Војводина Саопштењe

Распад СНС-а у Врбасу

Општински одбор покрета Доста је било у Врбасу поздравља одлуку СНС да распусти одбор Српске напредне странке у Врбасу. Такође, изражавамо задовољство због оставке председника општинског одбора СНС-а Игора Бечића. Поред чињенице да су највиши органи СНС незадовољни резултатима одбора у Врбасу, много је важније то што су И грађани Врбаса изузетно незадовољни радом и нерадом СНС кадрова у јавним предузећима и Општинској управи.

Садашњи , а уједно и бивши општински кадрови, кроз своју политичку историју мењајући странке, од СРС, до СНС, или од ДС до СНС, ДСС до СНС, СПО или ПС (низ слободно наставите по свом нахођењу, нећете погрешити), нису ни мало допринели побољшању квалитета живота грађана Врбаса, али су зато веома успешно унапредили сопствене политичко-пословне каријере, материјални статус. Покушаји да се пред сваке нове изборе, локални моћници заклоне иза „нових лица“, а нарочито „младих и образованих“, овога пута неће уродити плодом. Грађани општине Врбас нису ни незрели, ни заборавни, да би им се два пута на исти начин сервирала „кампања нових људи“.

Заиста смо од владајуће партије очекивали више од бледе и лоше репризе претходне кампања. Сећамо се, наравно да је и тада СНС „склонио“ своје кључне људе, а у први план истурио познатог и популарног доктора, како би грађане Врбаса убедио да ће на чело Општине доћи образовани, морални људи, који су успешни у свом послу, а не само политички послушници. Свима је добро познато како се та „игранка“ завршила.

Ипак, морамо признати, уочи ових избора владајућа СНС је отишла корак даље у односу на претходне локалне изборе. Сада су поред смене главног функционера, довели двојицу потпуно нових лидера СНС у Врбасу, толико нових, да их 99% Врбашана уопште не познаје и није никада чуло за њих. Толико нових да чак нису ни Врбашани, већ ће из Новог Сада да воде одбор СНС у Врбасу. То ипак није све што је обавијено велом тајне када је ОО СНС Врбас у питању, јер нас је нови шеф Изборног штаба СНС у Врбасу известио да су управо формирали штаб од 80 нових, младих и образованих (на државним факултетима) људи. Пропустио је да каже макар једно од тих 80 имена, иако би то било заиста за похвалу. Нема разлога да се та имена држе у тајности, таквим људима Доста је било се поноси.

Општински одбор Доста је било у Врбасу се радује изборима за Председника државе, а нарочито предстојећим локалним изборима, јер је то заиста сјајна прилика да актуелна власт, појачана или ослабљена вршиоцима претходне власти, такође појачана или ослабљена многобројним коалиционим партнерима и ојачана „новим, младим и образованим људима“, од грађана наше Општине добије јасну поруку – Доста је било!

До тада бисмо волели да се деси да, у складу са програмом покрета Доста је било, јавни службеници које је СНС у претходном периоду стављамо на позиције у Врбасу, прођу кроз оцену квалитета свог рада, као и да именом и презименом одговарају за своје резултате. Ово је важно како не би дошло до поновног распоређивања истих људи на друга места – толико виђеном “филму” на српској политичкој сцени. Увођење мерења резултата запослених у јавном сектору и институцијама, за шта се Доста је било залаже, би била и упозоравајућа мера за све наредне јавне службенике. Увођење одговорности именом и презименом би неодговорност истерало из институција. Бирање људи за јавни сектор на конкурсима, а не по страначкој подобности, вратило би стручност у канцеларије. Такав Врбас желимо. И такву Србију…

Доста је било

Тим у Врбасу

ДЈБ Војводина

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Opet guramo nos u internana naklapanja naprednjaka. Ako se raspadaju, neka se raspadaju.
    Naše je da kritikujemo kako vrše vlast i da nudimo i radimo bolje. To što nisu u stanju da zadrže odbore i članove, njihova stvar. Kako su radili, tako im je sad.

    • Не слажем се са Василијем. И те како је наша ствар шта се интерно дешава код њих. Ако не могу да воде своју странку како онда могу Врбас или Србију?