Војводина Образовање Саопштењe

Кикинда: Није битно ко си, него чији си (члан)

Екстремни облици партократије која руши све рационалне критеријуме одабира људи за водеће позиције у друштву, под влашћу СНС-а постају правило. Све осим страначке подобности и лојалности страначким лидерима, макар они били и локални, није релевантно код избора чак ни директора школа! Ево у ком правцу се креће образовање у Србији.

У Средњој стручној школи „Милош Црњански“ у Кикинди су се догодиле ствари које би и чувени Роберт Л. Рипли уврстио у своју култну рубрику “Веровали или не”. Једини кандидат за директора ове школе (досадашњи вршилац дужности директора) није изабран за директора иако је имао преко 90% гласова подршке на седници Наставничког већа и то није било довољно. Фалила му је партијска књижица СНС-а или неке странке са СНС-ом у коалицији.

Да у овој партијски устројеној држави није битно ко си, него чији си, знамо већ, али је ово сада најбољи пример како и поред, чини нам се у први мах, непремостивих препрека за партијско интервенисање ипак партијски војник победи. Није битно што се кандидат власти није претходно ни кандидовао и што је регуларни кандидат који се јесте кандидовао имао више од 90% подршке запослених. Битно је било то ко долази из редова власти. Ваљда ово желе да нам поруче из градске власти: “Ми смо увек у праву, а ви народе ћутите и плаћајте шта вам се каже.”

Досадашњи в.д. директор који се био кандидовао и који је био и једини пријављењи кандидат за директора је из Демократске странке, а насилно новопостаљени је из редова садашње напредњачке власти и то донедавно директор Културног центра. Ово је баш оно против чега се покрет Доста је било бори. Залажемо се да све јавне функције ослободе политике и њеног утицаја, једино мерило одабира људи за њих треба да буду стручност и резултати. А, кадрови треба да се бирају на конкурсима отвореним за све грађане који би хтели да се пријаве. Доста је било политичарања и избегавања одговорности. Време је да свако полаже рачуна за свој рад, а да се бахатост и неодговорност више не толеришу. Па ви Кикинђани бирајте и на основу тога ће ово и бити или наша земља, или њихова партијска држава.

Кикиндски одбор покрета “Доста је било”

ДЈБ Војводина

ДЈБ Војводина

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар