Војводина Економија Политика Саопштењe

Проклизао тендер у Апатину

Понашање локалне власти у општини Апатин, на челу са Српском напредном странком је благо речено забрињавајуће.Да ли за то имају „благослов“ премијера или само опонашају његов однос према институцијама ове државе, али и новинарима, није тешко закључити. До којих осионости иду границе функционера СНС-а сведочи нам и последњи тендер, а који је јединствен по томе што је понуђач почео радове и пре него што је тендер завршен.

klizaliste-ice-skating-235547_1280

Наиме, на радост свих грађана, нарочито деце, најављено је да Апатин добија клизалиште.Оно што није речено је на који начин.
Међутим, седам дана пре завршетка тендера, неко је већ почео са постављањем клизалишта, а чиме је прејудициран сам избор најбољег понуђача.Први пут у новијој историји, што би премијер рекао.
Постављају се два питања:
1.Да ли је закључен уговор пре истека тендера?
Уколико није, већ је, како смо незванично сазнали, власник клизалишта на своју одговорност пре истека рока за понуде, поставио клизалиште, долазимо и до другог питања:
2.Ко је дао и на основу ког правног основа комуналну сагласност да постави клизалиште на јавну површину, односно у центар града, као и ко је дозволио прикључење на градску струју трећем лицу?

Проверите датуме закључења овог посла на линковима испод:

Одлука о додели уговора

Обавештење о закљученом уговору

По свему судећи неко је или извршио притисак на комуналну инспекцију, која без проблема кажњава грађане уколико држе грађевински материјал или огрев за зиму испред куће, односно на јавној површини.
Друга страна медаље садржи и неке нелогичности везане за сам посао.Власнику ће бити исплаћено из буџета 2 милиона динара, а „изнајмљивање опреме“ се посебно наплаћује грађанима.

Пошто је најам клизалишта већ плаћен из џепа свих грађана општине Апатин, зашто се додатно наплаћује и опрема( клизаљке), а уколико би дошли са сопственим клизаљкама опет би морали да платите цену за сат времена клизања и то не општини већ власнику клизалишта. Леп посао за власника, али лош за грађане Апатина.

Ево шта новине пишу о овом послу: Новине о апатинском клизалишту

Како преноси локални лист и новинар ТВ Апатина је покушао да добије одговоре од надлежних у општини Апатин и уместо одговора, уследио је физички напад на њега у виду дављења за врат од стране помоћника председника општине.Тим поводом Апатин је посетила и Н1 телевизија која је направила прилог о наведеним догађајима.

Морамо да нагласимо, да критика није усмерена против клизалишта. Све је то могло бити урађено другачије и у складу са законом.Ни једна власт не може кршити закон сакривајући се иза деце. Да они заиста мисле о томе, деца се не би лечила СМС-ом, дечији додатак не би био срамотних 20 евра, а родитељи не би радили за 20 хиљада. Бакама и декама не би ова власт одузела заслужене пензије.

Закони служе да се спроводе и поштују, а за непоштовање истих следи санкција. Сваки динар који је потрошен мимо закона, украден је од наше деце.

О овом крајње необичном тендеру у Апатину, извештавао је ти ТВ Н1 Отворено клизалиште нико још није добио тендер

Тим покрета Доста је било
у Апатину

ДЈБ Војводина

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар