Ауторски текст Јужна Србија

Лесковац: Грађани на удару временских и политичких прилика

Капацитет оних који управљају државом и градом, као и то шта је стварна политика владајуће политичке опције, највидљивији је у тренутку када нас задесе природне непогоде.

У тренутку када наши суграђани у Ступници, Орашцу, Пискупову, Јарсенову, Купиновици, Бувцу, Клајићу, Липовици, Радевцу, Дрводељи, Ораовици, Црковници, Големој Њиви и многим другим селима немају струју, завејани су, немају апсолутно никакву медицинску помоћ – у Лесковцу НЕ ЗАСЕДА КРИЗНИ ШТАБ. Владајућа коалиција је проценила како стање није алармантно. То што је невреме најављено још пре недељу дана није потакло локалне власти да бар упозоре људе и да им помогну да се припреме за надолазећу сибирску хладноћу. Ниједна вест на градском сајту. Никог да одржи ванредну конференцију за штампу. Ниједно упозорење на регионалним медијима.

Ко плаћа цену непостојеће и неодговорне политике? Увек грађани. Поред тога што немају ни путеве, а често ни мостове, о канализацији и водоводу да не причамо, наши суграђани се у овом тренутку буквално боре да преживе. Шта је са трудницама и породиљама? Шта се дешава са малом децом која добију температуру или грип? Које решење је владајућа гарнитура једне велике и неколико скоро па непостојећих странака понудила за ове ситуације? Ко ће грађанима који ионако живе у беди надокнадити штету која је настала због вишедневног нестанка струје?

Ето то би требало да се запитате, драги суграђани, када идући пут узмете оловку у руке и пођете на гласање. И СВАКИ пут када пођете на гласање. Када вас се сете и почну да обилазе ваше штале. Када купе неколико дресова сеоском фудбалском тиму и 2-3 рефлектора за утрину на којој се одигравају утакмице, и обећају да ће вам запослити децу да раде у пеленама за 20.000. То није политика. Политика подразумева решавање проблема. Политика подразумева бригу о свако грађанину. Политика подразумева одговорност.

На крају, драги наши суграђани, честитамо вам на храбрости и самоорганизованости коју сте показали у ових неколико дана. Сви ви који сте тракторима и пољопривредним машинама рашчистили путеве и још увек то радите. Сви ви који облазите своје болесне и старе комшије. Сви ви који се борите са грипом док уносите дрва у кућу без струје. Заслужујете бољу власт. Заслужујете бољу државу.

Оливера Јовић
координаторка покрета “Доста је било”, Лесковац

ДЈБ Млади

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар