Saopštenje Skupština

Tužba protiv Martinovića

Predsednik pokreta “Dosta je bilo” Saša Radulović podneo je Upravnom sudu tužbu protiv Administrativnog odbora Skupštine Srbije zbog nezakonitih opomena i kazni koje su izrečene uz brutalno kršenje Poslovnika i zakonskih procedura. Kažnjavanje svih poslanika “Dosta je bilo”, a posebno predsednika poslaničke grupe, proizvod su pokušaja Aleksandra Vučića da ućutka “Dosta je bilo”, da spreči slobodu govora i kritiku njegove štetočinske politike. Od Upravnog suda očekujemo da poništi nezakonite odluke predsednika Administrativnog odbora Aleksandra Martinovića.

Odluke o opomenama i kažnjavanju donete su bez mogućnosti poslanika “Dosta je bilo” da na njih odgovore i da se brane što je Ustavom zagarantovano pravo. Nijedna optužba na osnovu koje je doneta odluka o kazni nije dokazana i argumentovana. Naprotiv, “Dosta je bilo” ima dokaze da su opomene najobičnije političko iživljavanje, a ne sprovođenje procedura koje propisuje Poslovnik.

Upravni sud je nadležan da spreči nezakonito i bahato ponašanje vladajuće većine koja je bez ijednog dokaza i argumenta kažnjavala predsednika i druge poslanike “Dosta je bilo”. U najvišem zakonodavnom telu države sprovedene su političke odluke predsednika Vlade i to urušava Skupštinu, demokratski i pravni poredak. Ako se drastično krše pravila i zakonske procedure u najvišem zakonodavnom telu, šta može da se očekuje u drugim institucijama.

Upravni sud je nadležan da na osnovu brojnih dokaza o prekršenim procedurama zaštiti zakonitost i spreči narušavanje pravnog postupka. Iživljavanje vladajuće većine nad poslanicima “Dosta je bilo”, sprečavanje slobode govora, političkog delovanja pa i slobode kretanja, opomene koje su deljene bez povoda i bez dokaza, na osnovu izmišljenih optužbi, kao i novčane kazne prava su slika Vučićevog režima.

Pokret “Dosta je bilo” je ranije podneo dve ustavne žalbe zbog diskriminatorskog ponašanja vladajuće većine kojim su prekršena osnovna, Ustavom garantovana prava poslanika Dosta je bilo. Podnete su i prijave protiv 11 poslanika SNS za više krivičnih dela koje su počinili u Skupštini protiv poslanika “Dosta je bilo”.

U prilogu tužba Saše Radulovića

Tuzba

Povezani tekstovi:

Ustavna žalba protiv Maje Gojković

Nova Ustavna žalba zbog kažnjavanja poslanika Dosta je bilo

Podneta prijava protiv 11 poslanika SNS za više krivičnih dela

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Naprijed politički “Sale nacionale”. Od uspjeha i snažnog prodora pokreta Dosta Je Bilo, zavisi uspjeh cijele akcije “Srbija bez Šljama i Mraka”. Vašim aktivnostima i pametnom djelovanju omogućitete, da pokret DJB omogući i drugim poštenim ljudima da “gone šljam i mrak iz Srbije”. Samo pametnom i razrađenom akcijom, SNS neće uspjeti da Vam nanese iznenađenje. Držite ih u šaci, taktičkim pametnim postupcima palite svjetla u Srbiji i otvarate prostor za djelovanje širih demokratskih snaga u Srbiji. U našoj Srbiji svjetla su se do sada palila i gasila izvana, a sa spoljašnje strane svjetla se samo pale i gase u tamnicama. Srbija mora prestati biti tamnica. Dakle prekidač za paljenje svjetla u našoj voljenoj Srbiji u ruke našeg naroda. Narode ne budite u tamnicama i probudite se iz sna i teške hipnoze. “NEMOŽE OVAKO VIŠE”. Dosta Je Bilo… Pozdrav srdačan svim dobrim ljudima…

  • Nista ja ovde ne razumem. Pise u naslovu da ste tuzili Martinovica a dole u dokumentu pise da ste tuzili odbor. Mozete li uopste da tuzite Martinovica? Mislim ako nije on sam doneo tu odluku. A valjda nije nego je glasao odbor?

  • Imam jednu molbu, skromnu, za predsednika pokreta DJB: njegov stav o izboru Trampa, kao i o stanju (histerije) u američkim medijima tim povodom. Takodje, molio bih i osvrt na još jednu super-aktuelnu “stvar” – “Brekzit”.

  • Svaka vam čast što ste načeli ovog “nedodirljivog” Rumljanina, preko svog odbora se možete raspitati šta sve radi u matičnom gradu, od izdavanja lokala, do prevoza putnika i sl…zaveo je teror u javnom sektoru preko svojih durunga direktora koji prete otkazima ukoliko radnici ne idu na mitinge napredni osmanlija…