Саопштењe Скупштина

Тужба против Мартиновића

Председник покрета “Доста је било” Саша Радуловић поднео је Управном суду тужбу против Административног одбора Скупштине Србије због незаконитих опомена и казни које су изречене уз брутално кршење Пословника и законских процедура. Кажњавање свих посланика “Доста је било”, а посебно председника посланичке групе, производ су покушаја Александра Вучића да ућутка “Доста је било”, да спречи слободу говора и критику његове штеточинске политике. Од Управног суда очекујемо да поништи незаконите одлуке председника Административног одбора Александра Мартиновића.

Одлуке о опоменама и кажњавању донете су без могућности посланика “Доста је било” да на њих одговоре и да се бране што је Уставом загарантовано право. Ниједна оптужба на основу које је донета одлука о казни није доказана и аргументована. Напротив, “Доста је било” има доказе да су опомене најобичније политичко иживљавање, а не спровођење процедура које прописује Пословник.

Управни суд је надлежан да спречи незаконито и бахато понашање владајуће већине која је без иједног доказа и аргумента кажњавала председника и друге посланике “Доста је било”. У највишем законодавном телу државе спроведене су политичке одлуке председника Владе и то урушава Скупштину, демократски и правни поредак. Ако се драстично крше правила и законске процедуре у највишем законодавном телу, шта може да се очекује у другим институцијама.

Управни суд је надлежан да на основу бројних доказа о прекршеним процедурама заштити законитост и спречи нарушавање правног поступка. Иживљавање владајуће већине над посланицима “Доста је било”, спречавање слободе говора, политичког деловања па и слободе кретања, опомене које су дељене без повода и без доказа, на основу измишљених оптужби, као и новчане казне права су слика Вучићевог режима.

Покрет “Доста је било” је раније поднео две уставне жалбе због дискриминаторског понашања владајуће већине којим су прекршена основна, Уставом гарантована права посланика Доста је било. Поднете су и пријаве против 11 посланика СНС за више кривичних дела које су починили у Скупштини против посланика “Доста је било”.

У прилогу тужба Саше Радуловића

Tuzba

Повезани текстови:

Уставна жалба против Маје Гојковић

Нова Уставна жалба због кажњавања посланика Доста је било

Поднета пријава против 11 посланика СНС за више кривичних дела

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Naprijed politički “Sale nacionale”. Od uspjeha i snažnog prodora pokreta Dosta Je Bilo, zavisi uspjeh cijele akcije “Srbija bez Šljama i Mraka”. Vašim aktivnostima i pametnom djelovanju omogućitete, da pokret DJB omogući i drugim poštenim ljudima da “gone šljam i mrak iz Srbije”. Samo pametnom i razrađenom akcijom, SNS neće uspjeti da Vam nanese iznenađenje. Držite ih u šaci, taktičkim pametnim postupcima palite svjetla u Srbiji i otvarate prostor za djelovanje širih demokratskih snaga u Srbiji. U našoj Srbiji svjetla su se do sada palila i gasila izvana, a sa spoljašnje strane svjetla se samo pale i gase u tamnicama. Srbija mora prestati biti tamnica. Dakle prekidač za paljenje svjetla u našoj voljenoj Srbiji u ruke našeg naroda. Narode ne budite u tamnicama i probudite se iz sna i teške hipnoze. “NEMOŽE OVAKO VIŠE”. Dosta Je Bilo… Pozdrav srdačan svim dobrim ljudima…

  • Nista ja ovde ne razumem. Pise u naslovu da ste tuzili Martinovica a dole u dokumentu pise da ste tuzili odbor. Mozete li uopste da tuzite Martinovica? Mislim ako nije on sam doneo tu odluku. A valjda nije nego je glasao odbor?

  • Imam jednu molbu, skromnu, za predsednika pokreta DJB: njegov stav o izboru Trampa, kao i o stanju (histerije) u američkim medijima tim povodom. Takodje, molio bih i osvrt na još jednu super-aktuelnu “stvar” – “Brekzit”.

  • Svaka vam čast što ste načeli ovog “nedodirljivog” Rumljanina, preko svog odbora se možete raspitati šta sve radi u matičnom gradu, od izdavanja lokala, do prevoza putnika i sl…zaveo je teror u javnom sektoru preko svojih durunga direktora koji prete otkazima ukoliko radnici ne idu na mitinge napredni osmanlija…