Politika Saopštenje

Raskol u SNS i njihovoj koaliciji

Nakon razmene napada između kabineta predsednika Nikolića i Zorane Mihajlović, jučerašnji intervju Velimira Ilića, koalicionog partnera SNS-a u Skupštini Srbije, u kome je direktno napao Aleksandra Vučića i njegovog brata za šikaniranje članova Nove Srbije i pokušaj kupovine i otimanja njegovih članova, siguran je znak da je reting SNS-a u velikom padu i da je predsednik vlade u ogromnom problemu pred izbore. Kako Nova Srbija u parlamentu ima 5 poslanika ovaj intervju Velimira Ilića ozbiljno kruni vladajuću većinu. Odgovor je brzo stigao prekonoćnim istupanjem Dubravke Filipovske iz Nove Srbije u paničnom pokušaju Aleksandra Vučića da iz Davosa spase većinu.

Bolesne ambicije predsednika Vlade koji bi da bude i predsednik Vlade i predsednik Srbije, ali i da svim svojim koalicionim partnerima određuje šta će i kako da rade, odnosno da ih uništava, dovele su i SNS i njihovu koaliciju na ivicu raspada. Popularnost predsednika Vlade se sunovratila. Koalicioni partneri neće ćuteći da trpe aroganciju i diktaturu Aleksandra Vučića i njegovog brata. Pritisnuti nezadovoljstvom predsednika Srbije, članova stranaka ali i birača koji ih napuštaju, predosećajući strah od gubitka vlasti, struje u SNS-u su počele otvoreno da se sukobljavaju u javnosti, a lideri koalicionih partnera javno poručuju Andreju Vučiću da ga se “ne plaše”. Sve ovo pokazuje da je SNS na ozbiljnoj nizbrdici i na sigurnom putu da izgubi vlast.

Ponižavajuće i uvredljive rečenice koje su međusobno razmenile javno ministarka Zorana Mihajlović i Stanislava Pak, portparolka predsednika Srbije najnoviji su pokazatelj da u SNS nema dogovora oko predsedničkog kandidata. Raskol između predsednika Srbije i predsednika Vlade sve žešće izbija u javnost i očekivano je da se zbog toga SNS cepa na najmanje dva dela. Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić bore se oko uticaja u stranci, a čak i da u poslednjem trenutku nađu neki čudotvorni lepak da prevaziđu borbu oko fotelje na Andrićevom vencu, razvalina koju su napravili u stranci tesko će moći da se zakrpi. Aleksandar Vučić u predstojeće izbore ulazi hendikepiran.

Najnovija video izjava Velimira Ilića, do sada vernog i poniznog Vučićevog koalicionog partnera, u kojoj otkriva veliku netrpeljivost i neprijateljstvo prema Vučićevom bratu odražava opšte nezadovoljstvo u vladajućoj koaliciji o kome se do sada samo pričalo u pola glasa. Ovo je prvi put da je to izbilo u javnost. Velimir Ilić je uvek znao kad treba da napusti brod koji tone i to se upravo i događa. Teško da bi se prepredeni čačanski političar usudio da kritikuje Andreja “brata koga volim najviše na svetu” Vučića da nije predosetio da je kraj vladavine braće Vučić veoma blizu.

O nestabilnosti njihove vlasti najbolje govori i to što vađenjem teme Kosova iz svog “predizbornog naftalina” i uznemiravanjem građana pretnjama ratom pokušavaju da izazovu opštu nestabilnost i nesigurnost, da bi se njihova manje videla.

Raskol u vladajućoj stranci i njihovoj koaliciji Saša Radulović je predvideo još pre godinu dana. Predstojeći izbori, koje će Aleksandar Vučić sigurno izgubiti, biće poslednji čin raskola u SNS. Pokret Dosta je bilo je spreman za taj trenutak i iskoristićemo ga da konačno Srbiju oslobodimo autokrate, njegovog brata, kuma, Bogoljuba Karića, Mlađana Dinkića i drugih partnera iz 24 pljačkaške privatizacije. Srbija na ovim izborima ima šansu da postane normalna zemlja u kojoj je zakon jednak za sve, u kojoj se rado i lepo živi.

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • NIsu dovoljni brat, kum, Karić, Dinkić i drugi parnteri iz 24 pljačkaške privatizacije. Srbiju treba za sva vremena osloboditi svih tih persona koje bi sada da napuste brod, a bile su na njemu i to u A klasi. Srbiju treba osloboditi svih onih koji su prodali svoje i živote svoje dece zarad mizernog partijskog zaposlenja, dve-tri hiljade u džep radi glasa na izborima, paketa socijalne pomoći, građevinske dozvole, kombinacije i šeme koju su napravili preko vladajuće koalicije. Pre svih Srbiju treba osloboditi trajno moralnih nakaza kakve su urednik Informera Vučićević i vlasnik tv Pinka Mitrović sa sve novinarima i sluganima (raznoraznim političkim komentatorima) koji čine poslušnički aparat.

  • Fantastična analiza. Bravo za promišljenost i za osećaj šta se dešava, šta se dešavalo i šta će se dešavati. SVe ide u tom pravcu raskola SNS a ljudi iz DJB bi obavezno trebali da odrade strategiju animiranja onih belih listića jer je partijska vojska SNSa još uvek ogromna. Nadam se da ćemo zajedno uspeti da predjemo preko svih njih i konačno napravimo slobodnu, opuštenu i pravičnu zemlju!

    Veliki pozdrav i podrška za DOSTA JE BILO!

  • Ovde postoje dve mogućnosti, prva i najverovatnija, da je potpuni kolaps u vladajućoj strukturi. “Vođa” sve manje vremena provodi u Srbiji, koristi svaki trenutak da se skloni iz zemlje, a niko više ne želi da ga primi, dakle završio je. Koalicija se osipa, svako traži neku privilegiju, a on ne može to da im omogući, zato što hoće “šapu” na sve da stavi. Koalicioni partneri to neće da trpe i vidimo da puca. Druga mogućnost je manje verovatna, a to je trik, koji je zaštitni znak nazadnjaka, mada mislim da je ovakva vrsta trika nije na nivou njihovih intelektualnih mogućnosti.

    Najveća nepoznanica jeste SPS, odnosno Ivica Dačić. Znamo da je on ucenjen, po svedočenju Jova Bakića, od Vučića, poopširnim dosijeom. Da li će ostati uz Vučića do kraja, zbog straha od dosijea i puštanja audio razgovora sa bananom ili će čekati da se još neko odvoji od većine, pa da zada konačan udarac nazadnjacima, videćemo ?

    Želim samo još nešto da kažem, opozicija za sada, ima dva, prava, kandidata, treba spustiti loptu i nenapadati se, pošto vidim da je to trend na internetu i ta isključivost je ako nisi sa nama onda si za “vođu”. Mislim da je takav stav jednostavno neodgovoran i da ide u prilog samo pomenutom. Treba napraviti dogovor da opozicija usmeri kritiku jedino ka nazadnjacima. Pa koji kandidat prođe da mu ovaj drugi pruži podršku u drugom krugu, kao što se danas Jeremić nedvosmisleno izjasnio da će pružiti podršku Jankoviću, ako ovaj prođe u drugi krug.

    Na izdisaju su, treba zadržati prisebnost, još malo, i odigrati mudro, ne davati im povoda da poentiraju…

  • Pada, pada, pada, pada… VLADA!!!
    U ovom haosu ima i dobrih vesti, a možda je i najbolje za sve nas sadašnje i buduće glasače DJB to što se apsolutno sve dešava baš kako su svi iz DJB pričali još pre prošlih izbora! Nada za život u ovoj zemlji ili pobeđuje ili umire u aprilu! Čitaoče, zapamti i pokreni se, MORAMO MI!

  • Iako glasam za Dosta je bilo, čini mi se da je gotovo nemoguće da pokret sada dodje na vlast i sruši Vučića. Koalicioni potencijal pokreta (DS,SDS, eventualno Dveri) je vrlo mali, tako da uzimajući to u obzir šanse su nikakve. Pokret nema još uvek neku značajniju podršku, a teško da će je i imati u buduće s obzirom na negativnu propagandu i blaćenje kroz medije.

    • Milane, stanje na terenu nam govori upravo suprotno, da ćemo dobro proći. Vladajuće partije će dočekati neprijatno iznenađenje.

  • Nisam baš siguran za “poraz SNS-a na izborima”, ali držim palčeve da ovaj put barem osvoje manje od 100 poslaničkih mesta, a DJB bar 50.

  • SNS se raspada, biraci ih napustaju, ali oni nece i netreba da budu uz nas, oni su desnica i dobro je da na izbore izlazi i Obradovic /dveri/ oni i Seselj ce pokupiti veliki broj njihovic glasaca. Mi treba da se fokusiramo na nas PROGRAM i prilikom svakog pojavljivanja u javnosti govoriti o borbi protiv korupcije, kriminala, o donosenju zakona o poreklu imovine, o transparentnosti, o vracanju otetih penzija i plata, o jacanju institucija, policije, sudstva, prosvete, zdravstva..ne-zaboraviti poljoprivrednike,to je put do pobede.

  • Kao sto ranije rekoh kula od karata Vuciceve vlasti se pocela urusavati. Za sada su u pitanju dve karte, jedna manje vazna za stabilnost Veljina karta, i druga mnogo vaznija Tomina karta. Pitanje je samo koja ce karta biti presudna da se kula skroz srusi i ko ce je povuci. Iskreno licno bi najvise voleo da tu poslednju kartu povuku glasaci u Srbiji na narednim bilo kojim izborima. Siguran sam da bi svi mi voleli da sve to ide mnogo brze medjutim moramo shvatiti da je u celokupnoj toj igri mnogo interesa, mnogo ucenjivanja, mnogo para. Moramo shvatiti da svi koalicioni partneri trenutno vrse procene sta je bolje otici ili ostati. Onog trenutka kada zakljuce da SNS brod tone bezanija ce biti veoma brza. Velja je prvi, a videcemo ko je sledeci. Ni Velja a ni svi ostali ne cine to i nece ciniti iz ne znam kakvih visokih moralnih nacela nego iz proste cinjenice da je doslo vreme spasavaj sto se spasiti moze. Sigurno ce svi oni pokusati da nadju uhlebljenje na nekoj drugoj strani i u tom smislu DJB mora dobro da pazi ko ce se pokusati prikljuciti pokretu odnosno stranci. Siguran sam da ce biti nudjenja pikantnih detalja iz vremena braka sa SNS-om takoda im se treba zahvaliti i uputiti ih na najblizeg javnog tuzioca. Na ovo bi posebno opomenuo DS da ne pokusavaju da na takav brzinski nacin nadoknade ono sto su poslednjih nekoliko godina izgubili.
    Ono sto me posebno iznenadilo kod istupanja Velje Ilica je direktna optuzba Andrije Vucica da ucenjuje NS, a posebno deo recenice da je Srbija mala i da se zna ko sta radi. Verujem da ce mo u narednim danima saznati sta se radi i ko radi. Bice zanimljivo. Samo polako i strpljivo.

  • ŽELJA MI JE DA VIDIM
    što više raspadanja i svađa koje razdiru sns na svim nivoima.
    Da se svađe i raspadanje pojave mnogo pre izbora.
    Teško mi pada ovo bezočno ponižavanje zdravog razuma na svim nivoima,
    bezočan grabež plata kroz razne beskorisne savetnike i upravne odbore na hiljade mesta ,
    bezočne stotine starleta u diplomatiji i na drugim mestima,
    bezočno dranje penzionera , lekara i medicinskog osoblja, nastavnika i profesora svih nivoa
    Želim da vidim kraj botovima i uspešnim „BIZMISMENIMA“
    da se što pre izbace korumpirane sudije
    da se oduzmu lažne diplome
    bezočna mudrost u NBS

  • Ovo je ocekivano! Svi koalicioni parneri i pojedinci imaju astromske ambicije koje nije moguce zadovoljiti. Zato i odlaze jer ih nista drugo ne povezuje. Nenad Popovic i Ljajic su takodje blizu odlaska. Filipovska ce u SNS iz istog razloga sto su promenili dres mnogi iz DS,LDP,G17,SPO,NS,SDS,DA…SNS se raspada na najmanje va dela zbog presednickih sto su pogodili DJB i NAsi. Zbog toga ce morati raspisati i parlamentarne izbore. Verovatno ce neki Socijalisti poci za Dijanom zbog ponizavanja stranke. Danas je pocetak spasa Srbije i propasti SNS! SNS ce raspasti kao JUL za jako kratko vreme!

  • …kraj se bliži, ne treba zaboraviti da Nikolić ima svojih 40 poslanika, a kad se oduzme i Veljinih 5 poslanika to je već 45 poslanika manje za Vučića, mada možda je sve ovo Vučićeva igra da obezbedi alibi za raspisivanje novih parlamentarnih izbora aprila meseca, kako bi pokušao da uz izborne manipulacije izbaci opoziciju koja ga kritikuje iz parlamenta i postane i predsednik Srbije i premijer

  • Slošilo mi se od ova dva priloga i od nabrajanja u prvom rezultata predsednika Nikolića,ne prikazujte ih više nikad, molim vas

  • Pa Velja Iliċ kao da je čitao program našeg pokreta… Konačno da neko iz vladajuće koalicije progovori o onome što je očigledno – car nema novo odelo, car je go.

  • Ne znam ljudi ovo moze i da bude igra vodje nazadnjaka.Ne zaboravite da je rekao ako bude nestabilnosti koalicije idemo na izbore.Tako da je njemu ovo mozda paravan za te izbore a Velja je kao stvoren za razne gluposti,mislim ima ih on tamo koliko hocete da lupaju gluposti ali Velja i recimo Vulin su idealni!Ne bi me cudilo da zbog ovoga ovaj raspise izbore.Ali bilo kako bilo mi moramo da se nadamo i mislim da smo blizu pobede razumne Srbije!Dosta je bilo da odlucuju onih 15% mogu slobodno da kazem polupismenih mada tu ima dosta i socijalno ugroženih kojima ovi pre izbora udele 1kg brasna,secera,zejtina ili 1m3 drva pa ovi od nemastine moraju da glasaju jednostavno za njih.Vodji nazadnjaka je u interesu da sto vise skolovanih,strucnih,postenih ode iz ove drzave jer o sa takvima ne radi njemu takvi ne trebaju i predstavljaju mu pretnju.Svako ko ima svoju glavu da razmislja on nema prodju kod nazadnjaka.Voleo bih da se sns raspadne i to je za ocekivati jer to je skup diletanata i nesposobnjakovica koji kao paraziti zive na racuna drzave i na racun stranke koja je na vlasti!Vreme je da DJB promeni ovaj truli sistem koji nas unistava.Sistem mozemo sami da napravimo i uspostavimo ne treba nam za to ni EU ni Rusija ni bilo ko.A ostalo sto se tice privrede,ekonomije to mozemo i sa EU i sa Rusijom i sa svima ali kada imamo zdravo sudstvo,zdravstvo,skolstvo,policiju,tuzilastvo….bez toga nemamo nista evo vidimo ghde smo sada.

    • Ne bi se slozio da je namestaljka jer je Velja imenom i prezimenom prozvao Vucicevog brata, a to je malo previse kao izgpvor za vanredne patlamentarne izbore. Uostalom ni za proslima nije imao nikakav izgovor pa su bili i mislim da sada zali sto ih je raspisao. Ako budu parlamentarni izbori bice samo iz potrebe da se spasi sto se spasiti moze.

    • Basara: “Oni su odavno prevazišli laganje u samoodbrani: oni lažu ofanzivno, unapred, na kredit, za svaki slučaj, globalno i lokalno, u celini i u pojedinostima, uvek i u svakoj prilici. “

  • Velimir Ilic je klasican post-petooktobarski politicar. Ovo je vrhunac njegovog licemerja. Poziva se na dostojanstvo, a vrlo lako bi ga pogazio da je postao direktor Puteva Srbije (ili cega vec) kako mu je i obecano. Vucica bi kovao u nebesa, a o demostriranju sile Andreja Vucicu ne bi smo dobili potvrdu od vladajucih partija na sta je prvi ukazao Sasa Radulovic. Njegovim stopama bi krenuo i Krkobabic kada bi ostao bez fotelje direktora Poste i mnogi drugi. U svakom slucaju pre i kasnije sve te male stranke ce preci na drugu stranu i to vrlo brzo, nakon pobede Jeremica. Ucenjivacki kapacitet malih stranaka je uvek bio veliki, tako da i padom Aleksandra Vucica necemo pobediti burazersku ekonomiju, negativnu selekciju, iskoreniti partijsko zaposljavanje, “ispraviti sistem”…Padmo Vucica tek pocinje borba, jer zamislite da i nakon promene vlasti imate ponovo Palmu, Rasim, Vuk Draskovic,Nenad Popovic, PUPS i dr. pa do demontiranja politickog delovanja stranaka i samog sistema nece doci tako lako.

  • Reči Velje Ilića: “Ja nisam podguzna muva ničija nikad bio niti ću biti…”
    SNS-ova koalicija počinje da puca po šavovima.
    Bliži im se kraj…