Војводина Изјава

Зрењанин: Одборница Биљана Дорошков о 2016. години и одлуци да ради за боље сутра

Ова 2016. година је била за мене пре свега година моје и наше победе. Учлањењем у покрет “Доста је било” најпре сам победила себе и своје уверење да ја не желим да се бавим политиком. Све ове године била ми је на првом месту породица и егзистенција, а онда сам схватила да нисам задовољна и испуњена. Схватила сам да не могу чекати да се други боре замене и моју децу. Схватила сам да је дошло време да се изборим да моја деца не оду у иностранство, да остану у својој земљи у којој ће радити са задовољством за адекватну надокнаду и у којој ће живети испуњено и достојанствено.

biljana-doroskov

Овај мој живот до сада и није био неки добар живот. Стално сам чекала неко боље сутра, неки бољи пословни амбијент, неки виши животни стандард. Чекајући боље сутра, дошла сам до тренутка када морам заједно са осталим члановима нашег Покрета да се изборим са свим лошим стварима које су се таложиле годинама.

Наша и моја борба је почела уласком у Градску скупштину. То је мали корак, али у истовреме и значајан. Упустила сам се у анализу градског буџета и борбу против нетранспарентног трошење пара, у борбу против партијског запошљавања, против постављања људи без јавних конкурса и стручних квакификација, против цензурисања изношења јавног мишљења. Указивала сам на лошу финансијску ситуацију у јавним предузећима и установама, на смањење средстава за развој пољопривреде и предузетништва, на лошу привредну ситуацију у граду, на порески притисак који је присутан у раду малих породичних предузећа.

На све начине смо се трудили да обавестимо грађане о нашем раду и борби коју водимо. Успела сам да заинтерсујем људе из улице за рад који обављамо. Сада већ када пролазим улицом, људи ме препознају и зауставе да попричају, да се информишу, да се пожале. Желим срећну Нову годину свим својим суграђанима и поручујем да настављамо да се боримо за нашу децу и наше боље сутра.

Биљана Дорошков
Одборница у Скупштини Града Зрењанина

ДЈБ Војводина

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар