoljno da budem glasač, član ili podrška istoj, baš iz tog negativnog iskustva sa svim promenama do sad.

  • To što postoji negativno iskustvo od ranije ne treba da bude opravdanje da se ne reaguje. Ako se ne reaguje, ništa se neće promeniti. Zato predlažem da je dosta bilo kukanja, šta je bilo bilo je, na sledećim izborima treba izaći i glasati za promenu vlasti. Toliko je jednostavno.

  • Kako vam je to nedovoljno da budete glasač? Šta bi trebalo da se desi da bi vam bilo dovoljno? Razmislite o tome. Ako čovek ne iskoristi svoje pravo da glasa to znači da prepušta drugima da odlučuju umesto njega u kom svetu će živeti. Poslednje što bih uradila je da dozvolim da drugi odlučuju o mom životu.

  • Ana, to ti je kao na selu, kad seljak ponudi kozi kupus iz ruke, ona priđe – on je klepi u glavu, ona se makne par metara, on joj opet ponudi, ona priđe – on je klepi u glavu i tako 20 puta. Nas su klepili tako u glavu unazad skoro svi vlastodršci – ali ček’ malo – mi nismo koze! Što bi se reklo – Dosta je bilo!
   Nažalost, Saša, pokret DJB (ili bilo ko) će morati da osvoje vlast i bez tog jednog mog glasa nekako, a moj glas i druge vidove podrške će dobiti tek nakon nekih vidljivijih rezultata….do tad verovaću izboru većine. ZNAM DA JE TO NEPRAVILNO razmišljanje ali povučen 30-togodišnjim iskustvom sa obećanjima i reklamiranjima sposobnosti i raznih SuperMoći političara – prvo rezultati pa onda podrška, nikako i nikad više kontra.

  • E sad, molim vas, samo zamislite šta bi bilo kad bi svi tako razmišljali? Ko bi onda glasao? Ne možete da očekujete rezultate ako ne doprinesete da se stvore uslovi da neko napravi te rezultate. Molim vas glasajte. Svaki glas je užasno važan.