Војводина Саопштењe

РУМА: Проваљено у просторије покрета "Доста је било"

Дана 12.1.2017. затекли смо проваљене наше просторије, које се налазе на адреси Главна 172/4, Рума. Постоје евидентни докази провале, такође наша брава је разваљена и замењена другом. Наша група грађана има валидан уговор о закупу пословног простора сачињен између Општине Рума коју представља председник општине и законског представника наше групе грађана. Уговор је потписан и тече од 12.12.2016. године.

У канцеларији у коју нисмо могли да уђемо и даље се налази наша имовина. У разговору са запосленим у Паркинг служби која са налази у истој згради као и наша просторија сазнали смо „да су се ту мувала нека два момка јуче и радили нешто око врата“. Нису знали о коме се ради, јер их не познају. Одмах смо контактирали директора Јавног-комуналног предузећа „Паркинг и инфраструктура“ које је задужено за пословни простор, да сазнамо да ли они стоје иза овога. Како нам је речено од директорице, она не зна за то, нити је било ко из предузећа наредио то, такође уколико се жели раскинути уговор мора постојати отказни рок од 3 месеца и ми морамо бити обавештени претходно о томе. Саветовала нам је да се обратимо полицији. Контактирали смо и човека задуженог у предузећу, који се бави одржавањем просторија и који једини има право да замени браву. Он нас је обавестио да нити је то урадио, нити је добио налог да то уради!

Након тога смо отишли у полицију и пријавили цео случај, захтевајући да припадници полиције изађу на лице места и обаве увиђај. Примљени смо сасвим коректно и у разговору са припадницима полиције обавестили смо их да после учињеног увиђаја о чињеничном стању желимо да обавестимо јавност. Дежурни полицајац је обавио увиђај, где је установио да је у просторије проваљено и да је брава промењена. Ми у просторије још увек не можемо да уђемо, тако да не знамо да ли је нешто од наше имовине нестало или оштећено.

Недуго након тога добили смо позив од директорице ЈКП „Паркинг и инфраструктура“ где нас обавештава „да је неко из општине грешком ушао у просторије и да она није знала за то и да нам се тај извињава“. На наше питање да нико ко није из предузећа ЈКП „Паркинг и инфраструктура“ не може бити задужен за пословни простор, тако да „неко из општине“ нема право да обија наше просторије, и да бисмо желели да знамо ко је то именом и презименом, нисмо добили одговор.

Покрет „Доста је било“ захтева од надлежних органа да пронађу одговорне за ово дело. Такође, позивамо органе општине да именују одговорне и дају нам објашњење како је неко могао да проваљује у наше просторије, без нашег знања, и онемогући нам приступ канцеларијама за које имамо валидан Уговор о закупу. У тим просторијама редовно одржавамо састанке, а у недељу ћемо прикупљати потписе за формирање странке „Доста је било“. Крајње смо забринути за нашу имовину и њено даље држање у датом простору. Надамо се брзом одговору.

Покрет „Доста је било“ – општински одбор Рума

Ознаке
ДЈБ Војводина

ДЈБ Војводина

3
Оставите коментар

avatar
2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
satDaniloBond008 Recent comment authors
најновији најстарији
Bond008
Гост
Bond008

Da ste kojim slucajem imali zakupljenu kucu ujutro bi je nasli srusenu jer „neko“ misli da tako „nesto“ moze kada mu se prohte. Jedina razlika sto je ovog puta dosla policja i odradila uvidjaj. Verovatno je kasnilo uputstvo o ne izlasku na uvidjaj. Dosli „neki“ radili oko brave obili i zamenili bravu i niko nista. SNS pipci svuda .

Danilo
Гост
Danilo

Sta je sledece, stavljace nam zute trake oko ruke, pisati Juden po prostorijama, marsirace sns snage ulicom proveravajuci ko nije clan? Ovi ljudi zajedno sa svim psihopatama koji su razgrabili i ponizili Srbiju moraju da odgovaraju pred gradjanima za svoja nedela, isto kao i nacisti u Ninbergu, inace ce nam se opet sve ponoviti…

sat
Гост
sat

Ma nije to vaša kancelarija, nego bespravno sagrađena udžerica, a verovatno ju je obio kompetni idiot