Vojvodina Saopštenje

RUMA: Provaljeno u prostorije pokreta "Dosta je bilo"

Dana 12.1.2017. zatekli smo provaljene naše prostorije, koje se nalaze na adresi Glavna 172/4, Ruma. Postoje evidentni dokazi provale, takođe naša brava je razvaljena i zamenjena drugom. Naša grupa građana ima validan ugovor o zakupu poslovnog prostora sačinjen između Opštine Ruma koju predstavlja predsednik opštine i zakonskog predstavnika naše grupe građana. Ugovor je potpisan i teče od 12.12.2016. godine.

U kancelariji u koju nismo mogli da uđemo i dalje se nalazi naša imovina. U razgovoru sa zaposlenim u Parking službi koja sa nalazi u istoj zgradi kao i naša prostorija saznali smo “da su se tu muvala neka dva momka juče i radili nešto oko vrata”. Nisu znali o kome se radi, jer ih ne poznaju. Odmah smo kontaktirali direktora Javnog-komunalnog preduzeća “Parking i infrastruktura” koje je zaduženo za poslovni prostor, da saznamo da li oni stoje iza ovoga. Kako nam je rečeno od direktorice, ona ne zna za to, niti je bilo ko iz preduzeća naredio to, takođe ukoliko se želi raskinuti ugovor mora postojati otkazni rok od 3 meseca i mi moramo biti obavešteni prethodno o tome. Savetovala nam je da se obratimo policiji. Kontaktirali smo i čoveka zaduženog u preduzeću, koji se bavi održavanjem prostorija i koji jedini ima pravo da zameni bravu. On nas je obavestio da niti je to uradio, niti je dobio nalog da to uradi!

Nakon toga smo otišli u policiju i prijavili ceo slučaj, zahtevajući da pripadnici policije izađu na lice mesta i obave uviđaj. Primljeni smo sasvim korektno i u razgovoru sa pripadnicima policije obavestili smo ih da posle učinjenog uviđaja o činjeničnom stanju želimo da obavestimo javnost. Dežurni policajac je obavio uviđaj, gde je ustanovio da je u prostorije provaljeno i da je brava promenjena. Mi u prostorije još uvek ne možemo da uđemo, tako da ne znamo da li je nešto od naše imovine nestalo ili oštećeno.

Nedugo nakon toga dobili smo poziv od direktorice JKP “Parking i infrastruktura” gde nas obaveštava “da je neko iz opštine greškom ušao u prostorije i da ona nije znala za to i da nam se taj izvinjava”. Na naše pitanje da niko ko nije iz preduzeća JKP “Parking i infrastruktura” ne može biti zadužen za poslovni prostor, tako da “neko iz opštine” nema pravo da obija naše prostorije, i da bismo želeli da znamo ko je to imenom i prezimenom, nismo dobili odgovor.

Pokret “Dosta je bilo” zahteva od nadležnih organa da pronađu odgovorne za ovo delo. Takođe, pozivamo organe opštine da imenuju odgovorne i daju nam objašnjenje kako je neko mogao da provaljuje u naše prostorije, bez našeg znanja, i onemogući nam pristup kancelarijama za koje imamo validan Ugovor o zakupu. U tim prostorijama redovno održavamo sastanke, a u nedelju ćemo prikupljati potpise za formiranje stranke “Dosta je bilo”. Krajnje smo zabrinuti za našu imovinu i njeno dalje držanje u datom prostoru. Nadamo se brzom odgovoru.

Pokret “Dosta je bilo” – opštinski odbor Ruma

Oznake

DJB Vojvodina

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Da ste kojim slucajem imali zakupljenu kucu ujutro bi je nasli srusenu jer “neko” misli da tako “nesto” moze kada mu se prohte. Jedina razlika sto je ovog puta dosla policja i odradila uvidjaj. Verovatno je kasnilo uputstvo o ne izlasku na uvidjaj. Dosli “neki” radili oko brave obili i zamenili bravu i niko nista. SNS pipci svuda .

  • Sta je sledece, stavljace nam zute trake oko ruke, pisati Juden po prostorijama, marsirace sns snage ulicom proveravajuci ko nije clan? Ovi ljudi zajedno sa svim psihopatama koji su razgrabili i ponizili Srbiju moraju da odgovaraju pred gradjanima za svoja nedela, isto kao i nacisti u Ninbergu, inace ce nam se opet sve ponoviti…