Autorski tekst Politika

Zamešateljstvo izborne noći (I) – Aleksandar od RIK-a

Kada su u izbornoj noći 2016. preliminarni rezultati RIK-a kasnili toliko da su stigli tek nakon rezultata koje je objavio Aleksandar, bilo je jasno da RIK ne radi svoj posao i da se sa glasovima dešava ozbiljna drama.

Poređenja radi, godine 2014. RIK je je preliminarne rezultate objavio već iza 22 časa, zatim se do ponoći oglasio još dva puta, propisno, na konferencijama za novinare.

Isto je bilo i 2012. godine.
I 2008. godine.
I 2006. godine.
I 2004. godine.
I 2003. godine.

Samo prošle, 2016. NIJE.

Iako standardno najavljena za 22 časa (tačnije za između 22 i 23 časa), održana je tek, POTPUNO NEUOBIČAJENO, u 10 minuta iza ponoći.

Umesto da se u ustaljenom terminu, između 22 i 23 časa oglasi RIK sa prvim preliminarnim rezultatima, oglasio se predsednik Vlade sa KOMPLETNIM REZULTATIMA SNSa na 77% biračkih mesta. 77% kompletnih rezultata! U izbornoj noći Aleksandar Vučić je ražalovao RIK.

Poslušajmo na kratko šta je Aleksandar tačno rekao kada se u RIKovom terminu obratio građanima Srbije, u 22.48h (nakon što je pomerio obraćanje i zakasnio u odnosu na zakazano):

I dok je Aleksandar govorio na ekranu se jasno moglo videti da RIK “ima” rezultate, i to samo za SNS, SPS i SRS i to cele brojeve, nigde decimale, neobično, zar ne? Da ne zna da je RIK institucija, čovek bi pomislio da je neko to tu napisao a da RIK nije ni pitao.

I ako ste mislili da je RIK radio neobično sporo, tu je Aleksandar od RIK-a da vas razuveri. Kaže, RIK je radio NIKAD brže. Tja.

Da ponovimo:

1) RIK se oglasio onako kako se nije dogodilo još od 2003, IZA PONOĆI

2) Umesto RIKa oglasio se Aleksandar i saopštio istinu.

Doduše neveselo. Što li?

Doduše nezgodno trapavo. Ali o tome ćemo sutra.

Za sada te, čestiti čitaoče, molim da se zapitaš zašto je Aleksandru bilo važno da ovako neobično postupi?

Sibin Popadić
licencijat
član pokreta “Dosta je bilo”, Beograd

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

 • Sibine vi ste moj idol! Odlican tekst, isto sam i ja primetila u izbornoj noci, kamo decimale, kamo zdrav razum? Nije tesko zamisliti da AV rukovodi RIK-om.

 • Psihološko stanje AV je ozbiljan indirektni dokaz da se tada dešavalo nešto vrlo neobično.
  Dobitnik izbora rezultate je saopštavao kao da ih je izgubio.
  Sada svi znamo zašto je to tako. Jer tada ih još nije imao. Izmišljao ih je i naravno da je bio zabrinut, a oni oko njega su bili kao na pogrebu a ne slavljenici.

  • Efikasnu i pobedničku, u interesu svih građana Srbije.Nadam se.Ako nas ne preveslaju kao brojni pre njih.

 • Bitna je krađa ali bitno je i razrešiti pitanje oko poreza koji se pominje u DW. Ja sam glasao za DJB i nisam imao nameru menjati izbor ali….još uvek otvoreno pitanje tog poreza me “žulja”. Da li je moguće da se za 6 meseci ne može pribaviti dokaz koji demantuje priču (odnosno izvod iz katastra SAD ili šta već)

  • Peđa, ako ćemo realno, šta bilo koga treba da interesuje odnos SR sa nekom stranom državom? Kakve to veze ima s nama? Nije Amerika Burundi, i oni znaju da zaštite svoje interese! Na kraju, ako Americi odgovara da joj neko duguje porez, a pritom ga ne proganja, onda neka bude tako! Da duguje meni lično, ja bih ga tužio, a da li će neko nekoga procesuirati treba da zavisi od te dve strane! Šta bilo koga od vas treba da zanima da li sam i koliko dužan poreza u Danskoj? Ako ste i dužni, dužni ste pod nekim uslovima, a porez na ovaj ili onaj način mora da se plati! Imaju oni svoje institucije i mehanizme! To ne znači da ste prevarant ili lopov.

   Jasno je zbog čega je sve ovo! Žele polupismenom narodu prikazati “poreski dug” kao nešto strašno i neoprostivo i “dokaz” nepoštenja! Sašin dug ili “ne dug”, me zanima kao lanjski sneg! To neka “brine” Ameriku. Ono što mene interesuje je uspostavljanje sistema i uvođenje Srbije u porodicu normalnih zemalja. Ono što je strašno je “zabrinutost”, hajde da kažem, simpatizera DJB kao što ste vi, a zbog očigledno veštački nametnute dileme: ne možemo Saši Raduloviću naći NIŠTA, pokušali smo “stečajnim upravništvom” – i nije išlo! Svako normalan i sa malo elementarne logike, bi lako zaključio da kad se pozivate na “neplaćen” porez jednoj VELESILI, kao “dokaz” nepoštenja, da nemate ama baš ništa u rukama!

 • Da li bi sada mogli nama koji vas podrzavamo kao i ostalim gradjanima Srbije da ce te kada dodjete na vlast procesuirati sve koji su ucestvovali u ovoj kradji izbora bez izuzetaka. Ovih dana sadasnja vlast svakim danom nam udari novi samar sa oslobadjanjem drzavnih kriminalaca. U Rumuniji su promenili zakon pa je na ulice izaslo 100.000 ljudi i niko nije pomilovan a ovde se amnestiraju dokazane kriminalne radnje i oslobadjaju Karic, Dnkic,Subotic,Kertez i niko nista. Sve veceg sam uverenja da nam nesto stavljaju u vodu iz vodovoda da bi bili pitomi.

  • Bond008,sta da ti kazem,svaka drzava bi pozelela ovakav narod kao sto je u srbiji.Smanjis mu penziju,smanjis mu platu,unistis ga moralno a on i dalje sedi kod kuce i glasa za iste 26 godina.

 • Moja lpgika i tada, i sada, nalaže zaključak da izborni rezultati ni izbliza nisu bili takvi kakvima su narodu predstavljeni. Bili su i-haj lošiji po njih, i pored sveg njihovog napora da budu lažirani u njihovu korist. Još tada sam pisala o nelogičnosti broja samog broja birača u zemlji. U startu, bez kupovine glasova kojekakvim uljima, novcem, ucenama zaposlenih itd, oni su narod pokrali grandiozno. A neću se ni malo iznenaditi kada se jednog dana otkrije da i pored svega toga, na izborima 2016. ova vlast danas uopšte nije legitimna, da je pravo stanje stvari bilo daleko drugačije, tj. da su oni izgubili već 2016 punu vlast. A te noći u RIK-u su ispremeštali glasove dodatno, da bi bili vlast. Moja procena je da je ovih nekih 300000 glasova samo manji deo njihove krađe. Pokradene glasove nisu dali samo sns-u, već i sps-u i radikalima, da bi bili manje prozirni. Danas im je još gore, hvala Bogu. Pinokio zna pravo stanje stvari, pa otuda i ovakvo ponašanje danas. Odatle i neviđena otimačina na svakom koraku. Grabi jer neće još dugo! I biću okrutna sada. Lopovima odseći prste, lažovima jezike, za nauk za ubuduće. I sve ih onda onako sakate u rad za 200 Eura mesečno u dovedene subvencionisane firme, a imovinu vratiti u budžet gde i pripada. A ne da s pokradenim zbrišu u druge zemlje i žive i dalje ne radeći ko bubreg u loju i oni i njihovi potomci.

 • Sve ovo ne bi toliko bilo bitno, da je tačno ono što je DJB najavljivao uz ove predsedničke izbore, a to su izbori u BEOGRADU! Šta bi sa tim? Niko više to ni ne pominje, a očigledno je da ih neće ni biti još godinu dana, što je jako čudno jer je izvesniji dobar rezultat u beogradu nego na ovim predsedničkim izborima jer je i više nego očigledno da će ih vučić pokrasti i pokupovati dovoljan broj glasova za sebe.
  Ali ne, DJB insistira na parlamentarnim izborima koji bi isto tako prošli, umesto na gradskim gde bi se kontrola mogla sprovesti i gde je popularnost vučića drastično manja.
  Baš fino ovako, ajde da prođu izbori, a posle ćemo da kukamo kako su pokradeni i kako je rok samo 24 časa za primedbe a zapisnike dobijemo nakon par meseci, kako sudstvo ne radi i tome slične izjave.

  Ovo sve gore naravno ne stoji ako opozicija planira napokon da stane ispred svojim birača i pozove narod na ulice da se izbore za pravo koje im je/ i biće opet/ uskraćeno. U tom slučaju se unapred izvinjavam na irečenim kritikama. U suprotnom slučaju propadoše sledećih 5 godina nama i uz vas.

 • Ovi polusvjetovi, ološ i šljam, koji gleda visokog vođu na uzvišenom postolju. Razomjeli su šta znači Dosta Je Bilo, jer su osjetili u skupštini snažan udar. Kada se napiše skraćeno DJB, umjesto Dosta Je Bilo. Oni se dvostruko uplaše i traže pomoć vračara i “salijevaju strah”. Zaključili su na svojim intelektualnim nivoima, da ta skraćenica pretstavlja novu opciju. Boje se da je DJB nešto novo i misle da znači ( Dolazi Josip Broz). Kuda nam to treba kažu, negine nam “goli otok” zbog krađe. Sa Sašom bi prošli lakše po zatvorima Srbije, čovjek ima demokratske metode i poštuje ustav i zakon. Dok je Broz bio rigorozan i bez milosti. Tako da je očekivati da će, ako bude izbora parlamentarni glasati mnogi od njih za Dosta Je Bilo. “Reče mi jedan čovjek”. Pozdrav dobrim ljudima, ološ, šljam i polusvijet na smetlište istorije i zatvore po zasluzi…

  • Možda zato što ih skraćenica DJB podseća na čuvenu skraćenicu DB koje su se svi plašili. E sad ovo DJB verovatno znači Državna Je*ena Bezbednost koja je mnogo zaje*anija od prethodne DB jer ova hoće da hapsi lopove i privredne kriminalce, političare i tajkune, već piše i podnosi tužbe i to javno objavljuje. Zato se plaše DJB 😉

 • Gledam na fb onaj klip kada ga voditeljka pita da li je iznenadjen ulaskom nekih opozicionih grupa u Skupstinu, a on se iskljesti na nju i prizna da je DJB imao 8.3 pa kao pali u kampanji, a ona pretrne od straha. Posle je vise nisam vadeo ni u jednoj emisiji “naseg prava da znamo sve”, sto bi rekao Basara. Razmisljam da li je moguce da ne postoji ni jedan “Obilic” na PTS-u, da ga navuce u zivu emisiju uz obecanje uredniku da ce biti poslusan, a onda ogoli njegove lazi u udarnom terminu, kada pocne da vice, kaze mu mirno recimo: “Ovo Vam nije gospodine Vucicu vanredna sednica vlade u direktnom prenosu, a ja Vam nisam Drobnjak”. Da otkaz posle emisije i postane vodja pravog NUNS-a, tj plati sta kosta da zivi kao covek!

  • Samo mu je ona Jovana supruga Željka Joksimovića rekla : ” Prvo je ne džentlimenskii šo včete na mene u studiju” Link: https://www.youtube.com/watch?v=mDjzcEwyakU . Ona je koliko ja znam jedina ostala i dalje voditelj. Idiot je morao tako vjerovatno što je ona zvučnije ime od njega, a i pametnija je i baš ga je “srozala”. Gledao sam je i kod Zorana Kesića “24. minute”, prava dama protiv AV. Pozdrav dobrim ljudima…

 • Srbija u makazicama, ko ce da odvrne sraf?
  Duboko verujem da DJB ima jasnu predstavu u kakvoj se situaciji nalazi Srbija. Verujem da DJB ima jasnu sliku geopolitickih promena, i da imaju jasnu sliku kakve nas promene ocekuju. Verujem da im je potpuno jasno sta svrbi ovu vlast, ukljucujuci satelite vlasti iz reda opozicionih stranaka. Zelim da isto tako verujem da primecuju da ovaj rezimski pakt pozicije i kvazipozicije je na nizbrdici i da svakim danim sami sebe urusavaju. Zelim da verujem da ova tisina u izjasnjavanju je mudrost sa jasnim planom, i da se ceka trenutak kad ce se istupiti hrabro i potopiti ova predstava propalih glumaca. Buduci predsednik/predsednica Srbije mora da ima potpuno jasan i obavezujuci stav o svim kljucnim pitanjima koje se ticu buducnosti Srbije. Mora da ima jasnu politicku podrsku za takav mandat, i stranke koje stanu u podrsku takvom predsedniku, su u stvari zastitnici principa koje buduci predsednik mora da ocuva, uz javno obecanje.
  Ovo je velika sansa za buducnost Srbije, i ovde ne sme biti politickih kalkulacija. DJB ima ogromnu sansu da hrabro istupi, ako ne sad, onda kad?:)
  Sve najbolje!

  • Slaviša, potpuno se slažem sa vama. DJB ima i program i prave vrednosti, a i hrabrost.

 • Potrebno je, ukoliko bude prilike a ponajpre političke volje i hrabrosti, preispitati “čast i poštenje” višegodišnjeg direktora RIK-a, Dejana Đurđevića.
  Po lošem ga pamtim iz vremena svog studiranja na Pravnom fakultetu BU (period 2005-2010), kada je predavao Nasledno pravo na drugoj godini. Svi tadašnji studenti prava će se složiti da Pravni fakultet dotad nije iznedrio bezobraznijeg, drskijeg, nadobudnijeg i bahatijeg docenta, kome je lakše nego popiti čašu vode bilo vređati i omalovažavati studente. Imao je od koga i da uči – ipak je bio asistent prof. Olivera Antića, takođe poznatog po ponašanju i vokabularu jednog kočijaša, a ne redovnog profesora na visokoškolskoj, državnoj ustanovi (doskora dičnog savetnika predsednika taze diplomca).
  Elem, pomenuti predsednik RIK-a je, samo mesec dana po stupanju na snagu propisa o zabrani zapošljavanja u javnoj službi, progurao moju bivšu koleginicu sa posla u sam vrh Sekreterijata za zakonodavstvo, bez ikakvog konkursa, objavljene potrebe za zapošljavanjem i slično. Glavna “referenca” je drugarstvo te žene sa njim još od zajedničkog studiranja.
  Jasno je da je taj potez samo jedan od mnogo upitnih poteza, kojima verovatno obiluje strančki i “državnički” rad imenovanog, ali je ovo bio primer sa kojim sa neposredno upoznata.
  Nadam se da je DJB zaista odlučan u nameri da procesuira SVAKOG, imenom i prezimenog, za svoja nedela tokom ovih godina sunovraćanja.
  Lično, ne verujem nikom ništa, dok sa reči ne pređe na dela.

 • Uz asistenciju državnog tužioca potrebno je da SAJ upadne u prostorije lopovske RIK i da zapleni čitav birački spisak! Veštačenjem specijaliste računarskih tehnologija da se utvrdi kada je softverom dobijenim iz nemačke upisano nepostojećih milion birača čime su se izbegla pojavljivanja umrlih koje sad vode ažurno. >Mislim da je i Radulović jedna pizda jer sam mu pisao o tome za prošle izbore ali je očigledno da je i on učesnik kao i Dveri koji nisu prešli cenzus pa se sad batrga kao riba na suvom i zavlači ljude.

  • Pošaljite nam informacije na office@dostajebilo.rs.
   Umrle nisu vodili sasvim ažurno. Ali bilo je kudikamo više nepostojećih birača koji su glasali. Zanima nas tema, naravno.
   I ako ikako možete, nemojte da vređate, molim vas.