Unutrašnji poslovi

Vojni sindikat Srbije: Kriminalci pucanje uvežbavali u kasarni Vojske Srbije

Prenosimo vam zvanično saopštenje Vojnog sindikata Srbije.


Vojni sindikat Srbije, štiteći interese pripadnika koje zastupa i same Vojske Srbije, podneo je 6.2.2017. godine krivičnu prijavu protiv brigadnog generala V.Z. i potpukovnika N.D. zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja i sprečavanje prava na podnošenje pravnog sredstva.

Prijavljeni se sumnjiče da su tokom 2015. i 2016. godine, zloupotrebljavajući svoj službeni položaj i falsifikovanjem službenih evidencija kroz koje su prikazivali fiktivno ostvareno radno vreme, pribavili protivpravnu imovinsku korist i iznosu većem o d milion dinara. Oni se sumnjiče i da su u periodu od februara do juna 2016. godine, licima iz kriminogene sredine, javnosti poznatim kao Vučko, Sale Mutavi i Velja Nevolja, kao i drugim licima koji nisu pripadnici Vojske Srbije, omogućili da u vanradno vreme koriste strelište, naoružanje i municiju Vojske Srbije kako bi uvežbavali gađanja iz vatrenog oružja. Pored navedenog na teret im se stavlja i sprečavanje pripadnika jedinica za koje su nadležni da dostavljaju, upućuju drugim organima i primaju  akta u skladu sa pravilima upravnog postupka zbog čega deo pripadnika tih jedinica nije mogao da ostvari određena prava iz radnog odnosa.

Vojni sindikat Srbije, kao što je obećao, nastavlja sa borbom protiv nezakonitog rada i zlouotreba u redovima Vojske Srbije.

SNAGA, POVERENJE, POŠTOVANJE

VOJNI SINDIKAT SRBIJE

 

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

 • Ovde kriminalci imaju svoju drzavu, tuzilastvo, sudstvo, policiju, vojsku, zdravstvo… Moramo pod hitno osloboditi drzavu od kriminala, sto zahteva da se svi ukljucimo u izbornu kampanju.

 • Nisam pristalica represije,ali ovo je za dozivtonu robiju. Izdaja i nesto jos gore, sumnjam da u nasme jeziku postoji pravi termin ili mi mozak jos ne radi posle ovoga sto sam procitao. Naravno,vest ce se sakriti ,pogotovo sada pre izbore.

 • Raspadamo se kao drzava sada smo gori od Kolumbije!Ova nazadnjacka korumpirana.nesposobna i nestrucna vlast je zastitinik “navijaca” odnosno narko dilera i ostalih kriminalnih sfera.Sve je korumpirano od milicije,tuzilastva,sudija…sto bi rekao Bora Djordjevic : “Gospode gde li ih pronalaze onoliku djubrad i mamlaze…” Pod hitno budi se narode izadji na izbore i glasaj da se ovo zlo od vlasti skine sa tereta nas gradjana i pod hitno da se menja truli sistem koji dopusta sve ovo.Ne treba na EU da postanemo zdrava drzava u kojoj se postuju zakoni,direktori javnih preduzeca da se biraju na javnim konkursima,da se poslovi ne dodeljuju kumovsko-bratskim tasna masna firmama,da se diplome ne kupuju na buvljaku…i za sve to niko da ne odgovara!Stvarno mislim da dosta je bilo da nekih 15-20% njih mahom preletaca,podguznih muva i onih koji slepo veruju u vodju upravljaju nasim zivotima.Izadji i glasaj daj sansu pokretu-stranci DOSTA JE BILO.Neka dokazu da su spremni i sposobni za razliku od ovih nazadnjaka da maenjeju sistem koji je totalno truo.

 • zlatibor loncar(zemunski klan),ivica dacic(pun kofer banana),aleksandar vucic(asomakum firma),toma nikolic(fondacija,ilegalne vikendice i diploma),nela kuburovic prica se da joj je otac iz madjih dana bio kriminalac.mozda sam nekog zaboravio

 • Sramota! Ispod časti je za svakog oficira, a naročito generala!
  Neka ih izbace iz vojske što su to dozvolili kriminalcima i da plate višemilionsku odštetu vojsci Srbije!

 • Stanje u policiji, vojsci, službama bezbednosti je zabrinjavauće. O pravosudju da ne govorim. Vlast je kriminalizovana na svim nivoima. Oni će svoju poziciju braniti svim sredstvima. Navedeni slučaj je slikovit odraz svega navedenog. Taj gospodin Vučko je bio vojni podoficir. Odavno se bavio poslovima obezbedjenja i organizovanjem navijača. naravno i šta sve ide uz to. Nakon 2012. je “eksplodirao”, čemu je doprinelo i to što je često igrao basket sa šefom jedne vojne službe, zemljačkim i drugim vezama sa jednim poznatim ministrom, i da ne navodim više…. Kako je posle nekih njegovih “akcija” pretila opasnost od kompromitacije prilično kompromitovane vojske, “žestoki” podoficir je prebačen u Žandarmeriju. Usput je, učeći u periodu izmedju fudbalskih utakmica i obezbedjivanja klubova, završio fakultet i dobio čin potpukovnika i visoku poziciju u ovoj policijskoj formaciji. Naravno, zadržao je veze u vojsci, pre svega kod nekih najviših starešina, pa je malo sa Mutavim i Nevoljom vežbao gadjanje. Komandant ove jedinice, od mladih dana poznat po problematičnom ponašanju, potpomognut kumovskom vezom sa gradonačelnikom jednog velikog grada na jugu Srbije, postao je general, tako da će prijava Vojnog sidnikata završiti ili u smeću ili u beskonačnom prikupljanju obaveštenja. Momcima iz ovog sindikata svaka čast, ali jadna je vojska i država u kojoj vojni sindikat sprečava kriminal i uvodi red u vosjci….

  Svaki normalan i iole informisan čovek želi da se ovo veliko zlo pobedi, ali se verovatno i brine – šta posle….

 • Pored i/ili uprkos svim poznatim i nepoznatim strašnim mučenjima kojima su ova ojađena država i njen psihološko-moralno-duhovno-materijalno nebrojeno puta silovan narod bili i jesu izloženi već decenijama, ja sam zaista impresionirana da Srbija i Srbi uopšte još uvek postoje.
  Narod smo koji biološki nestaje, ubrzano izumire poput retkih životinja, s tom razlikom što retke vrste u izumiranju bivaju zaštićene, za razliku od pripadnika ljudske vrste u istoj situaciji.
  Država nam je izrešetana poput meta na tim strelištima, očerupana, izubijana, poharana.
  Ne znam da li postoji iko iole zdravorazuman, kome još uvek nije jasno da je zaista poslednji čas da stvari iz korena promenimo, odnosno ovaj nakazni sistem srušimo i uspostavimo novi, od nule. Od početka.
  U suprotnom, posrtaćemo još izvesno vreme u truležnim ranama, koje jedu ovi bedni crvi i nestati kao da nas nikada ni bilo nije na licu Zemlje.